reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny. Zrobiłam dziś bete 8 dpt 5 dniowego zarodka. Wyszło 1.2. Lekarz kazał zrobić najwcześniej 10 dpt. Jest w ogóle szansa czy to koniec? Powtarzać w sobotę czy to bez sensu?

reklama
To będę bardzo mocno trzymać kciuki, żeby zostały z Wami:) :) A nie wiesz czy to dużo zwiększa szansę na zagnieżdżane jak są dwa? Bo ja się cały czas zastanawiam ile transferowa, a niedługo będziemy musieli się zadeklarować.
Mi moja gin powiedziala, ze jest wieksza szansa, ze chociaz jeden zarodek sie zagniezdzi

Cześć dziewczyny. Mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona. Mam 29 lat, PCOS i hashimoto a mąż całkowity brak armii. Jesteśmy po dwóch nieudanych inseminacjach z nasienia dawcy. Planujemy podejść do in vitro i tu moje pytanie ile wydałyście na całą procedurę.?
Z wszystkimi badaniami ok 15 tys.

A wiec znowu sie udało 5dpt beta 19 ale zamiast sie cieszyc nagle opanował mnie strach ze cos znowu pójdzie nie tak :-( ale moze to takie pierwsze uczucie mam nadzieje ze zaraz mi przejdzie :-) ale tym razem moge sie tylko ta nowina podzielić z wami bo boje sie znowu tego bólu w rodzinie wiec przez minimum 3 miesiace nic nikomu nie mówię ❤❤❤

Ja wierzę, że już limit pecha w waszym wypadku się wyczerpal i za 8 miesięcy przytulisz Maluszka :)

To muszę się poważnie zastanowić, czy może dwóch nie transferowac. Tylko szkoda mi tych zarodków... u mnie ciężko z pozyskaniem komórek dobrej jakości było...
Kiedyś czytałam amerykański artykuł, że zarodki podane w większej ilości "motywują się" wzajemnie do zagnieżdżenia. Nie wiem ile w tym naukowej teorii ale np u mnie z pojedynczych transferów nigdy nic nie było. Synka mam z transferu dwóch zarodków.

reklama
A wiec znowu sie udało 5dpt beta 19 ale zamiast sie cieszyc nagle opanował mnie strach ze cos znowu pójdzie nie tak :-( ale moze to takie pierwsze uczucie mam nadzieje ze zaraz mi przejdzie :-) ale tym razem moge sie tylko ta nowina podzielić z wami bo boje sie znowu tego bólu w rodzinie wiec przez minimum 3 miesiace nic nikomu nie mówię [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Gratuluję Ci Słońce z całego serca, rozumiem Twoje podejście doskonale, dlatego też nikomu nic nie mówiliśmy do prenatalnych.

Trudny czas pewnie teraz dla Ciebie. Pozostaje nam wierzyć, że tym razem już ta ciąża zakończy się malutkim cudem w waszych ramionach. Życzę Ci tego z całego serca. [emoji8]

Do góry