reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️

SIERPIEŃ to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)

Będzie sie działo

Link do kalendarza: Link do: Kalendarz

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

2019-08-20 Kokoszka33 termin porodu
2019-08-20 @nadziejamooja;) Beta
2019-08-21 Skarbulenka podglądanie maluszka❤️
2019-08-21 Pala Podglądanie maluszka ❤
2019-08-21 Sterlicja transfer
2019-08-22 sandra777.12 transfer
2019-08-23 Aariciaa III weryfikacja
2019-08-26 anulka36 Podglądanie maluszka ❤
2019-08-26 Liliana87 I beta
2019-08-29 goffa13 monitoring przed criotransferem
2019-02-27 Cytrynka122 Wizyta kontrolna
2019-08-29 Kingul termin porodu
2019-08-30 Murawa wizyta przed crio monitoring
2019-08-30 Gość gość ANNA Wizyta przed drugim transferem
2019-09-12 Linaaa Wizyta przed transferem
2019-09-27 AleAle27 II podglądanie maluszka ❤
2019-09-29 Pola0702 wizyta u dr Paśnika
2019-11-17 Babeczki termin porodu
2019-11-26 Mitotaj termin porodu
2019-11-28 Vinszka termin porodu
2019-12-01 pini88 termin porodu
2019-12-03 Pala termin porodu
2019-12-20 Skarbulenka termin porodu
2020-02-05 Konstancja27 termin porodu
2020-02-19 AleAle27 termin porodu
2020-03-22 anulka36 termin porodu

reklama
Witam Panie. Miłego dzionka.
No u mnie już do przodu - Agniecha wraca do gry . 29 histeroskopia i od nastepnego cyklu przygotowanie do crio - wypadnie końcem wrzesnia.
@Murawa - kochana przecieraj szlaki koleżance.
Dziewczynki ✊✊✊✊ za wszyskie
Super, że do przodu:)
Mooocne kciuki zA Cię✊✊✊✊
Będę przecierać, oby:) No ja transfer obstawiam na 7.09.Na wizycie pewnie już wszystko ustalimy :)
Wczoraj odebrałam wyniki tsh, ładnie spadło do 1,7 z 2,5 także Supcio! A bałam się jak będzie po immunosupresji... A teraz właśnie jadę na akupunkture, strasznie ciekawa jestem jak będzie.
Miłego dzionka Kobitki!!!

Super, że do przodu:)
Mooocne kciuki zA Cię✊✊✊✊
Będę przecierać, oby:) No ja transfer obstawiam na 7.09.Na wizycie pewnie już wszystko ustalimy :)
Wczoraj odebrałam wyniki tsh, ładnie spadło do 1,7 z 2,5 także Supcio! A bałam się jak będzie po immunosupresji... A teraz właśnie jadę na akupunkture, strasznie ciekawa jestem jak będzie.
Miłego dzionka Kobitki!!!
Daj znać jak wyglada akupunktura i kiedy najlepiej zacząć ( przed samym transferem czy nie ma znaczenia ) tez się zastanawiam . Partner tez korzysta z aku? Bo nie wiem czy mężczyzna tez powinien skorzystać . Pozdrawiam

Daj znać jak wyglada akupunktura i kiedy najlepiej zacząć ( przed samym transferem czy nie ma znaczenia ) tez się zastanawiam . Partner tez korzysta z aku? Bo nie wiem czy mężczyzna tez powinien skorzystać . Pozdrawiam

Ja mialam akupunkture godzine przed i po transferze. Robila mi dziewczyna z ogromnym doswiadczeniem i wiecza pod katem in vitro. Za kazdym razem bylam w ciazy. Ba pewno to nie byla kwestia rozstrzygajaca , ale jak widac nie zaszkodzilo[emoji173]️

Ja mialam pol h przed i pol h po. Facetom ponoc bardzo pomaga na nasienie. Przed transferem naklucia mialy na celu podudzic endometrium i macice a ta po zabiegu tez rozluznic. Przed transferem jedna igla poszla w glowe, jedna w ucho, po jednej w nadgarstki, po jednej w stopy(podbicie), kilka w dolna czesc brzucha i trzy na dolna czesc kregoslupa. Po transferze w zasadzie podobnie tylko w rece juz w innym miejscu, na stopach wiecej igiel lacznie z palcami, na plechach juz nie i w innym miejscu w ucho. Samo uklucie malo przyjemne, ale po transferzez nie wiem czy tez nie przez relanium i muzyke- przysnęlam[emoji85]

Jestem po.
Powiem tak. Zacząć jak najszybciej, bo mnie trochę opier..., że mało czasu ma i teraz mam mieć po 3 zabiegi do transferu i w dzień transferu standardowo 2h przed i 2h po.

Nakuwała mi :stopy, kolana, dłonie, nadgarstek z tym, że jedna dłoń wewnątrz, druga na zewnątrz, głowa, uszy.

Leżalam około 45min. I tak każdy zabieg ma wyglądać. Do tego w związku z tym, że mało czasu do transferu to da mi w czwartek jakieś igły w uszy, które będę musiała nosić :o :o :o w domu.
Niektóre wkucia troszkę bolały. Potem było odrętwienie szczególnie prawej dłoni i lepiej się gwałtownie nie ruszać (dopóki masz igły) bo boli...
Konsultowałam z Nią relanium to powiedziała mi, że jej to nie przeszkadza ale mówi, że to jednak silne leki i dała mi jakieś groszki ziolowe:) na wyciszenie.
Pierwszym mega odczuwalny efektem jest to, że po raz pierwszy w życiu nie zwijam się z bólu 1 dnia okresu :) nooormalnie szok!
Gdzie wczoraj wieczór dopiero 3 tabsy spasmoline pomogły, więc chyba coś tam zadziałało na tą macice moją :) wiem, że to głupie ale aż mi dziwnie bez tego bólu i gdyby nie ten potop szwedzki to nie czułabym, że mam @:)

reklama
Do góry