reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzięki dziewczyny[emoji4]
A nie wiecie pewnie czy nie ma problemu zeby relanium łączyć z accofilem?
Niby moja dr wiedziała ze bede brala accofil i relanium tez przez kilka dni pozwoliła, ale juz nie powiedziala ile razy dziennie... wiec nie jestem pewna czy wziąć relanium tylko z rana a accofil wieczorem czy moge dodatkowo i wieczorem relanium wziąć...?
@pannadorka , @monikao777 wiem ze Wy bralyscie accofil. Relanium też bralyscie?
Relanium brałam w sumie przez dwa dni łącznie z accofilem (bo relanium w dniu transferu i 2 dni po, a Accofil od następnego dnia po transferze). Brałam wtedy relanium rano i wieczorem, a Accofil popołudniu. Moja lekarka nie mowila o tym, ze takie połączenie moze być problemem.

reklama
Dziewczyny, myslalam,ze bede twarda.. ale dupa. Dzis 5dpt i juz mnie schiza lapie. Bola mnie troche piersi(wczoraj i przed wczoraj bardziej niz dzis) i ciągle ziewam. Zaczyna mnie cmić jajnik(chyba, sama nie wiem).. nic poza tym. Polykam 3x1 nospe, i magnez 2x400 moze dlatego.. jak ja wytrzymam do 11dpt? Mialyscie jakies objawy?
A miałaś ET blastki? Ja miałam takie objawy w zeszłym tygodniu i beta się pojawiła w 6dpt :) U Ciebie brzmi to pozytywnie :D

Relanium brałam w sumie przez dwa dni łącznie z accofilem (bo relanium w dniu transferu i 2 dni po, a Accofil od następnego dnia po transferze). Brałam wtedy relanium rano i wieczorem, a Accofil popołudniu. Moja lekarka nie mowila o tym, ze takie połączenie moze być problemem.
Dzięki kochana to i ja wezmę to relanium 2 razy dziennie[emoji6]
A co u Ciebie? Jak samopoczucie? Bierzesz jeszcze accofil? A Ty masz haplotyp kir AA czy BX z brakujacymi ważnymi kirami?

Ok
Dzięki dziewczyny[emoji4]
A nie wiecie pewnie czy nie ma problemu zeby relanium łączyć z accofilem?
Niby moja dr wiedziała ze bede brala accofil i relanium tez przez kilka dni pozwoliła, ale juz nie powiedziala ile razy dziennie... wiec nie jestem pewna czy wziąć relanium tylko z rana a accofil wieczorem czy moge dodatkowo i wieczorem relanium wziąć...?
@pannadorka , @monikao777 wiem ze Wy bralyscie accofil. Relanium też bralyscie?
Ja miałam zawsze tylko nospe forte.. Nigdy relanium...

Byłam dziś na wizycie kontrolnej 5 pęcherzyków mam od jutra dodatkowo cetroide 0 .25 rano kolejna wizyta w piątek
Punkcja będzie poniedziałek/wtorek ale to szybko leci [emoji4]Mam pytanie
kto bral accofil z was ja mam w zleceniach accofil30mlm /0.5ml podskórnie co 3 dni
Jak sobie radziliscie z tym kupic igły dodatkowe i zmieniać? Zaznaczać dawki na zastrzyku powinno mi wyjść 6 dawek tak ? właśnie dziś jak byłam u lekarza tak to czytałam i sie zastanawiam ...

Byłam dziś na wizycie kontrolnej 5 pęcherzyków mam od jutra dodatkowo cetroide 0 .25 rano kolejna wizyta w piątek
Punkcja będzie poniedziałek/wtorek ale to szybko leci [emoji4]Mam pytanie
kto bral accofil z was ja mam w zleceniach accofil30mlm /0.5ml podskórnie co 3 dni
Jak sobie radziliscie z tym kupic igły dodatkowe i zmieniać? Zaznaczać dawki na zastrzyku powinno mi wyjść 6 dawek tak ? właśnie dziś jak byłam u lekarza tak to czytałam i sie zastanawiam ...
Z tego co piszesz to Ty masz dawkę której nie musisz dzielić. Bierzesz caly zastrzyk i nic nie musisz przelewać.
Ja przy marcowym crio tak bralam a teraz mam codziennie 1/3 dawki ktore rozlewam do insulinowek na trzy części...
Trzymamy kciuki [emoji4]

reklama
Jestem po.
Powiem tak. Zacząć jak najszybciej, bo mnie trochę opier..., że mało czasu ma i teraz mam mieć po 3 zabiegi do transferu i w dzień transferu standardowo 2h przed i 2h po.

Nakuwała mi :stopy, kolana, dłonie, nadgarstek z tym, że jedna dłoń wewnątrz, druga na zewnątrz, głowa, uszy.

Leżalam około 45min. I tak każdy zabieg ma wyglądać. Do tego w związku z tym, że mało czasu do transferu to da mi w czwartek jakieś igły w uszy, które będę musiała nosić :o :o :o w domu.
Niektóre wkucia troszkę bolały. Potem było odrętwienie szczególnie prawej dłoni i lepiej się gwałtownie nie ruszać (dopóki masz igły) bo boli...
Konsultowałam z Nią relanium to powiedziała mi, że jej to nie przeszkadza ale mówi, że to jednak silne leki i dała mi jakieś groszki ziolowe:) na wyciszenie.
Pierwszym mega odczuwalny efektem jest to, że po raz pierwszy w życiu nie zwijam się z bólu 1 dnia okresu :) nooormalnie szok!
Gdzie wczoraj wieczór dopiero 3 tabsy spasmoline pomogły, więc chyba coś tam zadziałało na tą macice moją :) wiem, że to głupie ale aż mi dziwnie bez tego bólu i gdyby nie ten potop szwedzki to nie czułabym, że mam @:)
Dziekuje serdecznie za relacje ☺️Mieszkam w Holandii i jutro pójdę dowiedzieć się jak to tutaj wyglada . A czy akupunkturę konsultowałas z lekarzem. ?

Do góry