reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochana ja sie smoeje ze moje kropki wolno trybia jak moj maz :-) :) na wszysyko potrzebuje czasu. Oby tylko ten w brzuszku zostal waleczny.

Ja przed ostatnia wizyta przed punkcja tez mialam wrazenie ze pecherzyki popekaly a tu byla niespodzianka 19 szt.
Mnie tak brzuch bolal przed punkcja ze mimo ochoty bo to hormony szaleja to nie bylam w stanie poszalec z m... :-)
Może faktycznie wdały się w m i wcale się do niczego nie spiesza;) Najwazniejsze, ze ruszyły:-) :) A zamrozili je już?
Oj nie powiem, ze było wczoraj lekko, ale hormony nie dały za wygrana:ninja2:;)
Zobaczymy, co wyjdzie, ale jestem dobrej myśli. Prawda jest taka, ze nie bardzo mam wpływ i teraz nic tylko czekac zostaje:)

No to superaśnie
Trzymam kciuki żeby pobrali wszystkie jajeczka [emoji110]
Ja w piatek idę porobić badania na trombofilie [emoji51]aż się boje wyników
Dziękuje bardzo❤️
A ustalalas coś z ta krzywa? Czy może już ja zrobiłaś?
Trombofilii się nie boj, co najwyżej bedziesz heparynę brac :p Ale akurat to chyba jest najmniejsze zlo;)

Może się robić jakaś infekcja albo stan zapalny ja bym nie ryzykowała generalnie jeśli jest jakikolwiek stan zapalny to nie poradzą Ci zarodka bynajmniej u mnie w klinice tak jest tylko musisz odpowiednio wcześnie zadzwonić żeby nie zdążyli rozmrozić zarodka o ile pamiętam to min 4 godziny przed
Jutro rano mam wizytę u swojego gina i zobaczymy, A transfer mam o 12.20 świeżego zarodka, w sobotę miałam punkcje

Dowiedzialam sie ostatnio o diecie przeciwzapanej na endometrioze.
Ja zaczelam tez pic rano i wieczorem kurkume z ciepla woda. Moze dlugofalowo dieta przeciwzapalna cos pomoze...

Lekarka mi mówiła, że dieta pomaga wyciszyć ogniska zapalne ale, żeby to zaczęło działać dobrze stosować ją dłuższy czas. Ale weź i stosuj jak lato za pasem, tyle okazji do dobrego a nie koniecznie zgodnego z dietą jedzenia :)

Może tak być ,moga też być inne przyczyny-komórki nk w nadmiarze traktują zarodek jak tkankę rakową "szkodliwą" dla organizmu i ją eliminują. Ja np wiem ,że przu podanej blastce 5.2.1. na pewno miałam implantację(2 dnia masakryczne ciągniecię w macicy,no i była beta) ,ale ostaecznie była cb..więc coś nie poszło,mimo super blastki :(
A na te komurki NK bierze się encorton?

Przed chwilą wróciłam od lekarza, i teraz już jest jasna sytuacja, serduszko się zatrzymało, także dostałam skierowanie do szpitala. Dziewczyny które przechodziły poronienie powiedzcie mi co mam ze sobą wziąć do szpitala? Lekarz mówił że od razu zabiegu nie zrobią tylko najpierw tabletki i zobaczą jak będzie szło, ale że nawet 3 i 4 dni mogę tam zostać. No i zapomniałam oczywiście zapytać czy mam być na czczo, muszę jutro napisać lekarzowi smsa.
Kurcze przykro mi bardzo :-( :(

reklama
Przed chwilą wróciłam od lekarza, i teraz już jest jasna sytuacja, serduszko się zatrzymało, także dostałam skierowanie do szpitala. Dziewczyny które przechodziły poronienie powiedzcie mi co mam ze sobą wziąć do szpitala? Lekarz mówił że od razu zabiegu nie zrobią tylko najpierw tabletki i zobaczą jak będzie szło, ale że nawet 3 i 4 dni mogę tam zostać. No i zapomniałam oczywiście zapytać czy mam być na czczo, muszę jutro napisać lekarzowi smsa.

Bardzo mi przykro, potrafię sobie wyobrazić co czujesz bo sama to przeszłam :( Ja z tego co pamiętam miałam być w szpitalu na czczo. Byłam tam cały dzień i jedną noc, wyszłam następnego dnia rano.

Do góry