reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ja to mam szczęście :-D jadę sobie na betę iiii samochód staje. No i ekstra ;) i teraz sobie czekam aż ktoś przywiezie mi paliwo ;d bo mój mąż był święcie przekonany, że mi starczy i na spokojnie sobie zatankuje po badaniu ;)
To na szczęście! Beta pewnie będzie formalnością [emoji8]
jak się czujesz? To 6 dpt?

reklama
Symformin to nie zamiennik metforminy, to jeden z wielu leków zawierający metforminę (inne to Siofor, Glucophage, Metformax itd.), a XR przy tych lekach oznacza powolne uwalnianie. Ja brałam Formetic, który właśnie odstawiam. :) Krzywe glukozowo=insulinowe zlecił mi zrobić ginekolog z kliniki leczenia niepłodności, potem jak zobaczył wyniki wysłał mnie do diabetologa.
A musiałaś mieć na to badanie skierowanie? I gdzie robiłaś jeśli pamiętasz.

Dziewczyny ja mam niestety źle wieści. Zarodek przestał się rozwijać, dostałam skierowanie do szpitala, ale mam zrobić jeszcze dla pewności dzisiaj lub jutro usg. Potem odstawiam leki.

Proszę Was żeby którąś przejęła kalendarz, chwilowo nie dam rady bo prowadzić :(:(
Nie było mnie prawie tydz na forum bo dużo pracy miałam... baardzo mi przykro z powodu Twojego malucha... mocno sciskam i życzę duzo szczęścia przy nast próbie.

To na szczęście! Beta pewnie będzie formalnością [emoji8]
jak się czujesz? To 6 dpt?
Mam taką nadzieję :d czuje się bardzo dobrze, praktycznie nic nie czuje (oprócz jakiś ciągnięć i bólu pleców od czasu do czasu). Biorę narazie nospe forte 2 x1 ;)
Dzisiaj jest mój 8 dpt, zobaczymy co to będzie :confused:

A musiałaś mieć na to badanie skierowanie? I gdzie robiłaś jeśli pamiętasz.
Skierowanie lekarz dał, ale płaciłam, bo to nie był endokrynolog czy diabetolog. Robiłam w Invicta. Raz robiłam bez skierowania na swoją odpowiedzialność, bo laboratorium nie miało pewności jaki mam cukier na czczo. Przecież można sobie tą wypitą glukozą zrobić szkodę przy ewentualnej cukrzycy. Ważne, żeby w jednym badaniu zrobić obie krzywe, aby lekarz jakieś wnioski mógł wyciągnąć.

Skierowanie lekarz dał, ale płaciłam, bo to nie był endokrynolog czy diabetolog. Robiłam w Invicta. Raz robiłam bez skierowania na swoją odpowiedzialność, bo laboratorium nie miało pewności jaki mam cukier na czczo. Przecież można sobie tą wypitą glukozą zrobić szkodę przy ewentualnej cukrzycy. Ważne, żeby w jednym badaniu zrobić obie krzywe, aby lekarz jakieś wnioski mógł wyciągnąć.
Dziękuję :)

reklama
Do góry