reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Właśnie.. niewidomo czy będzie nam dane. Musimy wierzyć w to, że jednak się uda ;) i ja liczę na to, że w końcu ktoś z władz oprzytomnieje i zobaczy, że to problem powszechny i pomoże tym starającym się. Bo póki co dbają o społeczeństwo niesprawiedliwie.

Na władze kochana nie ma co liczyć bo okienko transferowe przeminie ;)) następne cztery lata to na pewno ta sama władza, trzeba tylko trzymać kciuki ze nie będą jeszcze bardziej restrykcyjni i nie wezmą się za liste refundacyjna. I nie wroci pomysł tej chorej ustawy invitro PiS/kukiz.

Mam pytanie. Czy któraś z was, korzystała tylko z wlewu accofilu i się udało? Bardzo mi zależy na waszej opinii bo do jutra rana muszę zdecydować...a naprawdę nie wiem co robić:(

Lilianka,
Ja wiem, że to łatwo mówić, ale musisz się skupić na czymś innym, niż ciągłym myśleniu o kasie - ten stres Ci nie pomaga. A uwierz prawie wszystkie jesteśmy w tej samej sytuacji - bo invitro to ogromny dodatkowy koszt w budżecie i nie da się go rozłożyć. Ktoś tu napisał kiedyś „kupujemy sobie dziecko zamiast mercedesa” - dosadne ale prawdziwe.
Owszem myśmy mieli dofinansowanie ale w Warszawie gdzie koszta są naprawdę wysokie - z dofinansowaniem za wszystko (2 pełne stymulacje, transfery, leki, wizyty, badania) wyszło coś kolo 30 tysięcy i tez te pieniążki nie spadły z nieba.

Ja to najlepiej zareagowałam na początku jak kupowaliśmy leki do stymulacji jak zobaczyłam rachunek w aptece (przyzwyczajona do refundacji glucophage). Mówię pani za lada, ze pan doktor powiedział ze przysługuje mi z Zusu refundacja a ona do mnie ze tak to cena po refundacji. I potem sprawdziłam ceny normalne i refundowane w necie to mi szczena opadła. ;)))

Niestety trafiliśmy w zły okres i tak cud, ze PiS likwidując pełna refundację procedur utrzymał refundację leków.

Ale uwierz jak Ci się uda to przestanie się liczyć dług za invitro, to ze kombinujesz jak w małym mieszkaniu wszytko zaaranżować pod bąbla i takie tam.

Potem się będziesz martwic jak ułożyć budżet domowy z 80% pensji na macierzyńskim. ;) i tak aż dziecię Twoje skończy studia.
Cierpliwości i pogody ducha!!!!! Postaraj się skupić na czymś innym!!!

I jeszcze dodam ze pół rodziny mojego partnera siedzi za granica, a ja wyraźnie powiedziałam, ze on nie będzie wyjeżdżał i pojawiał się w domku raz na dwa tygodnie - lepiej skromniej, ale razem i tego się trzymam. ;)
Powiedz co to jest dla Ciebie np.to "inne". Może i mnie natchnie ;)

Niestety dziewczyny, moja wizyta dzisiaj bardzo smutna. Nasz skarb zatrzymał się ponad tydzień temu. Serduszko przestało bić. Na tym kończymy nasze starania, mamy synka i teraz skupiamy się tylko na nim.
Życzę Wam wszystkim powodzenia i spełnienia największego pragnienia, walczcie bo warto i jest o co.
Jesteście super, a to miejsce jest niesamowitym wsparciem dla wszystkich nas, które przechodzą procedurę.
Będę do Was zaglądać co jakiś czas.
Trzumaj się kochana, cieszcie się synkiem i życzę żeby natura was zaskoczyła tak jak mnie rok temu.

reklama
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤
CZERWIEC to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)

Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

2019-06-28 Vinszka podgladanie maluszka ❤
2019-06-28 anielka0612 transfer
2019-06-28 allime podglądanie kropka ❤
2019-06-28 justi55 beta II
2019-06-28 Oleczka27 monitoring przed IVF
2019-06-29 jagodaaga wizyta przed transferem
2019-06-29 AninuT transfer
2019-07-01 justi55 betaIII + wizyta
2019-07-01 Konstancja27 wizyta serduszkowa ❤
2019-07-02 Marzycielka7 wizyta u hematologa
2019-07-02 Liliana87 wizyta konsultacyjna z wynikami
2019-06-03 olgaaa1987 podglądanie maluszka
2019-07-03 Pala podglądanie maluszka
2019-07-08 cytrynka122 wizyta przed transferem
2019-07-08 Agnieszka322 wizyta konsultacyjna po nieudanym transferze
2019-07-08 Nencia beta
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-06-15 Skarbulenka podglądanie maluszka
2019-07-26 Vinszka połówkowe
2019-08-08 Dzoannna wizyta w nowej klinice
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu
2019-08-28 Kokoszka33 termin porodu
2019-08-29 Kingul termin porodu
2019-11-17 Babeczki termin porodu
2019-11-26 Mitotaj termin porodu
2019-11-28 Vinszka termin porodu
2019-12-01 pini88 termin porodu
2019-12-03 Pala termin porodu
2020-02-05 Konstancja27 termin porodu
Justyska13 dopisz mbie proszę do kalendarza. Wczoraj miałam punkcję. Pobrali niestety tylko dwa jajeczka, jedno się nie nadawało, drugie było ok. Dziś dzwonił do mnie embriolog i powiedział, że doszło do zapłodnienia. Mam się jutro stawić na 9:00, jeśli komórka będzie się dzieliła, to już jutro transfer. Trzymajcie kciuki za mojego małego wojownika. Powiedzcie proszę, czy według Was są jakieś szanse?

Do góry