reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Skierowanie lekarz dał, ale płaciłam, bo to nie był endokrynolog czy diabetolog. Robiłam w Invicta. Raz robiłam bez skierowania na swoją odpowiedzialność, bo laboratorium nie miało pewności jaki mam cukier na czczo. Przecież można sobie tą wypitą glukozą zrobić szkodę przy ewentualnej cukrzycy. Ważne, żeby w jednym badaniu zrobić obie krzywe, aby lekarz jakieś wnioski mógł wyciągnąć.
A musiałaś mieć na to badanie skierowanie? I gdzie robiłaś jeśli pamiętasz.
na to badanie nie musisz miec skierowania. Zrobisz je praktycznie w kazdym labolatorium. Zostajesz tam przez dwie godziny i :panie mają na Ciebie oko czy coś złego sie z toba nie dzieje. Jest to koszt okolo 120 zł jesli dobrze pamietam. Krzywą cukrowa zrobisz nawet w osrodku zdrowia. Tylko wtedy musisz poczekac na wyniki kilka dni.

Kochana, proszę, nie martw się na zapas. Ja wierzę, ze bedzie dobrze.
Przy ciazy pozamacicznej, tydzien po pozytywnej becie zaczely sie plamienia, ciemno brazowe i bardzo rzadkie. Plus brązowe skrzepy. Pobolewal mnie brzuch. Ale ja zrobilam jedna bete, potem po 48h druga i koniec. Dalej tego nie kontrolowalam. Po 2 tyg od tej pierwszej bety, jak trafilam na oddzial to beta miala ponad 3 tyś.
Dzieki za odpowiedz. Troche mnie uspokoilas. Juz tak mam ze zamartwiam sie na zapas, zeby jak najwiecej przewidziec. Ja niestety mam bole i to nawet w nocy. Poprzednim razem przy biochemii tez tak mialam ale przy becie 14 :(

Może jest to zawarte w badaniu? Kurde Ci lekarze to nic nie mówią. A miałaś z tego samego dnia co subpopulacje? Robiłam w poniedziałek już mam wyniki i wszystko mam w normie ale nie wiem jak lekarze to interpretują.
Tak może ci nie powiedzieli A zrobili albo nie jest to wymagane. Nie mam pojęcia

reklama
Do góry