reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mam wyniki:
Bhcg 38,8
Estriadol 2176
Progresteron 23,05.
W sobotę był transfer 5 dniowej balastki i wzięłam też zastrzyk. Myślicie że beta jest tak wysoka ze względu na zastrzyk? Strasznie się boję dac sobie nadzieję żeby się znów nie rozczarować.
Czyli dziś masz 3 dpt i pierwszą weryfikację?
Jeśli tak, to myślę, że może być coś z zastrzyku, bo taka beta to kosmos w tym dpt [emoji87]

Ktoś, kiedyś podawał kalkulator jak to wygląda po zastrzyku. Może poszukaj i sprawdź jak to po przeliczeniu wygląda?

reklama
Czyli dziś masz 3 dpt i pierwszą weryfikację?
Jeśli tak, to myślę, że może być coś z zastrzyku, bo taka beta to kosmos w tym dpt [emoji87]

Ktoś, kiedyś podawał kalkulator jak to wygląda po zastrzyku. Może poszukaj i sprawdź jak to po przeliczeniu wygląda?
No właśnie ciężko to znaleźć A nie pamiętam kto to i udostępniał.

Ale ja nie mówię że z crio jest mniej ciąż, bo sama pisałam o tym chyba wczoraj że z crio są wieksze szanse na ciąż, tylko jak się nie mylę to ktoś nawet na tym forum pisał o tym że do crio były rozmrażane zarodki i że nie rozmroziły się czy jakiś obumarł w trakcie rozmrażania. Mi nawet sama embriolog mówiła o tym że różnie jest. Być może chodzi o te słabe zarodki. Nie wiem czy to nie było u @sssurykatka że miała rozmrażane zarodki 3 dniowe i hodowane do 5 doby i wtedy jeden nie przetrwał rozmrażania.
Te które nie przetrwaja rozmrazania to zwykle słabsze zarodki o niższym potencjale rozwojowym.
Screenshot_20190625-125459.jpeg

Pomożecie mi z interpretacją? Czy te wyniki są ok jak na 6dc i podejście do crio?

Załączniki

• IMG_20190625_140136.jpg
    IMG_20190625_140136.jpg
    64,6 KB · Wyświetleń: 82
Odebrałam TSH....niesamowite, wynik 1.5.....a jeszcze 5 dni temu było ponad 7!!!! Myślę że mdzi. Stąd moje złe samopoczucie że tak szybko te wyniki szybują. Jeszcze najważniejsze.....czy jest torbiel....:(

Ale ja nie mówię że z crio jest mniej ciąż, bo sama pisałam o tym chyba wczoraj że z crio są wieksze szanse na ciąż, tylko jak się nie mylę to ktoś nawet na tym forum pisał o tym że do crio były rozmrażane zarodki i że nie rozmroziły się czy jakiś obumarł w trakcie rozmrażania. Mi nawet sama embriolog mówiła o tym że różnie jest. Być może chodzi o te słabe zarodki. Nie wiem czy to nie było u @sssurykatka że miała rozmrażane zarodki 3 dniowe i hodowane do 5 doby i wtedy jeden nie przetrwał rozmrażania.
Miało byc ze swierzakow juz poprawiłam :-) tak czasem sie zdarza ze zarodek nie przetrwa rozmrażania.

Miało byc ze swierzakow juz poprawiłam :-) tak czasem sie zdarza ze zarodek nie przetrwa rozmrażania.

Właśnie tak te klasy które mamy aa bc i inne mówią nam o wartości biologicznej zarodków i podobno te gorsze są bardziej podatne na błędne rozmnożenie.
Czym innym jest wartość genetyczna zarodka, tego nam nikt nie powie, chyba ze zrobią badania zarodka i tak naprawdę zarodek aa może bardzo szybko paść, może być ciaza biochemiczna a z CC piękna ciaza

reklama
Pewnie, że jest różnie, bywa nawet tak, że rozwijają się po odmrozeniu i są lepszej klasy :)
Ale tak to napisałaś a ja też boję się o mojego Słabeuszka 4.3.3.
Siedzi bidula tam już prawie dwa lata...

Do góry