reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny zostało mi parę leków po procedurach:
Gonapeptyl - 7 ampułek 60 PLN (już nie miałam refundacji)
3. Dostinex - prawie całe opakowanie - 7 i 2/3 tabletki - 50 PLN
4. DHEA - op. bez 3 tabl. 20 PLN
5. Folian Solgara - pół op. 20 PLN
6. Metypred 2/3 op. i kwas foliowy 5 mg 2/3 op. - oddam.
Jak coś, to na priv.

@Vinszka cudowne wieści ♥♥♥ pieknie.
Za to ja juz jestem po wizycie. Wiec tak 5 zarodkow ale tylko 1 blastka :-( :( pozostale 4 trzymaja do poniedziałku maja ok 10blastomerow ale nie zatrzymaly sie. Dzis juz mialam transfer tego jednego kropeczka ♥ mial tez nacieta otoczke by mu pomoc. Nie wiem nawet jakiej klasy jest. Dziewczyny z jednej strony się ciesze a z drugiej bardzo sie martwie.

@Vinszka cudowne wieści [emoji813][emoji813][emoji813] pieknie.
Za to ja juz jestem po wizycie. Wiec tak 5 zarodkow ale tylko 1 blastka :-( :( pozostale 4 trzymaja do poniedziałku maja ok 10blastomerow ale nie zatrzymaly sie. Dzis juz mialam transfer tego jednego kropeczka [emoji813] mial tez nacieta otoczke by mu pomoc. Nie wiem nawet jakiej klasy jest. Dziewczyny z jednej strony się ciesze a z drugiej bardzo sie martwie.

A embroGlue miałaś? Ja zawsze dostawałam taki protokół jaki mi podali i jakie są na zimowisku plus zdjecie blastki spod mikroskopu.

Trzymam kciuki!! Bądź dobrej myśli! [emoji8]

Ja mam jeszcze ostatnią wizytę kontrolną (jakoś na początku czerwca) co do leków i szukam innego ginekologa, bo tam nie prowadzą ciąży. [emoji17] A szkoda...
Ja cały czas w Klinice prowadze ciaze:-) Ja mam brac lutinus do konca opakowania i później zobaczymy co dalej:-) Bo organizm sam już zaczyna produkować progesteron, zawsz się obawiałam odsatwienia lwków a że pierwsz ciąża t nie wiem jak to wygląda:?

@Vinszka cudowne wieści ♥♥♥ pieknie.
Za to ja juz jestem po wizycie. Wiec tak 5 zarodkow ale tylko 1 blastka :-( :( pozostale 4 trzymaja do poniedziałku maja ok 10blastomerow ale nie zatrzymaly sie. Dzis juz mialam transfer tego jednego kropeczka ♥ mial tez nacieta otoczke by mu pomoc. Nie wiem nawet jakiej klasy jest. Dziewczyny z jednej strony się ciesze a z drugiej bardzo sie martwie.
Kochana nie martw się tylko mysl o swoim kropku, który jest właśnie z Toba❤❤❤
Pewnie pozostałe sa troszke opóźnione i wkrótce rusza do przodu :yes:
Teraz spokojnie i niech nowy gość zostaje z Tobą na następne 8,5 miesiaca❤️❤️❤️
Trzymam za to mocno✊✊✊

Mi lekarka tłumaczyła, ze przy swiezakach nie daje się embroGlue, tylko przy crio. Jakieś badania wykazały, ze przy świeżym transferze to wręcz szkodzi zarodkom.

Vinszka czy jak moja mala ma juz 7cm to juz za pozno na prenatalne? Bo ja tylko z krwi mialam a no wczorajszych badaniach USg zmiezyla tylko I nic wiecej

A embroGlue miałaś? Ja zawsze dostawałam taki protokół jaki mi podali i jakie są na zimowisku plus zdjecie blastki spod mikroskopu.

Trzymam kciuki!! Bądź dobrej myśli! [emoji8]
Nie tylko naciecie, lekarz robil probny transfer czy probne dojscie i mial troche pod gorke ale udalo sie. Widzialm na monitorze moja kropeczk świecąca sie :-) :) ♥♥♥nic mi nic nie dawali, moze dlatego ze tamte jeszcze walcza. Pytali jak ewentualnie chcemy mrozic wiec powiedziala ze po 2 na slomce bo wtedy juz na pewno bedzimy podawac po 2 jesli będą. Martwie sie tymi czterema poniewaz jest 5 doba a one nie sa nawet morula :-( :( no trudno jiz nic od nas nie zalezy.

reklama
976884
Ananasik jest wiec zaraz zaczynam wcinac. Kupilam nospe woec tez zaraz zaczne brac by nie bylo problemu zw skurczami

Do góry