reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
To prawda! A jakie miałaś AMH jak zaczynalas 3 lata temu? Ja nie koniecznie ufam wyniki tego hormonu bo sporo przypadków widziałam że ten hormon po jakimś czasie był wyższy, dużo czynników tez może wpłynąć na niższy wynik.. Np dzień cyklu bądź stosowanie tabletek anty wcześniej.. Ja z każdą stymulacja miałam więcej i lepszej jakości blastek więc reguły ciężko się mi też doszukać
Mialam 2,7 i teraz robione w tym samym labolatorium wyszlo takie samo. Ale ja mam endometrioze, ktora dosc mocno uposledza komorki. Tyle, ze od porodu jestem na tabletkach anty wiec nie mialam okresu to i endomenda nie mogla sie rozszalec.

Mi niestety spadło ;(
z 2,16 na 1,78 przez rok ;(
Boje się czy coś wgl zostanie za pare lat ..
Ja 7 lat temu w wieku prawie 29 lat miałam tylko 1.4 i nie bardzo wierzę w ten wynik bo był robiony przed kwalifikacja IVF do skutku.. I podobno później zmieniono sposób wykonywania tych badań bo wyniki wychodziły wyższe.. Rok po oznaczeniu tego hormonu miałam 3cia stymulacje z 5cioma blastki gdzie większość super jakości.. Więc wydaje mi się że mi wynik zanizyli ale później już nie badalam bo nie miałam po co..

Ja 7 lat temu w wieku prawie 29 lat miałam tylko 1.4 i nie bardzo wierzę w ten wynik bo był robiony przed kwalifikacja IVF do skutku.. I podobno później zmieniono sposób wykonywania tych badań bo wyniki wychodziły wyższe.. Rok po oznaczeniu tego hormonu miałam 3cia stymulacje z 5cioma blastki gdzie większość super jakości.. Więc wydaje mi się że mi wynik zanizyli ale później już nie badalam bo nie miałam po co..
Ja w wieku 26 lat miałam amh 1.1 i dalej mam takie. U mnie badanie w dwóch różnych klinikach.

reklama
Muszę jeszcze zbadać poziom homocysteiny w tym tygodniu i zobaczyc cY cokolwiek mi spadł przez 3 miesiące
Marzycielka co do tego leku, podejrzewam,ze dziala podobnie jak lametta. Ja przez 3 lata bylam stymulowana closyrybegytem. Po histeroskopii zaczely robic mi sie torbiele co cykl, wiec clo zamienili mi na lamette. Lekarka mnie poinformowala,ze jwst to lek stosowany przy nowotworze piersi, podpisywalam nawet taka zgode na to. Maja wiedze i dowody,ze one dobrze wplywaja na stymulacje. Jak zapytalam o skutki uboczne to powiedziala,ze przy dluzszym stosowaniu są ale nie przy takim na stymulację. W moim przypadku i po lametcie robily sie torbiele. A i bez stymulacji rowniez, wiec nie jestem odpowiednim przykladem i przypadkiem.

Do góry