reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

OK 24-25 dpt najwcześniej widać serduszko, to też dużo zależy od sprzętu. Najpewniej poczekać do 7 tygodnia żeby nie było stresu.

11 dpt, wcześniej niż 9-10 dpt nie ma co robić bo albo nie wyjdzie albo wyjdzie taki wynik, że dalej nic nie będziesz wiedzieć. Myślę, że w piątek możesz robic

Jak masz wątpliwości to nie odstawiaj, progesteron często się bierze przez całą ciążę więc nie powinno zaszkodzić, raczej w drugą stronę. Jedynie co to często przy długiej suplementacji progiem możesz mieć mdłości (ale nie musisz)
Nie odstawie bende Nadal brac

reklama
Jutro beda dzwonic embriolodzy to w końcu wszystkiego dokładnie się dowiem. Mam tylko nadzieje, ze beda mieli dobre nowiny i zostaną zamrożone jeszcze pozostałe zarodki. Strasznie się boje, chyba lepiej bylo, jak nic nie wiedziałam.

Mam nadzieje, ze paczka szybko dotrze i ze beda lepiej działać, niż te które teraz bierzesz.

Co do glukometru to nie jestes sama :ninja2: :-) :) ja niby tez bez problemow, a glukometr zakosilam rodzicom i nawet swego czasu tabelkę z wynikami prowadziłam:-D To tak między nami-lekomanami8-)8-):-D

Jak badałam wit D3 i wyszło mi bodajże 37 to dostałam zalecenie od lekarki brac 4000mg. Wiadomo, ze nie wolno przesadzać, ale w przypadku starań jest ona niezwykle wazna:)

[emoji38]
Też już zaczęłam zapisywać wartosci glukozy i co jadlam. Już na maxa się do ciazy przygotowuje...[emoji38]
A tak serio to dziewczyny mnie tu ostatnio troszke przestraszyly ze juz prawie stan przedcukrzycowy u mnie... a w ciazy może być tylko gorzej...

Ogromne kciuki za jutro... i dawaj znac jak tylko bedziesz po telefonie... czekamy...
Na samą myśl stresuje sie razem z Tobą...

W pregna start tez sa chyba obie formy kwasu foliowego jak w femibionie.
Nie wiem zapytaj lekarza co i jak brac zeby zbic tą homocysteine, albo dziewczyny cos podpowiedzą...
Wit b12, B6 badalas? MTHFR?
Mi wyszly dwie heterozygoty i dostalam od Pasnika 5mg kwasu foliowego i dodatkowo femibion.
Chociaz chwilowo tego 5mg nie biore.
U mnie homocysteina ok.

Sama czekam na wyniki trombofilii i homocysteiny i sama jestem ciekawa czy coś mi wyjdzie
Czy jest możliwość w razie czego zadziałać lekami i zajść w ciąże ? Normalnie ?

Wit d dobrze jak jest okolo 50 wiec 2000jednostek bym brala. Ja tez tak biore.
A jaki wynik glukozy Ci wyszedl jak badali glukometrem? Duża różnica w porównaniu z tym z krwi na czczo? Tak sie zastanawiam czy ten moj glukometr w miare dobrze mierzy bo czasem po podobnym posilku spore roznice wychodzą. Ale w porównaniu do wynikow mojego mi dużo bardziej cukier skacze...

Kurczę a ja mam tylko 30 i nawet biore 2000 j i noc nie drgnęło [emoji20]
To ile powinnam
Jeść tej witaminy ? [emoji51]

Jutro beda dzwonic embriolodzy to w końcu wszystkiego dokładnie się dowiem. Mam tylko nadzieje, ze beda mieli dobre nowiny i zostaną zamrożone jeszcze pozostałe zarodki. Strasznie się boje, chyba lepiej bylo, jak nic nie wiedziałam.

Mam nadzieje, ze paczka szybko dotrze i ze beda lepiej działać, niż te które teraz bierzesz.

Co do glukometru to nie jestes sama :ninja2: :-) :) ja niby tez bez problemow, a glukometr zakosilam rodzicom i nawet swego czasu tabelkę z wynikami prowadziłam:-D To tak między nami-lekomanami8-)8-):-D

Jak badałam wit D3 i wyszło mi bodajże 37 to dostałam zalecenie od lekarki brac 4000mg. Wiadomo, ze nie wolno przesadzać, ale w przypadku starań jest ona niezwykle wazna:)

Trzymam kciuki za dobre wieści od embriologa [emoji110][emoji110][emoji110]

Wszystko jest mozliwe kochana[emoji6]

Ale ja bym tych wyników nie traktowala jako głównej przyczyny że sie nie udaje zajsc w ciążę (chociaż tak tez moze sie zdarzyć), traktowalabym to bardziej jako dodatkowe czynniki ktore trzeba poprawic jesli cos jest nie tak.
Najważniejsze zawsze jest żeby byl zdrowy zarodek, dobre endometrium, hormony, wszystko żeby w dobrym czasie ze sobą zagrało, a potem cala reszta ewentualnych przyczyn niepowodzeń...
Sama czekam na wyniki trombofilii i homocysteiny i sama jestem ciekawa czy coś mi wyjdzie
Czy jest możliwość w razie czego zadziałać lekami i zajść w ciąże ? Normalnie ?

[emoji38]
Też już zaczęłam zapisywać wartosci glukozy i co jadlam. Już na maxa się do ciazy przygotowuje...[emoji38]
A tak serio to dziewczyny mnie tu ostatnio troszke przestraszyly ze juz prawie stan przedcukrzycowy u mnie... a w ciazy może być tylko gorzej...

Ogromne kciuki za jutro... i dawaj znac jak tylko bedziesz po telefonie... czekamy...
Na samą myśl stresuje sie razem z Tobą...
Kiedy miałaś stymulację? Bo ja mam teorie, ze ta pierwsza ciut rozwaliła mi gospodarkę hormonalna i zaczęły się wahania cukru. Moja lekarka twierdzi, ze jest to możliwe, ale powinno do pół roku zniknąć. Ja wcześniej czasami tez badałam sobie cukier i zawsze było poniżej 90, a po stymulacji różne cuda zaczęły mi wychodzić. Teraz biorę tabletki i jest git :)

I bardzo dobrze, ze się przygotowujesz, bo na pewno lepiej tak, niż to olewać. Ja przyznaje, ze mocno się pilnowałam w trakcie stymulacji z tym co jadłam, ale za to teraz mam takie zachcianki, aż dziwne, jak na mnie:) Wczoraj prawie paczkę prażonek bekonowych pochlonelam, a dziś cała czekoladę z okienkiem:ninja2: Tłumacze, ze to przez stres, choć ja go nigdy nie zajadałam:)
Liczę na to, ze jutro samymi dobrymi wiadomościami bede mogła się podzielić:yes:

reklama
Do góry