reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie ważne wiem że na zdjęciu nie widać ale biorę test i ja widzę napewno nie oszalalam jutro rano powtórzę
Dlatego lepsze sa te elektroniczne tej firmy miałam to samo rano zrobilam zwykły test i tez cień cienia wiec jak ty myslalam ze oszaleje i poleciałam po elektroniczny i zrobilam popołudniu i jak byk było napisane ciąża 1-2 tydzien. Juz wiecej tych zwykłych nie kupowałam bo tylko człowiek sie potem zastanawia czy ma czos z oczami czy z glowa :-)

Cześć Dziołchy!!!
dzisiaj mega wązny dzień dla:
@Milka_89 ,Kochana za Kropusia,by został na całe 8,5 miesiąca!!!!!mega kciuki!!!!:tak::tak::tak:
@Śliwka12345 za zielone światło i same dobre wiadomości!!!!!mega kciuki!!!!:tak::tak::tak:
@anett96 wprawdzie Gadzino nie odpisałaś czy dzisiaj betujesz,ale uważam ,że 10dpt to czas najwyższy!!!! :) MEEEEGAAA kciukasy!!!! :yes: :yes: :yes: :yes:
Dziolchy dzis rano siknelam i dupa[emoji21][emoji21] jutro zrobię betę ale nie mam juz nadziei. Testy nigdy mnie nie oszukaly [emoji21][emoji21]

Dziewczyny możecie możecie mi powiedzieć coś o histeroskopii ?
Tzn jak to wyglada, po co się to robi iiii co z tego wynika lub może wyniknąć ;)
Ja miałam robioną laparoskopie i histeroskopie od razu, pol roku po pękniętej ciązy pozamacicznej. Laparoskopia polega na wpuszczeniu kamerki i ogladaniu od srodka w jakim stanie sa jawowody, jajniki, ogolnie okolicw brzuchaz macicy natomiast histeroskopia to wpuszczenie przy okazji kontrastu w celu sprawdzenia drożności jajowodow(robia rentgen). Wszystko zrobili mi robiac dwie dziurki, jedna w pępku druga nisko w okolicach jajnika. Szwy do zdjecia mialam po tygodniu. Zabieg pod calkowita narkoza z tuba intubacyjną. Przed zabiegiem pobierali wymaz z pochwy i sprawdzali czy nie ma żadnego stanu zapalnego (jak jest to przy podaniu kontrastu moze dojsc do zapalenia otrzewnej). Ja chcialam uniknac niespodzianki, w koncu czekalam na to pol roku, dlatego tydzień przed profilaktycznie stosowalam iladian dopochwowo. Kiedys jak lezalam w szpitalu to jednej dziewczynie mieli robic to i to a zroboli tylko laparoskop ze wzgledu na zly wymaz. Uwazam,ze jak mozna to lepiej zapobiegac . Lepiej zrobic to od razu niz potem drugi raz narkoze przyjmowac. Przy okazji tych zabiegow mozna sprawdzic czy nie ma jakis polipow, zrostow, endometriozy itp. Co moze miec bardzo duzy wplyw na zajscie w ciaze. Nie wiem czy wszystko dobrze napisalam, czy cos ominelam ale tak ja to pamietam ;)

Baby, zaraz wezmę jakąś miotłę i was wygonię na spacer!!! Macica ma być ukrwiona więc hop, zakładać butki i ruszać dupcie :D

Elessi, dużo przeszłas, ale to już jest ten moment kiedy możesz się cieszyć... Ciesz się tym stanem, szkoda tracić te wspaniałe momenty! ❤

Nawet przy pięknie przyrastajacej becie może coś pójść nie tak, więc nie myśl o tym. Jesteś w ciąży teraz, co ma być to będzie, nie masz na to wpływu. Zrobiłaś wszystko co mogłaś! A ja i tak myślę, że skończy się to różową pupcia :D
Na mdlosci musisz jeszcze poczekać, standardowo zaczynają się ok 6-7 tygodnia ;)
Juz sie uspokoilam. Chwilowy moment oglupiajacy.
I masz racje macica ma byc ukrwiona. Ja dzisiaj duzo chodzilam po dworze pomimo pogody i duzo spraw pozalatwialam. Zajelam glowe. Jest mi lepiej.
Dziekuje kochana za pocieszenie :)

reklama
Do góry