reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Kurcia i dziewczyny z Krakowa i okolic- gdzie chodziłyście w Krk na akupunkturę? Mam dylemat, bo w Wawie w klinice to był prosty wybór- tylkojedna osoba się tym zajmowała, ale tutaj, w Krakowie, zupełnie nie wiem dokąd pójść.
Centrum Medycyny Chinskiej na ul. Warszawskiej.
Do Pani Magdy Konior. Polecam.

reklama
Witaj w klubie. Przeszłam 3 pełne stymulacje i ani jednego zastrzyku sobie sama nie zrobiłam, choć próbowałam- wymiękłam. Zawsze albo mąż, albo do zabiegowego latałam- ile się nasłuchałam,że "taka duża a się boi" od pielęgniarek...
Hehe też się bardzo bałam.

Kłuje się w tym roku od początku lutego, że już nie robi to na mnie wrażenia. Pewnie skończę jakoś na początku stycznia [emoji1751]
Siateczka z zastrzykami napełnia się bardzo szybko. [emoji14]

Lecze się u mojego gina który leczy w Invicta, Czy można na własną rękę zrobić te badania bez wizyty u immunologa? Ja mieszkam za granicą więc z czasem krucho ale może przed wyjazdem dam radę je zrobić bez zlecenia od lekarza? czy je trzeba konkretnego dnia cyklu robić?
Oczywiscie mozna na wlasna reke zrobić a kiedys przy okazji skonsultowac z immunologiem. Tylko wiekszosc z nich to sa bardzo drogie badania.
Tylko subpopulacje limfocytow (w tym są komorki NK) trzeba zrobic w okreslonych dniach 18-22dc przy cyklach 28-30 dniowych, przy reszcie dzien nie ma znaczenia.

Oczywiscie mozna na wlasna reke zrobić a kiedys przy okazji skonsultowac z immunologiem. Tylko wiekszosc z nich to sa bardzo drogie badania.
Tylko subpopulacje limfocytow (w tym są komorki NK) trzeba zrobic w okreslonych dniach 18-22dc przy cyklach 28-30 dniowych, przy reszcie dzien nie ma znaczenia.
Dzięki bardzo! NK oznaczalam z endo więc pewnie mój gin karze powtórzyć z endo bo może wcale metypred ich w miesiac nie zbil.. robiłam kiedyś ANA, cytokiny, trombofilie po drugiej porażce tzn biochemicznej i nic tam nie wyszło. Na pewno nie robiłam KIR i tych limfocytow więc choć te bym chciala Zrobić może uda się zanim wyjade z Polski. Czy wiecie gdzie najbliższej Trójmiasta je zrobię? Jak wyjdzie nie tak to spróbuje umówić się do Pasnika jak znów będę w PL zanim podejde do crio z moimi dwoma ostatnimi słabymi zarodkami

reklama
Dzięki bardzo! NK oznaczalam z endo więc pewnie mój gin karze powtórzyć z endo bo może wcale metypred ich w miesiac nie zbil.. robiłam kiedyś ANA, cytokiny, trombofilie po drugiej porażce tzn biochemicznej i nic tam nie wyszło. Na pewno nie robiłam KIR i tych limfocytow więc choć te bym chciala Zrobić może uda się zanim wyjade z Polski. Czy wiecie gdzie najbliższej Trójmiasta je zrobię? Jak wyjdzie nie tak to spróbuje umówić się do Pasnika jak znów będę w PL zanim podejde do crio z moimi dwoma ostatnimi słabymi zarodkami
Badanie kir i hla-c partnera robilam w Warszawie w Medigen ul. Morcinka. Sprawdź w necie nr i zadzwon do nich bo wydaje mi sie ze można to zrobić wysylkowo przez kuriera.
Subpopulacje limfocytow inna nazwa test IMK to nie wiem, moze masz w Gdańsku Synevo to tam powinni robić. W Warszawie nawet w diagnostyce robią ale chyba tylko w jednym miejscu.

Do góry