reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Słuchajcie, przez ile dni po transferze można łykać ta nospe forte 3x1?
Do pierwszej bety. Ty chyba nie miałaś blastki jak dobrze pamiętam więc troszkę dłużej możesz brać.
Ogólnie, po pozytywnej becie miałam w rozpisce, że jeśli odczuwam bóle, ciągnięcia i inne niedogodności to mam brać.
Nospa jest bezpieczna w ciąży.
To jak Ty go łykasz to musi być dobrze [emoji8]
Muszę się zarazić od Ciebiebta ciąża[emoji8]
Łykam z polecenia lekarza. Były tutaj pogłoski, że może być jakoś zanieczyszczony, ale ... no nie wiem. Mam wykupiony do końca ciąży (tak samo mama DHA premium plus) to łykam. [emoji16]

Kochana ja tutaj jestem po to by zarażać! [emoji1768] Co prawda dziś w laboratorium miałam nieprzyjemną sytuację, bo jakiś dziad się do mnie doczepił, gdzie ja niby "to dziecko" schowałam,[emoji36] że chce wejść bez kolejki na oddanie TYLKO moczu... [emoji85] Ehhh, może wielkim brzuchem nie zarażę, ale fluidy przesyłam [emoji179][emoji177]
Współczuje takich żył
Pijesz duzo plynow?
Ja jak nie mam gdzie się wkłuć to zawsze zostaje szyja albo nogi [emoji2][emoji16]
Raz się wklulam pacjentowi w stopę bo nie było gdzie [emoji33]
Ooo krew pobierasz? Pani pielęgniarka? [emoji3526]
A pobrania krwi z szyi to ... wyobrażenia mam straszne. [emoji85]

Boziu jakie cudowności, @Kurcia ogromnie się cieszę, że u Was w końcu zaświeciło słońce. Kochana informuj nas co tam u Was, kiedy wizyty? @Kurcia przypomnij mi ty miałaś problem z tsh? Bo brałaś encorton nie wywaliło ci tarczycy przez to? Jakie miałaś tsh przed transferem i po nim? Pytam bo w piątek mam wizytę u swojego lekarza prowadzącego 10dc i chce się dowiedzieć czy jeszcze teraz dostane encorton czy nie, i jak ewentualnie go ogarnąc by to tsh nie wywaliło mi dalej ok 4.

@jagodaaga jak twoje tsh? co się dowiedziałaś od lekarza? czy to dziś bedziesz mieć informację?

Ja jestem na Euthyroxie od 2 lat i TSH się trzymało ładnie w normach i nawet jak brałam Encorton to nie szalało jakoś wielce. Ale po pozytywnej becie zrobiłam TSH i było 2,6 więc trochę mi zwiększyli Euthyrox. Badałam tydzień temu było 1,6.

@Dzoannna dziękuję że pytasz. Czuję się ok. Trochę mnie mdli, ale da się żyć :)

Ja jestem na Euthyroxie od 2 lat i TSH się trzymało ładnie w normach i nawet jak brałam Encorton to nie szalało jakoś wielce. Ale po pozytywnej becie zrobiłam TSH i było 2,6 więc trochę mi zwiększyli Euthyrox. Badałam tydzień temu było 1,6.

A jak sprawa z heparyna i tym krwawieniem? Nadal bierzesz 0.6?

Tsh w poniedzislwk 2.98, wczoraj mi odpisala, żeby letrox zwiększyć do 150 dwa razy w tygodniu pozostałe dni 125 ..tylko że ja już mam palpitacje serca bo rośnie mi ft 4...więc jestem na propranolol....:(
kurcze to nie dobrze z tym ft4. Nie pomogę bo az tak się na tym nie znam niestety, musisz zaufać lekarzowi

A jak sprawa z heparyna i tym krwawieniem? Nadal bierzesz 0.6?
Tak.
Ale krwawienia jako takiego już nie mam. tylko plamienie.
Upewniałam się wczoraj czy na pewno nie schodzić z heparyny na 0.4, ale lekarka mówi, że za duże ryzyko przy takich dawkach estradiolu i dodatkowo encortonu, który też krew zagęszcza. Więc zostaję przy 0.6 jeszcze pewnie ze 3 tygodnie. Mam nie dźwigać, żeby żadne naczynka nie pękały

reklama

kurcze to świetne tsh miałaś. to jaką masz teraz dawkę euthyroxu? A przypomnij mi ile brałaś encortonu tzn od którego dnia cyklu i przy jakiej dawce euthyroxu?

Do góry