reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To w zaleznosci kiedy endo bedzie gotowe i ile dni maja zarodki. Ja akurat chyba mialam dwa razy w 19dc. Moze byc troche wczesniej i pozniej.
Orientujesz się może jaka praktykę mają w Novum...3 dyniowy zarodek- podają taki, czy hodują do blastki po rozmrożeniu? Duże szanse są że po rozmrożeniu będzie z nim wszystko ok i podadzą?

reklama
Orientujesz się może jaka praktykę mają w Novum...3 dyniowy zarodek- podają taki, czy hodują do blastki po rozmrożeniu? Duże szanse są że po rozmrożeniu będzie z nim wszystko ok i podadzą?
Zarodek rozmrazaja albo wieczorem dzień przed transferem albo w tym samym dniu. Moje byly dzien przed rozmrażane i ostatnio z moruli byla juz wczesna blastka.

Cudo :-) najważniejsze że usg jest dobre. Wyliczenia z krwi to statystyka pamiętaj o tym. Jeżeli chcesz większej pewności zrób nifty ale to też nadal szacunek a nie pewność. Ale skuteczność ma zdecydowanie większą.
Gdzieś wyczytałam ze na te parametry z krwi ma wpływ wiele rzeczy min przy in vitro leki do transferu czy stymulacji nie są obojętne. I niektórzy lekarze są zdania że w takim wypadku to bez sensu bo wprowadza niepotrzebny stres. Podobno leki na tarczyce i Progesteron tez ma jakieś odbicie w wynikach. Wiec głową do góry. Wiem ze łatwo powiedzieć bo sama bym się zamartwiala. Ale musisz wierzyć w kropka. Tyle przeszlas ze musi być dobrze :-)
Dokładnie tak. Miałam robić ten test nifty czy harmony ale na razie chyba dam spokój. Koleżanki mi mówią że jak codziennie mam mdłości i wymioty to znaczy że ciąża rozwija się prawidłowo :-) :) i będę w to wierzyć... Ale powiem Ci że ciąża to ciągły strach i obawy. Ja już bym chciała być na porodowce i trzymać moja Kruszynke w ramionach :-) :)

Ja dzisiaj 21 dpt i beta 6036. Stąd moje pytanie, cy jest szansa że to ciąża biochemiczna. Próbuje jakoś wykluczyć te czarne scenariusze :(
A jakie są przyrosty? Robiłaś wcześniej bete?
Liczbą bym się nie przejmowała na tym etapie najważniejszy jest przyrost.
U mnie biochemiczna to była beta 14 w 14dpt i 28 w 16dpt. Potem zaczęło się krwawienie i spadła.
Więc u Ciebie dzieje się ładnie :)

reklama
Ehhh przykro mi :( za mną dwie ciąże pozamacicznej, więc wiem jak to jest.... Co brałaś do transferu?
Poza progesteronem tylko accofil i heparyne.
Mnie accofil tez przeraża, do tego stopnia ze po pierwszym zastrzyku obudzilam sie w nocy z wirowaniem w glowie i dusznosciami, ale mysle ze to raczej bylo dlatego ze sie go bardzo balam i moze sobie to tak jakby wmowilam. Poza tym mam astme wiec dusznosci mi sie zdarzają.

A co do encortonu to jesli Pasnik Ci go przepisal to inna sytuacja. Intralipid nie działa tak samo jak encorton wiec tu lekarz powinien decydowac. Moze napisz do Pasnika, chociaz nie wiem czy zdazy odpisac.

Do góry