reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak z tego artykułu wywnioskowalam. chciałabym zrobić badanie tylko sobie na te chwilę KIR i allo-mlr nie angażując męża w badania na razie. myślicie że to ma sens?
Jeśli chodzi o kiry to warto zrobić. Jesli Ci wyjdzie dobrze to wlasciwie hla-c partnera nie bedzie mialo znaczenia. Ale gdyby wyszlo cos nie tak a w szczegolnosci haplotyp AA to już ma wtedy duze znaczenie jakie hla-c ma partner. Dobre jest z grupy C1 zle z grupy C2.
Nawet to ze masz juz dziecko to nie znaczy ze tu nie moze byc problemu. Dziecko dziedziszy po Was hla-c i gdyby np partner mial hla-c z grupy C1 i C2 to ostatnio moglo odziedziczyc to dobre czyli C1 a teraz moglo być np C2 i wtedy może byc juz problem z implantacja i poronieniami.
Dodam ze to wszystko nie jest jeszcze tak dokladnie przebadane i roznie moze byc.
Na innym forum jest dziewczyna ktora ma kir aa i oboje maja hla-c tylko z grupy c2 i ma dziecko, no ale teraz ma juz kilka poronien na koncie...

Jesli chodzi o allo mlr to ja tego nie robilam. Sa to przeciwciala blokujace ktore wytwarzają sie chyba w ciąży i jeśli wyjdzie 0 to kwalifikuja do szczepień...
Jesli cos sciemniam to niech ktos poprawi;-)

Hej dziewczyny, we wtorek byłam na wizycie i w poniedziałek będę podchodzić do transferu na cyklu naturalnym. Dostałam ovitrell na pęknięcie pęcherzyka zastrzyk zrobiłam we wtorek o 20. DZiś boli mnie bardzo brzuch nawet jak chodzę prZy poruszaniu nogami. Czy To normalne taki ból ?

Jeśli chodzi o kiry to warto zrobić. Jesli Ci wyjdzie dobrze to wlasciwie hla-c partnera nie bedzie mialo znaczenia. Ale gdyby wyszlo cos nie tak a w szczegolnosci haplotyp AA to już ma wtedy duze znaczenie jakie hla-c ma partner. Dobre jest z grupy C1 zle z grupy C2.
Nawet to ze masz juz dziecko to nie znaczy ze tu nie moze byc problemu. Dziecko dziedziszy po Was hla-c i gdyby np partner mial hla-c z grupy C1 i C2 to ostatnio moglo odziedziczyc to dobre czyli C1 a teraz moglo być np C2 i wtedy może byc juz problem z implantacja i poronieniami.
Dodam ze to wszystko nie jest jeszcze tak dokladnie przebadane i roznie moze byc.
Na innym forum jest dziewczyna ktora ma kir aa i oboje maja hla-c tylko z grupy c2 i ma dziecko, no ale teraz ma juz kilka poronien na koncie...

Jesli chodzi o allo mlr to ja tego nie robilam. Sa to przeciwciala blokujace ktore wytwarzają sie chyba w ciąży i jeśli wyjdzie 0 to kwalifikuja do szczepień...
Jesli cos sciemniam to niech ktos poprawi;-)
Jeny dziękuję kochana!!! Jednak mnie przekonałas.. Szukam labo co mi to KIR zrobi wysylkowo. Jedna dawała już namiar ;)

Tak z tego artykułu wywnioskowalam. chciałabym zrobić badanie tylko sobie na te chwilę KIR i allo-mlr nie angażując męża w badania na razie. myślicie że to ma sens?
Dołączam jeszcze kilka screenów[emoji6]
2019-08-22%2013.05.08.jpg
2019-08-22%2012.40.27.jpg
2019-08-22%2012.38.46.jpg

Dziewczyny tak się zastanawiam, u mnie zawyżone komorki nk i skopany kir, bo brak kirow implantacyjnych, czy pasnik zleci mi na to i intralipid i accofil? Wizyta już za tydzień ale ja już obmyslam leczenie
Dziewczyny z novum, pytanie czy w novum podadzą mi te wlewy ? Czy będę musiała gdzieś sama szukać?
Wlew z accofilu podaja. Intralipidu nie robilam, ale chyba tez podają tylko z tego co kojarzę to intralipid wychodzi taniej w innych miejscach

Gdzie robiłaś KIRy? A mąż oznaczał HLA-c też czy to nie jest na wstępie konieczne?
Kiry robiłam w lodzi w apc tam gdzie przyjmuje pasnik, cena 550. Wynik miałam po tygodniu. HLA-c nie robiłam,i mąż też nie. Narazie zrobilam badania sama, te które wyczytałam w Internecie że robią dziewczyny. Nie wiem czy jeszcze coś zleci ale na pierwszą wizytę chciałam już coś mieć i mam nadzieję że to już wystarczy żeby zlecił jakieś leczenie.
I jak narazie nk i kir mam skopany. Wszystkie przeciwciala ujemne, limfocyty i cytokiny w normie oprócz tych nieszczesnych komorek.
Po siedmiu transferach to nawet trochę się cieszę że w końcu coś wyszło co być może utrudniało że ciągle nam się nie udawało.
Teraz czekam na wizytę za tydzień i we wrześniu pewnie kolejny transfer już z leczeniem u pasnika.
Jakaś jestem spokojna i czekam na to co los przyniesie

reklama
Do góry