reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Z jakiego powodu ta heparyna?
Ja brałam do końca ciąży, bez wskazań ale zarówno mój lekarz prowadzą jak i ja bałam się odstawić. Lekarka stwierdziła że "mam już swoje lata" i lepiej brać do końca. Potem wylądowałam w szpitalu na trzy miesiące i też mi hepearyny nie odstawili.
Lekarz z Bociana kazał odstawić po pozytywnej becie...
Właśnie heparyna bez wskazań, mam 29 lat to chyba nie jest jakoś dużo jak na zajście w ciąże. Też się boję odstawić, lekarz z kliniki gdzie było in vitro zaleca do końca ciąży, zwykły ginekolog na NFZ mówi odstawić.

reklama
Z jakiego powodu ta heparyna?
Ja brałam do końca ciąży, bez wskazań ale zarówno mój lekarz prowadzą jak i ja bałam się odstawić. Lekarka stwierdziła że "mam już swoje lata" i lepiej brać do końca. Potem wylądowałam w szpitalu na trzy miesiące i też mi hepearyny nie odstawili.
Lekarz z Bociana kazał odstawić po pozytywnej becie...
Właśnie heparyna bez wskazań, mam 29 lat to chyba nie jest jakoś dużo jak na zajście w ciąże. Też się boję odstawić, lekarz z kliniki gdzie było in vitro zaleca do końca ciąży, zwykły ginekolog na NFZ mówi odstawić.

Na Twoim miejscu chyba bym się słuchała tego z kliniki i dalej brała heparyne. Lekarz zwykły może niw mieć doświadczenia z pacjentkami po in vitro.

Kochane, właśnie miałam telefon z kliniki. Z 9 pobranych wzgórków jeden był nie naturalnie duży więc został odrzucony. Jedna komórka była pusta. Jedna coś tam, nie zrozumialam Pani. Zostało 6 z czego wszystkie się zapolodnily (chyba), ale na dzien dziesiejszy 4 się ładnie podzieliły i jutro transfer jednego kropusia ☺☺ reszta będzie dalej hodowana i jeśli dotrawaja do 5 doby zostaną zamrożone ☺☺

Trzymajcie za mnie kciuki jutro!
A może jakieś rady przed transeferem?

To witam w klubie, bo ja tez się dziś masakrycznie czuje. Jakaś słabiutka jestem i dodatkowo mam stan podgorączkowy. Pewnie to z upału i może leki do tego tez robią swoje. Jak wracałam z badania proga to termometr w samochodzie pokazał mi 38o, wiec cieplutko jest u mnie :-D

Ja ostatnio miałam 2 butle intralipidu na raz i normalnie się czułam. Myśle, ze spokojnie można auto prowadzić.

Przykro mi bardzo. Ale głowa do gory. To bedzie Twoja druga stymulacja?
Podobno zazwyczaj sa lepsze rezultaty, jak za pierwszym razem:) czego zreszta jestem przykładem:)
Tak, druga. No mam nadzieje ;)

To witam w klubie, bo ja tez się dziś masakrycznie czuje. Jakaś słabiutka jestem i dodatkowo mam stan podgorączkowy. Pewnie to z upału i może leki do tego tez robią swoje. Jak wracałam z badania proga to termometr w samochodzie pokazał mi 38o, wiec cieplutko jest u mnie :-D

Ja ostatnio miałam 2 butle intralipidu na raz i normalnie się czułam. Myśle, ze spokojnie można auto prowadzić.

Podobno zazwyczaj sa lepsze rezultaty, jak za pierwszym razem:) czego zreszta jestem przykładem:)
Mam nadzieję :) Tak, to będzie druga.
A ile zarodków miałaś podawanych za pierwszym i za drugim razem?

Kochane, właśnie miałam telefon z kliniki. Z 9 pobranych wzgórków jeden był nie naturalnie duży więc został odrzucony. Jedna komórka była pusta. Jedna coś tam, nie zrozumialam Pani. Zostało 6 z czego wszystkie się zapolodnily (chyba), ale na dzien dziesiejszy 4 się ładnie podzieliły i jutro transfer jednego kropusia ☺☺ reszta będzie dalej hodowana i jeśli dotrawaja do 5 doby zostaną zamrożone ☺☺

Trzymajcie za mnie kciuki jutro!
A może jakieś rady przed transeferem?
Super wiadomości :) i piekny wynik:) beda z tego różowe pupcie:p

Już trzymam✊✊✊

Rady przed transferem - nie używaj nic zapachowego, jeśli masz Ok komórki Nk to wcinaj ananasa:) i dużo spokoju się przyda, choć to najtrudniejsze.

Mam nadzieję :)
Tak, to będzie druga stumulacja.
Ile miałaś podawanych zarodków za pierwszym i za drugim razem?

Tak, to będzie druga stymulacja.
Ile miałas podawanych zarodków za pierwszym i drugim razem?

reklama

Tak, to będzie druga stymulacja.
Ile miałas podawanych zarodków za pierwszym i za drugim razem?

Do góry