reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mamy jeszcze 2 zarodki. Próbować dalej czy się badać? Nie wiem co trzeba zbadać podstawowe badania mamy w porządku. Pomożecie?
To wasze pierwsze in vitro? Pierwszy transfer? Jeżeli tak to z zaawansowanymi badaniami można poczekać. Tylko się nie załamuj to się udaje ale czasami trzeb dłużej próbować. Justynka jesteś dobrym duszkiem tego forum i jak odpoczniesz to wracaj. W kupie raźniej. A mąż i tak da się namówić. Spokojnie. Jak się ożenił to na dziecko też się skusi.

To wasze pierwsze in vitro? Pierwszy transfer? Jeżeli tak to z zaawansowanymi badaniami można poczekać. Tylko się nie załamuj to się udaje ale czasami trzeb dłużej próbować. Justynka jesteś dobrym duszkiem tego forum i jak odpoczniesz to wracaj. W kupie raźniej. A mąż i tak da się namówić. Spokojnie. Jak się ożenił to na dziecko też się skusi.
Tak to nasz pierwszy transfer. Myślę teraz czy by nie podać 2 zarodków, ale jak się nie uda to zostaniemy z niczym. Mój M też nie jest przychylnie nastawiony. Tyle wysiłku na nic.

Tak to nasz pierwszy transfer. Myślę teraz czy by nie podać 2 zarodków, ale jak się nie uda to zostaniemy z niczym. Mój M też nie jest przychylnie nastawiony. Tyle wysiłku na nic.
Zawsze jest ryzyko..my zdecydowaliśmy że zaryzykujemy zabraliśmy dwa a teraz w brzuszku siedzą 3 także i na taką możliwość musisz być w razie czego przygotowana bo ja nie byłam ;)

Pij bardzo dużo wody, pamiętaj o tym aby nie brać leków przeciwbólowych (Apap i Pyralgina dozwolone po kontakcie z lekarzem).
Ja podczas stymulacji bardzo opuchłam ale czułam się doskonale. Miałam lekka hiperstymulacje ale już jest lepiej. Wyhodowałam 12 jajeczek, do blastocyty przetrwało 5. Jeden maluszek jest już we mnie, czekam na to abym mogła zrobić beta hcg. Najważniejsze to podchodzić optymistycznie ! Na pewno lekarz dobierze dla Ciebie najlepsze leki i będziesz co kilka dni podglądać na usg ilość pęcherzyków. Trzymam kciuki ! Cała procedura jest do przeżycia :)
O. Dziękuję Ci kochana za odpowiedz. Musze się zmuszać do picia, bo nie jestem tego nauczona;( z lekow na stymulacje mam tylko fostimon 150 raz dziennie.
Bardzo ładny wynik u Was ;)
Trzymam w takim razie kciuki za kropeczka! Bedzie dobrze[emoji110][emoji110][emoji110]

Jeśli masz dobre zarodki to bierz jeden. Ciąża mnoga to wielkie ryzyko porodu przedwczesnego. Leżałam w szpitalu 3 miesiące i tylko dzięki temu że to była ciąża z jednym bobasem udało się dotrwać dla 37 tc. Wolę nie myśleć co by było przy dwójce dzieci.
Rozmawiaj z lekarzem i słuchaj jego rad:)

O. Dziękuję Ci kochana za odpowiedz. Musze się zmuszać do picia, bo nie jestem tego nauczona;( z lekow na stymulacje mam tylko fostimon 150 raz dziennie.
Bardzo ładny wynik u Was ;)
Trzymam w takim razie kciuki za kropeczka! Bedzie dobrze[emoji110][emoji110][emoji110]
Tez zażywałam fostimon i lekarz mi powiedział ze na tym leku nie ma opcji żeby chociaż 1 komórki dobrej nie było trzymam kciuki✊

reklama
Jeśli masz dobre zarodki to bierz jeden. Ciąża mnoga to wielkie ryzyko porodu przedwczesnego. Leżałam w szpitalu 3 miesiące i tylko dzięki temu że to była ciąża z jednym bobasem udało się dotrwać dla 37 tc. Wolę nie myśleć co by było przy dwójce dzieci.
Rozmawiaj z lekarzem i słuchaj jego rad:)
Dokładnie lekarz Ci doradzi ile zarodków możesz brac. W Naszym przypadku doradził jeden i już rośbie Nam Córeczka 700 gam już waży i kopie jak bokser:-)

Do góry