Walczę, bardzo mocno walczę! Dziś już mi lepiej. Dzięki za wsparcie ☺☺☺Ja do punkcji też miałam tylko menopur i gonapeptyl, luteinę i estrofem dopiero później także wszystko w porządku.
Niestety ale tak wygląda życie które jest podporządkowane in vitro, ja czasami też mam wszystkiego dosyć, ale potem przychodzą lepsze dni i mam nadzieję że doczekam się kiedyś upragnionego dziecka zresztą jak my wszystkie i właśnie dla niego warto walczyć.
reklama
jagodaaga
Fanka BB :)
Jaka klinika?Od czwartku, czyli od punkcji biorę prolutex 25mg 1×1, encorton 10mg 1×1, estrofem 2mg 2×1, progesterone besins 200mg 3×1. A od dziś dołożyli mi do tego zestawu jeszcze fraxiparine0,4 1×1 i acard 75mg 1×1. A w poniedziałek rano mam przyjechać skontrolować progesteron i znowu wizyta u lekarza, który ma mi powiedzieć co dalej.
Mam podobny zestaw tylko encorton dawka 5mg ze względu na skaczące TSH i plus letrox i propranolol. Co to ten progesteronem besins?
Vinszka
Super! To ja teraz zarażam transferujace. [emoji3526] Dziewczyny łapcie fluidy!!![emoji1768][emoji8][emoji8]Kochane, mój jedyny kropek powstały z jedynej komórki jaką udało się ode mnie pobrać w czwartek jest już ze mną. Co prawda to dopiero czterokomórkowiec, ale jest dzielny i jestem z niego bardzo dumna. [emoji173][emoji173][emoji173]Teraz planuję leżeć, wypoczywać i być dobrej myśli. Dobrze, że mam teraz dwutygodniowy urlop. W poniedziałek mam się rano zgłosić na badanie progesteronu. Do zestawu leków dorzucili mi jeszcze fraxiparine0,4 i acard. Nawet nie wiecie jaka jestem dumna z mojego kropeczka, że wytrwał. Siłacz Trzymajcie za mnie kciukasy. Życzę Wam wszystkim udanej soboty
Ja badałam zaraz po owulacji w13dc, dziś 18dc był transferPytanie, czy w dniu trsnsferu- crio lub dzień przed miałyście zlecone badanie progesteronu i estradiol?nie dostałam skierowania, a zapomniałam zapytać
Forget-me-not...
Wlew jest bezpieczny wiec mysle ze dobrze zrobilas. Do zastrzykow nie namawiam ale i nie zniechecam... ale masz ostatni zarodeczek wiec moze warto spróbować ten jeden raz...?!Już po wlew z accofilu podany, czy wezmę zastrzyki- nie wiem....serio, nie wiem co robić. Endo bez szału 8mm ale jeszcze ma szansę podgonic.
A co dr Z. na to?
Napisz jakie leki i w jakich dawkach Ci przepisal do transferu?
Kurcze chcialabym sie do niego jakos dostac na wizyte... bede próbować.
Kiedy transfer?
jagodaaga
Więc tak...mąż jak usłyszał o accofilu stanowczo powiedział nie! Że moje zdrowie ważniejsze....ale, przemyslal , pocztal i teraz jest już zdania, że skoro tyle osób bierze i nawet do przeszczepów, to może jednak warto spróbować ten jeden ostatni raz....więc nie wiem... Dr. Z. Powiedział że wlew nie zaszkodzi a co do zastrzyków nie chce się wypowiadać, że immunolog nad tym czuwa....więc mi nie pomógł;(. Leki: encorton 1x1 5mg, estrofem 4x1, od niedzieli crinone 1x1( tego się obawiam bo dostaje zapalenia po tym, ale tym razem nie chciał ustąpić ), luteina pod język 4x2, prolutex1x1( tym mnie zaskoczył bo mówi wcześniej że prolutexu już mi nie da i sprzedałam to co miałam w domu ), letrox i doraźnie propranolol. Chciałam relanium, ale nie chce mi dać recepty gdzie mam ją załatwić? Potem jeszcze heparyna dojdzie ...Wlew jest bezpieczny wiec mysle ze dobrze zrobilas. Do zastrzykow nie namawiam ale i nie zniechecam... ale masz ostatni zarodeczek wiec moze warto spróbować ten jeden raz...?!
A co dr Z. na to?
Kiedy transfer?
anielka0612
Ja dzień przed albo w dniu transferu miałam badać sam progesteron. Estradiolu nie. I do bety mam go badać co 2,3 dni. Pytałam wczoraj o estradiol to lekarka powiedziała, ze jej do niczego nie jest potrzebny i liczy się tylko progesteron.Pytanie, czy w dniu trsnsferu- crio lub dzień przed miałyście zlecone badanie progesteronu i estradiol?nie dostałam skierowania, a zapomniałam zapytać
Cudowne wiesci I teraz niech kropeczek zostaje z Tobą na 8,5 miesiacaKochane, mój jedyny kropek powstały z jedynej komórki jaką udało się ode mnie pobrać w czwartek jest już ze mną. Co prawda to dopiero czterokomórkowiec, ale jest dzielny i jestem z niego bardzo dumna. ❤❤❤Teraz planuję leżeć, wypoczywać i być dobrej myśli. Dobrze, że mam teraz dwutygodniowy urlop. W poniedziałek mam się rano zgłosić na badanie progesteronu. Do zestawu leków dorzucili mi jeszcze fraxiparine0,4 i acard. Nawet nie wiecie jaka jestem dumna z mojego kropeczka, że wytrwał. Siłacz Trzymajcie za mnie kciukasy. Życzę Wam wszystkim udanej soboty
Niech moc bedzie z nami
anielka0612
Ja, ja, ja łapieSuper! To ja teraz zarażam transferujace. [emoji3526] Dziewczyny łapcie fluidy!!![emoji1768][emoji8][emoji8]
Cytrynka122
@jagodaaga Ja brałam progesteron besins, kolejna dawka progesteronu. Odlot po tym miałam, a po jakimś czasie spanie mnie brało.Jaka klinika?
Mam podobny zestaw tylko encorton dawka 5mg ze względu na skaczące TSH i plus letrox i propranolol. Co to ten progesteronem besins?
reklama
Śliwka12345
Do Pasnika? Niby w lipcu maja zapisy nowe robićWlew jest bezpieczny wiec mysle ze dobrze zrobilas. Do zastrzykow nie namawiam ale i nie zniechecam... ale masz ostatni zarodeczek wiec moze warto spróbować ten jeden raz...?!
A co dr Z. na to?
Kiedy transfer?
Podziel się: