reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Magdusia...oj kochanie, bardzo sie ciesze, ze malutka jest grzeczna...na tym malym zdjeciu pieknie wyglada...
ale ten czas leci. kurde. chcialabym, zeby mnie tez tak zlecialo szybko! a ja z kazdym dniem boje sie ze cos jest nie tak...a bete to bym codziennie robila ;-)
ginka juz nic nie mowila o becie, a ja chyba wybiore sie albo jutro albo w czwartek...
powiedz mi jak ty sie czulas w tych poczatkach ciazy, bo juz nie pamietam...a tez mialas jednego blastusia podanego:tak:

jestem taka podekscytowana !!
dr M dzwonil
nadal clexane, duphaston i encorton
estrofem odstawic
nawet te zastrzyki juz mi nie przeszkadzaja :-D
a czemu estrofem odstawiasz? mnie nie pozwolili...
tylko encorton po 1/2 tabl tylko mam brac przez 3 dni a potem odstawic... badalas progesteron?????

miski nie wiem czy robic kolejne weryfikacje...moja ginka z kliniki nic nie mowila, ale ja jakos chyba sie pewniej poczuje jak sie przebadam, wizyte mam na 2 stycznia wyznaczona, a to jeszcze tyyyyyle czasu, ze ja zwariuje:laugh2::baffled:

Nie wiem dlaczego mam odstawic, taka decyzje podjal dr M.
bralam tak:
3x1 duphaston
2x1 encorton
1x1 estrofem
clexane 1x wieczorem

gdzies czytalam i ktoras znajoma mowila mi , ze estrofem w ciazy jest zabroniony..
Wiesz kazda z nas jest inna, dlatego kazda bierze inne leki. Ja np jestem superek zdorowa i moglibysmy miec dzieci normalnie, ale moj Maz ciezko zachorowal , na szczescie zamrozil zdrowe lecz slabe juz nasionka i stad in vitro..

sznurki...aaa no widzisz...ja chyba musze brac, bo ja nie mam nawet owulacji, wiec "tam" normalnie mi nic nie dziala...ja progynove (estrofem) mam brac do 12 tygodnia ciazy...bo sama nie jestem w stanie wyprodukowac tyle estradiolu...no i progesteron mam przyjmowac tez do 12 tygodnia...bo tezmam niedomoge II fazy...
a ty nie wiesz ile masz progesteronu? kiedy bedziesz kolejna bete robic? i kiedy masz wizyte u ginka?

kotki - nasz ginekolog - androlog estrofem kazał odstawić w okresie, gdy kształtowały się organy płciowe. Mówił, że z jego punktu widzenia mógłby być jakiś potencjalny problem, gdyby Maluszek był chłopcem.

A ja nie wiem, czy jeszcze dziś wieczorem nie wyląduję na dyżurze nocnym u stomatologa, bo mi dziąsło spuchło.

miliaa
w czwartek mam kolejna bete i wtedy zrobie dodatkowe badania, w czwartek ide do ginekologa, a za 2 tygodnie tez mam umowic sie do gina.

Jakie badania robisz oprocz bety?

Cześć dziewczyny
Mam pytanie do tych z Was, które miała nieudaną procedurę invitro (pełną, ze stymulacją) Ja mam już drugi naturalny cykl po invitro i po raz drugi spóźnia mi się @. Co jak co,ale cykle zawsze miałam regularne - 27 dniowe. Teraz już drugi cykl nie mogę się "doczekać" @. Też tak miałyście? Wiążę to z tymi wszystkimi lekami, które przyjęłam. Ale to było już jakiś czas temu więc nie wiem czy słusznie.

Fusun - słusznie wiążesz. Organizm po stymulacji i tych wszystkich lekach jest mocno rozregulowany. No i potem skoki w cyklach spore są.

Sznurki - gratulacje. Cieszę się, że Ci się udało.

Madzialenak - trzymam kciuki za Ciebie jutro, oby Tobie też super betka wyszła.

No, a mi się odkładają starania jak na razie i ciut mi smutno z tego powodu. No, ale cóż. Może kiedyś się w końcu uda coś.

reklama
kotki - nasz ginekolog - androlog estrofem kazał odstawić w okresie, gdy kształtowały się organy płciowe. Mówił, że z jego punktu widzenia mógłby być jakiś potencjalny problem, gdyby Maluszek był chłopcem.

misia a encorton?? Moze ja cholera pomylilam.. Jutro zadzwonie rano i jeszcze raz zapytam, bo moze zle cos zrozumialam..
Jak pomine 1 tabl to sie cos stanie? Czy wziac jeszcze w razie co?

Do góry