reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Co z tymi Twoimi wynikami?
Wczoraj odebralam z ambulatorium, babki od razu do mnie,ze mam szukac dobrego internisty a jak zobaczyly cytomegalie to 3 razy zapytaly czy nie jestem w ciazy (chcialabym..). Wyszlam i od razu zadzwonilam do mojej gin czy moge jej wyslac wyniki. Oddzwonila do mnie wczoraj poznym wieczorem i powiedziala,ze mam nie sluchac tych babek. Rozyczka w igG swiadczy o tym,ze bylam szczepiona. O cytomegali w sumie nie powiedziala nic a o wzwB powiedziała,ze hbC swiadczy o tym.,ze masz przebyl, jak powiedzialam,ze jego mama nosicielka to powiedziala,ze wszystko jasne. Ze na pewno beda chciali go "dobadac" i sprawdzic na jakim poziomie jest wirus. Ze trzeba kontrolowac alat, aspat ale na spokojnie sie nie denerwowac,ze z in vitro nas nie wyklucza.
We wtorek jedziemy do kliniki i licze,ze nam powiedza co i jak dalej.

reklama
Wczoraj odebralam z ambulatorium, babki od razu do mnie,ze mam szukac dobrego internisty a jak zobaczyly cytomegalie to 3 razy zapytaly czy nie jestem w ciazy (chcialabym..). Wyszlam i od razu zadzwonilam do mojej gin czy moge jej wyslac wyniki. Oddzwonila do mnie wczoraj poznym wieczorem i powiedziala,ze mam nie sluchac tych babek. Rozyczka w igG swiadczy o tym,ze bylam szczepiona. O cytomegali w sumie nie powiedziala nic a o wzwB powiedziała,ze hbC swiadczy o tym.,ze masz przebyl, jak powiedzialam,ze jego mama nosicielka to powiedziala,ze wszystko jasne. Ze na pewno beda chciali go "dobadac" i sprawdzic na jakim poziomie jest wirus. Ze trzeba kontrolowac alat, aspat ale na spokojnie sie nie denerwowac,ze z in vitro nas nie wyklucza.
We wtorek jedziemy do kliniki i licze,ze nam powiedza co i jak dalej.

Czyli się trochę uspokoilas mam nadzieje?

Ktos sie chyba cos pomylił przeciez jest wiecej ciąż z crio niz ze zwierzaków.
Z morozaków chyba miało być [emoji14]

Ja nie wiem jak to jest z mrozaczkami po kilkunastu latach, ale mój czekający dwa lata rozmroził się bez problemów.

Embrolog mi mówi, że mniejsze szanse na poprawne rozmrożenie mają te bardzo, bardzo słabe blastki.

To jest z zeszłego roku chyba z listopada i mam nadzieje ze to nie przeszło ale sam fakt ze ktos u władzy ma takie pomysły poprostu masakra jak człowiek wykształcony zdrowy na umyśle moze miec takie chore podejście w tych czasach.

Mnie też przerażają te pomysły i trochę się boję, że jak będzie kolejna kadencja to zacznie się budowanie ideologii anty ivf :(

Mam wyniki:
Bhcg 38,8
Estriadol 2176
Progresteron 23,05.
W sobotę był transfer 5 dniowej balastki i wzięłam też zastrzyk. Myślicie że beta jest tak wysoka ze względu na zastrzyk? Strasznie się boję dac sobie nadzieję żeby się znów nie rozczarować.

:eek: :eek: :oo2:
Jak się nie rozmrazaja? Nie rozumiem, ja zawsze miałam przerwy 3-6miesiecyvi bez problemu się rozmrozily????
Ktos sie chyba cos pomylił przeciez jest wiecej ciąż z crio niz ze zwierzaków.
Ale ja nie mówię że z crio jest mniej ciąż, bo sama pisałam o tym chyba wczoraj że z crio są wieksze szanse na ciąż, tylko jak się nie mylę to ktoś nawet na tym forum pisał o tym że do crio były rozmrażane zarodki i że nie rozmroziły się czy jakiś obumarł w trakcie rozmrażania. Mi nawet sama embriolog mówiła o tym że różnie jest. Być może chodzi o te słabe zarodki. Nie wiem czy to nie było u @sssurykatka że miała rozmrażane zarodki 3 dniowe i hodowane do 5 doby i wtedy jeden nie przetrwał rozmrażania.

Ostatnia edycja:
reklama
Mam wyniki:
Bhcg 38,8
Estriadol 2176
Progresteron 23,05.
W sobotę był transfer 5 dniowej balastki i wzięłam też zastrzyk. Myślicie że beta jest tak wysoka ze względu na zastrzyk? Strasznie się boję dac sobie nadzieję żeby się znów nie rozczarować.
Sądze że to nie jest jeszcze wiarygodny wynik. aczkolwiek estradiol i progesteron ok

Do góry