reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Modulator homocysteiny z solgara ma kwas foliowy syntetyczny.
Warto wiec mieszać z metylem.
Poza tym to co bardzo zbija homocysteine to buraki (nawet w tym preparacie jest wyciag z nich). Takze pic soki, jesc salatki ;)
I moze dlatego kazala jeszcze brac preventic. Kurcze, nie cierpie burakow.. przysiegam, chcialam sie nauczyc, z zsmykanymi oczami probowalam i nie da rady.. cofa mnie

reklama
Bylam dzis w labie. Zrobilam panel tarczycowy ysh, ft3, ft4, antyTG, antyTPO i prolaktyne nie zrobili mi krzywej glukowowo insulinowej bo musze moec skierowanie i duu...a. Moze uda mo sie w tyg podejsc do rodzinnej i poprosze, nie wiem co jej powiem pewnie prawde zee czasu m to jest przyczyna i tyle. Chyba czasem wproat powiedziec niz sciemniac.
[/QUO
Jeśli masz u siebie laby Diagnostyli to idź , nie robią problemu ze skierowaniem

Dziewczyny ja w środę wyszłam po poronieniu ze szpitala. Fizycznie jest już ok no a psychicznie wiadomo...ale nie mam zamiaru się poddawać ;) Plan jest taki że dzięki Waszym wcześniejszym wskazówkom we wtorek idę zrobić badanie na trombofilie, a w planach mam jeszcze krzywa glukozową i insulinową, homocysteinę i prolaktynę. Mam niedoczynność tarczycy więc euthyrox biorę cały czas, ale zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze antyTpo chociaż robiłam ok roku temu i miałam w porządku, nie wiem czy to się może zmienić? Zastanawiam się jeszcze nad subpopulacją limfocytów...Czasu mam dużo bo do następnej próby musimy odczekać 3 miesiące. Ale dzięki forum mam ogromną nadzieję że i mnie się uda, no i przede wszystkim wiem co robić dalej, bo bezczynności bym nie zniosła :)

To już szybciej bo ja mam zalecenie brac kompleks wit B i właśnie te mi zaleciła lekarka :)
A z tym skierowaniem to jest rożnie w labach. Ja nie potrzebowałam. Idź do rodzinnego i powiedz prosto z mostu, dlaczego potrzebujesz to zrobic. Lekarz musiałby byc ostatnia świnia, żeby nie dac Ci skierowania w takim przypadku.
Sądzę ze da mi skierowanie bo l4 po transferze bez problemu dala, a zna nasza historie. Bulam w 2 labach i w dwoch tak mi powiedzieli

Dziewczyny ja w środę wyszłam po poronieniu ze szpitala. Fizycznie jest już ok no a psychicznie wiadomo...ale nie mam zamiaru się poddawać ;) Plan jest taki że dzięki Waszym wcześniejszym wskazówkom we wtorek idę zrobić badanie na trombofilie, a w planach mam jeszcze krzywa glukozową i insulinową, homocysteinę i prolaktynę. Mam niedoczynność tarczycy więc euthyrox biorę cały czas, ale zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze antyTpo chociaż robiłam ok roku temu i miałam w porządku, nie wiem czy to się może zmienić? Zastanawiam się jeszcze nad subpopulacją limfocytów...Czasu mam dużo bo do następnej próby musimy odczekać 3 miesiące. Ale dzięki forum mam ogromną nadzieję że i mnie się uda, no i przede wszystkim wiem co robić dalej, bo bezczynności bym nie zniosła :)
Brzmi jak dobry plan...[emoji6]
Robilabym i te subpopulacje limfocytow. Może akurat NK za wysokie?! Do badania trzeba byc zdrowym i w okreslonym dniu cyklu 18-22dc przy cyklach 28 dniowych.

Bo trzeba miec albo skierowanie, albo wynik glukozy z ostatniego miesiaca ponizej 126, albo robia jak u mnie badanie glukometrem przed podaniem glukozy.
Cos ty u mnie ostro tylko ze skierowaniem. Nawet nic nie mowily o ostatnim wyniku czy glukometrze. Na wynikach z przrd punkcji mialam glukoze robiqna z krwi to widzialam ze wynik mialam 80

To jakiś bardzo rygorystyczny lab. W alabie napewno robia z wynikiem glukozy waznym miesiec. Jest tak napisane na ich stronie i pytalam tez w jednej placówce.
Cos ty u mnie ostro tylko ze skierowaniem. Nawet nic nie mowily o ostatnim wyniku czy glukometrze. Na wynikach z przrd punkcji mialam glukoze robiqna z krwi to widzialam ze wynik mialam 80

To jakiś bardzo rygorystyczny lab. W alabie napewno robia z wynikiem glukozy waznym miesiec. Jest tak napisane na ich stronie i pytalam tez w jednej placówce.
U mnoe wlasnie nie ma chyba alabu. Niby na mapce pokazuje ze jest ale nabtej ulicy yo ja nie kojarzę by tam byl. Zobacze jeszcze jal sie nie uda to pójdę w tygodniu do rodzonnej i poprosze

reklama
Do góry