Dziewczyny mam opis moich zarodków 5.2.2 i 6.2.2 Pomożecie rozszyfrować ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny mam opis moich zarodków 5.2.2 i 6.2.2 Pomożecie rozszyfrować ?
[/QUOTE
Ja też miałam ta ERA robione w Polsce. encortonu się przy tym nie bierze bo badają też NK w endo a encorton by zakładał wynik. heparyny też się nie podaje przy tym tescie więc nic nie zapomnial raczej bo najważniejszy jest progesteron i estrofem do tego testu..Cytrynka122 mam pytanie o Ere.Jakie dokładnie leki przyjmowałaś w cyklu w którym test był wykonywany?Wszystkie te co przy wcześniejszym transferze?Ja teraz biorę od 2 d.c estrofem i acard.Pięć dni przed Era mam zacząć robić zastrzyk z prolutexu i utrogestan 3x2...Ale przy ostatnich dwóch transferqch które się nie udały miałam jeszcze encorton od 2d.c i fraxiparine piec dni przed transferem a teraz tego nie mam.Zastanawiam się czy lekarz o tym nie zapomiał bo poprzednie przygotowania do transferu miałam u kogo innego.Niby jest baza danych z cała historia ale różnie to bywa..Nie jest to tania zabawa dlatego teraz nie wiem co robić.Z tego co wiem to test era powinien być wykonywany przy takich samych warunkach z takimi samymi lekami jak transfer..
Dziękuję kochana.. Z tymi NK masz rację, już je mam z endo.. ANA i te inne miałam zanim udało mi się z synem 6 lat temu i nic nie wyszło. Wtedy nie miałam KIR robione ani allo-mlr i te HLA-c na zgodność. w sumie jak mam już z mezem syna to jaki sens ta zgodność badać?? myślę żeby teraz choć te KIRy zrobić, a to allo-mlr to też NK bo już się gubięTylko ze te subpopulacje limfocytow robi sie glownie po to zeby uzyskac wynik NK.
A.jezeli Ty Aduś mialas oznaczane NK z endo to nie wiem czy jest sens.
Zwlaszcza ze liczba komorek NK we krwi a w macicy moze sie roznic.
Z badan immunologicznych oprocz KIR, mozna cytokiny, ANA.
Zespol antyfosfolipidowy, trombofilie, toczen.
Tak to jeszcze mozna zrobic histeroskopie.
Ok.Uspokoiłaś mnie.DziękujęJa też miałam ta ERA robione w Polsce. encortonu się przy tym nie bierze bo badają też NK w endo a encorton by zakładał wynik. heparyny też się nie podaje przy tym tescie więc nic nie zapomnial raczej bo najważniejszy jest progesteron i estrofem do tego testu..
Hla-c zwykle robi tylko partner, ale gdy wychodzi haplotyp kir AA to wtedy czasem dziewczyny i sobie robią to hla-cCzy to HLA-c tylko sobie mam wykonać czy partner koniecznie też?
Hej, czyli ten steryd pewnie trzeba dłużej niż miesiąc brać żeby spadło? Skoro bierzesz od maja a teraz dopiero transfer to może ja za krotko te NK leczylamTak, tak ja miałamod maja jestem na metypredzie 16 mg i z 22% spadło mi do 9% (a badałam w czerwcu). Cały czas na nim jestem więc pewnie jeszcze spadło
A intrapid mam przed transferem
Trzymaj się![]()
Bardzo zaawansowane czyli dobrze rokujace zarodki! W 5tej dobie są? Oba trofoblast i jama zarodka w klasie B czyli po środku.Dziewczyny mam opis moich zarodków 5.2.2 i 6.2.2 Pomożecie rozszyfrować ?
@Aduś16 Ja miałam robioną subpopulacje limfocytów cdyli komorki nk we krwi i wyszly mi podwyzszone a w endometrium mialam w normie. Mysialam brac metypred zeby obnizyc te we krwi.Tylko ze te subpopulacje limfocytow robi sie glownie po to zeby uzyskac wynik NK.
A.jezeli Ty Aduś mialas oznaczane NK z endo to nie wiem czy jest sens.
Zwlaszcza ze liczba komorek NK we krwi a w macicy moze sie roznic.
Z badan immunologicznych oprocz KIR, mozna cytokiny, ANA.
Zespol antyfosfolipidowy, trombofilie, toczen.
Tak to jeszcze mozna zrobic histeroskopie.
Cytrynka122 mam pytanie o Ere.Jakie dokładnie leki przyjmowałaś w cyklu w którym test był wykonywany?Wszystkie te co przy wcześniejszym transferze?Ja teraz biorę od 2 d.c estrofem i acard.Pięć dni przed Era mam zacząć robić zastrzyk z prolutexu i utrogestan 3x2...Ale przy ostatnich dwóch transferqch które się nie udały miałam jeszcze encorton od 2d.c i fraxiparine piec dni przed transferem a teraz tego nie mam.Zastanawiam się czy lekarz o tym nie zapomiał bo poprzednie przygotowania do transferu miałam u kogo innego.Niby jest baza danych z cała historia ale różnie to bywa..Nie jest to tania zabawa dlatego teraz nie wiem co robić.Z tego co wiem to test era powinien być wykonywany przy takich samych warunkach z takimi samymi lekami jak transfer..
Jak długo ten metypred bralas żeby je obniżyć?@Aduś16 Ja miałam robioną subpopulacje limfocytów cdyli komorki nk we krwi i wyszly mi podwyzszone a w endometrium mialam w normie. Mysialam brac metypred zeby obnizyc te we krwi.
@Rozalkaa Ja brałam tylko estrofem od 2 dc potem 5 dni luteine dopochwowa i jakoś w 17 i 19 dc miałam badanie. Pozostałe leki zapewne dostaniesz przed transferem, teraz są nie potrzebne. Mi przed transferem doszedł prolutex, luteina pod język, acard, metypred, neoparin.