reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Po criotransferze. Przy in vitro podobno nawet wieksze ryzyko pozamacicznej...
A co tam u Ciebie?
Udalo Ci sie upolowac jakis termin do Pasnika?
Jakie plany?
Nie udało mi się właśnie :( plan jest taki że mam 2 lipca wizytę w Poznaniu u immunologa w novum i zobaczymy co powie. Nie chcę mi się wierzyć że wszystkie moje komórki są wadliwe genetycznie i przez to nie ma poprawnej implantacji. Gdzie nawet badań żadnych genetycznych nam nie zlecali... I jestem jeszcze zapisana do poradni medycyny nie konwencjonalnej :)

Dziękuję! Niech sobie myślą co chcą- tak jak napisalas cel najwazniejszy. Mi zanim pobrali krew i podali glukoze zroboli badanie glukometrem. Ponoc jak nie jest to ciazowe to tak trzeba. Wyszlo ok.. a powiedz mi, wiesz moze jak to jest z wit. D? Bo juz przyszedl wynik i mam 35 a norma od 30 do 85. Powinnam cos brac skoro jest blisko dolnej granicy?
Wit d dobrze jak jest okolo 50 wiec 2000jednostek bym brala. Ja tez tak biore.
A jaki wynik glukozy Ci wyszedl jak badali glukometrem? Duża różnica w porównaniu z tym z krwi na czczo? Tak sie zastanawiam czy ten moj glukometr w miare dobrze mierzy bo czasem po podobnym posilku spore roznice wychodzą. Ale w porównaniu do wynikow mojego mi dużo bardziej cukier skacze...

Jutro beda dzwonic embriolodzy to w końcu wszystkiego dokładnie się dowiem. Mam tylko nadzieje, ze beda mieli dobre nowiny i zostaną zamrożone jeszcze pozostałe zarodki. Strasznie się boje, chyba lepiej bylo, jak nic nie wiedziałam.

Mam nadzieje, ze paczka szybko dotrze i ze beda lepiej działać, niż te które teraz bierzesz.

Co do glukometru to nie jestes sama :ninja2: :-) :) ja niby tez bez problemow, a glukometr zakosilam rodzicom i nawet swego czasu tabelkę z wynikami prowadziłam:-D To tak między nami-lekomanami8-)8-):-D

Ja nigdy nie mialam trzymanych do 6 doby ale widze ze nie jedna ma tu blastusie z 6 na zimowisku. Pewnie troche wolniej sie rozwijają i w 5 dobie jeszcze nie sa blastkami alba sa wczesnymi blastkami chca je hodować dalej...
Dobrze że są dwie... i oby kolejne dwie sie dalej rozwijaly... [emoji110][emoji110]

Zwykle pocztą przychodzi wszystko w około tydzień. Zle zrobilam ze nie kazalam wyslac poleconym, ale kiedys raz poleconym wyslali i szlo 3 tyg wiec teraz normalnie wysylam.
Nie chcialabym jednak zeby sie gdzies zawieruszylo, chociaz nigdy mi sie to nie zdarzyło.
Dziękuję! Niech sobie myślą co chcą- tak jak napisalas cel najwazniejszy. Mi zanim pobrali krew i podali glukoze zroboli badanie glukometrem. Ponoc jak nie jest to ciazowe to tak trzeba. Wyszlo ok.. a powiedz mi, wiesz moze jak to jest z wit. D? Bo juz przyszedl wynik i mam 35 a norma od 30 do 85. Powinnam cos brac skoro jest blisko dolnej granicy?
Jak badałam wit D3 i wyszło mi bodajże 37 to dostałam zalecenie od lekarki brac 4000mg. Wiadomo, ze nie wolno przesadzać, ale w przypadku starań jest ona niezwykle wazna:)

reklama
Dziewczyny ile dni od transferu blastocysty można spodziewać się bicia serduszka? W piątek mam wizytę i to bedzie 18dpt i dr powiedziała, że może może:-) jest to realne?

OK 24-25 dpt najwcześniej widać serduszko, to też dużo zależy od sprzętu. Najpewniej poczekać do 7 tygodnia żeby nie było stresu.

Dziewczyny ile dni po transferze robilyscie betę przy 3 dniowych zarodkach?

11 dpt, wcześniej niż 9-10 dpt nie ma co robić bo albo nie wyjdzie albo wyjdzie taki wynik, że dalej nic nie będziesz wiedzieć. Myślę, że w piątek możesz robic

No I chyba to bedzie najbezpieczniejsze brac ja caly czas

Jak masz wątpliwości to nie odstawiaj, progesteron często się bierze przez całą ciążę więc nie powinno zaszkodzić, raczej w drugą stronę. Jedynie co to często przy długiej suplementacji progiem możesz mieć mdłości (ale nie musisz)

Do góry