reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No i właśnie dzisiaj w pracy się zdenerwowałam:( Boże, czy coś mogło się stać? Miałyście sytuację stresowe na samym początku?

Dziewczyny czy sporadycznie miałyście takie kłucia jajnika albo na samym dole brzucha? Czy powinno to mnie martwić?
W ogóle to czuję się jak tykającą bomba, jestem taka zła na siebie......
Ja też miałam baaaaardzo konkretna jedna sytuację że nikt nie wiedział co się dzieje całą się trzęsłam .. ale póki co wszystko idzie dobrze w 22dpt pokazały się dwa pęcherzyki gdzie w 12dpt był tylko jeden malutki :-) mnie też boli dół jak na okres pytałam lekarza on mówi że połowa kobiet odczuwa także nie ma się czym denerwować ..pamiętaj że jeżeli maleństwo ma być i wszystko ma się zakończyć dobrze to tak będzie a jeśli coś ma być nie tak to nie mamy na to wpływu :-( :(

reklama
kurde, to do mnie az tak nie dzwonia z kliniki... ale wiem ze juz jutro rozmrazaja powoli... one tez moga jeszcze "ruszyc" i np mi powiedzieli, ze jesli juz beda wychodzic z otoczki, to wtedy nie bedzie potrzebne AH - wtedy embriolog zdecyduje o tym, i o embryoglue tez embriolog zdecyduje, ale 2 razy dodawali eg, wiec teraz pewnie tez... ehhhhhh oby przezyc jutro... ja sie jakos nadzwyczajnie denerwuje, choc tlumacze sobie ze naprawde nie ma czym... to normalne??
ale to ja sama dzwoniłam do nich pytac o to, embriolog powiedziała mi że słyszy po mojej rozmowie że zbyt wiele nie musi mi mówić bo ja to wszystko wiem i to słychać jak do niej mowie hahah zaśmiałam się... no mi mówiła embriolog że zawsze nacinają zarodki przy crio bo otoczka podczas zamrażania-rozmrażania jest grubsza i lepiej ją naciąć. Modlę się by obydwa się ładnie rozmroziły i nie umarły... zawsze to większe szanse. ale jestem dobrej myśli choć z rezerwą...o której masz transfer?

Nie nie pisałam tutaj nic :-) zabraliśmy ostatnie dwa pingwinki w 6dpt robiłam test z moczu i wyszła krecha w 7dpt bieg na betę i już była 98 w 10dpt 379 i jak zaczęłam plamić to robiłam betę i progesteron to beta ponad 17 tys transfer miałam w czerwcu teraz 6tc i tak leżę i czekam bo 26 lipca kolejna wizyta gdzie mają być zarodki i serca :-) mam nadzieję że tym razem będzie dobrze a ty kiedy transferowalas ?
ja miałam pierwszy transfer 24 maja ale nie udało się i teraz w czawartek 2 podejście z dwoma zarodkami ostatnimi. czyli ty już miałaś usg i widziałaś dwa maleństwa? :) cudownie gratuluję

ale to ja sama dzwoniłam do nich pytac o to, embriolog powiedziała mi że słyszy po mojej rozmowie że zbyt wiele nie musi mi mówić bo ja to wszystko wiem i to słychać jak do niej mowie hahah zaśmiałam się... no mi mówiła embriolog że zawsze nacinają zarodki przy crio bo otoczka podczas zamrażania-rozmrażania jest grubsza i lepiej ją naciąć. Modlę się by obydwa się ładnie rozmroziły i nie umarły... zawsze to większe szanse. ale jestem dobrej myśli choć z rezerwą...o której masz transfer?
kurde a u mnie nacinanie 500 pln... ;/
ciekawe... no nie wiem jakis stres mam... pewnie qwa bede sie denerowac bez sensu :/
jade na 8:00 na wlew intralipidu, on trwa ok 5 godzin, a o 11:00 ma byc transfer wiec pewnie w tzw miedzyczasie
a Ty?

kurde, to do mnie az tak nie dzwonia z kliniki... ale wiem ze juz jutro rozmrazaja powoli... one tez moga jeszcze "ruszyc" i np mi powiedzieli, ze jesli juz beda wychodzic z otoczki, to wtedy nie bedzie potrzebne AH - wtedy embriolog zdecyduje o tym, i o embryoglue tez embriolog zdecyduje, ale 2 razy dodawali eg, wiec teraz pewnie tez... ehhhhhh oby przezyc jutro... ja sie jakos nadzwyczajnie denerwuje, choc tlumacze sobie ze naprawde nie ma czym... to normalne??

@Dzoannna bede trzymac mocno kciuki, zeby ladnie sie rozmrozily i mozna bylo je przetransferowac. Jestem dzis myslami z toba!

ja miałam pierwszy transfer 24 maja ale nie udało się i teraz w czawartek 2 podejście z dwoma zarodkami ostatnimi. czyli ty już miałaś usg i widziałaś dwa maleństwa? :) cudownie gratuluję
Tak w 12dpt było widać tylko jedna malutka kropeczke a w 22dpt już było widać dwa 11mm pęcherzyki :-) :) teraz czekam do przyszłego piątku i okaże się czy są upragnione maludy i serducha mam nadzieję że tym razem się pokażą bo 1 ciążę niestety było puste jajo :-( :(

Ja też miałam baaaaardzo konkretna jedna sytuację że nikt nie wiedział co się dzieje całą się trzęsłam .. ale póki co wszystko idzie dobrze w 22dpt pokazały się dwa pęcherzyki gdzie w 12dpt był tylko jeden malutki :-) mnie też boli dół jak na okres pytałam lekarza on mówi że połowa kobiet odczuwa także nie ma się czym denerwować ..pamiętaj że jeżeli maleństwo ma być i wszystko ma się zakończyć dobrze to tak będzie a jeśli coś ma być nie tak to nie mamy na to wpływu :-( :(
Wiem wiem...musi być dobrze!
Jestem po wizycie u Endo...mam L4, walczymy z wysokim ft4, jestem wykończona, cały czas kręci mi się w głowie, nic nie mogę jeść na wszystko mnie odrzuca :( masz też tak?
Powiedz ile tych bet robiłaś i w których dniach pt?

Jestem po wizycie u Endo...mam L4, walczymy z wysokim ft4, jestem wykończona, cały czas kręci mi się w głowie, nic nie mogę jeść na wszystko mnie odrzuca :( masz też tak?
Ani mi nie mów ... Ja mam IO czego bym rano na śniadanie nie zjadła to stoi mi na żołądku do popołudnia wtedy mnie ratują chrupki kukurydziane mimo że nie powinnam ale coś jeść muszę ...kręci się i to czasami ostro a mdli cały dzień ..moja zmora jest węch nawet płynu do płukania nie mogę używać bo mnie odrzuca :(

reklama
Bety robiłam 3 ..1 7dpt 98 później 10dpt 379 i później chyba 19dpt beta ponad 17 tys

Do góry