reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Już stymulacja , super trzymam kciuki:):):)[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
Tak, samej jest mi ciezko uwierzyć w to,ze tak szybko ;) maz mi dzis zrobił pierwszy zastrzyk- nie bylo zle, ale oczywiscie z zamknietymi oczami lezalam grzecznie [emoji23]
Dzis widzialam w klinice tyle kobiet z brzuszkami;) wiem,ze przychodza tam tez kobiety na wizyty po naturalnym zajsciu w ciaze, ale jak je widzialam to jakos tak spokojnie się poczulam;)

Dziewczyny beta spadła z 8 w 6dpt na 4 w 8dpt. Czyli już nie ma szans żeby się podniosła? Nie wiem co robić z lekami wizytę mam dopiero w poniedziałek. Jestem załamana.
Mamy jeszcze 2 zarodki. Próbować dalej czy się badać? Nie wiem co trzeba zbadać podstawowe badania mamy w porządku. Pomożecie?

Justynka było miło Cię poznać wirtualnie.
U mnie tez wynik negatywny. Dziś był robiony test. Było płaczu i żalu bo to nasz 1raz ale nie , nie. My się tak szybko nie poddamy. Będziemy walczyć do końca.
Teraz czekam na @ i mamy 2 miesiące przerwy żeby jajniki doszły do siebie.
Nie stety nie mamy żadnych mrozaczkow wiec pewnie czeka nas od nowa cała procedura. Teraz wiem jak to wyglada wiec życzę nam wszystkim mniej stresu. Bo stres wcale nie jest nam do niczego potrzebny a pogarsza nasza psychikę.
Teraz czas na odpoczynek a później wracamy do działania.
Życzę wszystkim powodzenia.

[emoji3525] przykro mi, odpocznij zażywaj suplementy i walcz dalej. Niestety niektórym potrzeba więcej czasu, ale były i tu uparte waleczne babeczki i teraz już tuła maleństwa. [emoji8]

Witajcie dziewczyny. My dzis mielismy wizytę w klinice. Dzis tez zaczynamy stymulację,idziemy krotkim protokołem. Nastepna wizyta w poniedzialek. Juz dzis uzupelnilismy wszystkie dokumenty i musielismy wpisac ile zarodkow podac, jesli sie uda wystymulowac. Wyboru nie mielismy, ze wzgledu na wiek i przebyta pozamaciczna powiedzial,ze podadza tylko 1 by nie ryzykowac ciazy mnogiej. Prosze trzymajcie kciuki aby ladnie lek wystymulowal. Czy powinnam o czyms wiedziec w trakcie stymulacji? Czegos unikac?
A, musze do punkcji odstawic polocard, zeby nie doszlo do krwotoku.

[emoji110][emoji110]

Dziewczyny beta spadła z 8 w 6dpt na 4 w 8dpt. Czyli już nie ma szans żeby się podniosła? Nie wiem co robić z lekami wizytę mam dopiero w poniedziałek. Jestem załamana.

[emoji24] To chyba najgorsze, jak człowiek zaczyna się cieszyć, a po kolejnych dniach tą radość utraci. Strasznie smutny dziś dzień [emoji3525]
Musisz skonsultować to z lekarzem. Ja nie wiem kiedy leki powinno się odstawiać.

@Justyska13 będziemy tęsknić i czekać.

reklama
Witajcie dziewczyny. My dzis mielismy wizytę w klinice. Dzis tez zaczynamy stymulację,idziemy krotkim protokołem. Nastepna wizyta w poniedzialek. Juz dzis uzupelnilismy wszystkie dokumenty i musielismy wpisac ile zarodkow podac, jesli sie uda wystymulowac. Wyboru nie mielismy, ze wzgledu na wiek i przebyta pozamaciczna powiedzial,ze podadza tylko 1 by nie ryzykowac ciazy mnogiej. Prosze trzymajcie kciuki aby ladnie lek wystymulowal. Czy powinnam o czyms wiedziec w trakcie stymulacji? Czegos unikac?
Pij bardzo dużo wody, pamiętaj o tym aby nie brać leków przeciwbólowych (Apap i Pyralgina dozwolone po kontakcie z lekarzem).
Ja podczas stymulacji bardzo opuchłam ale czułam się doskonale. Miałam lekka hiperstymulacje ale już jest lepiej. Wyhodowałam 12 jajeczek, do blastocyty przetrwało 5. Jeden maluszek jest już we mnie, czekam na to abym mogła zrobić beta hcg. Najważniejsze to podchodzić optymistycznie ! Na pewno lekarz dobierze dla Ciebie najlepsze leki i będziesz co kilka dni podglądać na usg ilość pęcherzyków. Trzymam kciuki ! Cała procedura jest do przeżycia :)

Do góry