reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny. Ja juz po wizycie jejek jest sporo z 10 powinno się udac pobrac lub wiecej. Dzis juz nie biore mensinormu ostatniego by pecherzyki nie pekly mam wziąć tylko ovitrelle o 20 i punkcja w niedziele o 8 rano. Mialam obawy ze jakas infekcja mi sie zaczyna wiec lekarz mowil bym kupila sobie invag. Ale pobieral cytologie dzis i nic nie widzial niepokojacego w kierunku infekcji. Poczucie humoru lekarza dziś bylo powalające. Po wizycie bylam jeszcze na EKG bo do znieczulenia potrzebuja dla anestezjologa wiec bylam w jakoms szpitalu by mi to zrobili od razu 30zl zaplacilam ale jest z głowy.

Polozna mowila ze moge wziac rano euthyrox ale czy faktycznoe moge?

Bardzo dobry wynik!Trzymamy kciuki w niedziele -będzie lulanie :)
Tak ja brałam rano eutyrox tylko małym łykiem wody popijałam a mam za sobą trzy punkcje.

Dziewczyny. Ja juz po wizycie jejek jest sporo z 10 powinno się udac pobrac lub wiecej. Dzis juz nie biore mensinormu ostatniego by pecherzyki nie pekly mam wziąć tylko ovitrelle o 20 i punkcja w niedziele o 8 rano. Mialam obawy ze jakas infekcja mi sie zaczyna wiec lekarz mowil bym kupila sobie invag. Ale pobieral cytologie dzis i nic nie widzial niepokojacego w kierunku infekcji. Poczucie humoru lekarza dziś bylo powalające. Po wizycie bylam jeszcze na EKG bo do znieczulenia potrzebuja dla anestezjologa wiec bylam w jakoms szpitalu by mi to zrobili od razu 30zl zaplacilam ale jest z głowy.

Ja brałam przed punkcją euthyrox, anestezjolog pozwolił, także myślę że spokojnie możesz wziąć, w takim razie trzymam kciuki za niedzielę :)

Super wynik bedzie jajcobrania :) Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło już gładko✊✊✊ A powiedz, czy jakaś specjalna dietę stosujesz? Np wysokobiałkowa?

Ja dziś mam jakiś spadek formy i dosłownie zasypiam na stojąco. Nie wiem, czy to przez pogodę (choć u mnie nawet slonce dziś swieci:biggrin2:), czy to może skutki uboczne leków. Miałam jezdzic po urzędach, ale nie jestem w stanie. Mam nadzieje, ze to chwilowe, bo do punkcji jeszcze u mnie sporo czasu zostało.

Super wynik bedzie jajcobrania :) Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło już gładko[emoji110][emoji110][emoji110] A powiedz, czy jakaś specjalna dietę stosujesz? Np wysokobiałkowa?

Ja dziś mam jakiś spadek formy i dosłownie zasypiam na stojąco. Nie wiem, czy to przez pogodę (choć u mnie nawet slonce dziś swieci:biggrin2:), czy to może skutki uboczne leków. Miałam jezdzic po urzędach, ale nie jestem w stanie. Mam nadzieje, ze to chwilowe, bo do punkcji jeszcze u mnie sporo czasu zostało.

Moze to tylko pogoda bo szaleje z zimna na cieplo i jeszcze deszcz...
Daj sobie na luz!!!

Nie n
Super wynik bedzie jajcobrania :) Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło już gładko✊✊✊ A powiedz, czy jakaś specjalna dietę stosujesz? Np wysokobiałkowa?

Nie nie stosuje zadnej diety. Ostatnio przy stymulacji to wogole malo jadlam bo jakos straszne wzdecia mialam i mdlosci. Jedyne co to pije juz z 2-3 tyg chyba sok z aronii. A tak to normalnie zupy wazywne zabielone jogurtem, malo ogolnie smażonego, chleb ziarnisty wogole nie używam śmietany, kasza ryz, ziemniaki, , kurczak, owoce jablka, kiwi

Wiecie może gdzie zrobię test CBA - cytokiny Th1, Th2 w sobotę ?
Novum nie robi wgl, Invicta też nie, diagnostyka, różnież. Narazie znalazłam tylko Synevo ale od pon do czw.

reklama
My też na jakiś czas odpuszczamy :( puki co mąż kupuje mi pieska :)

I dobrze :) my w pełnym punkcie kryzysu tez wzieliśmy pieska - jest juz z nami dwa lata.
To dobry wstęp do dziecka-obowiązki-wychodzenie na spacer-zbieranie kupy ;)
A najlepsze akcję są jak zje coś czego nie powienien -wtedy wywołuje się wymioty ;)
Mąż cały czas powtarza ,że psiak nas przygotowuje do dziecka.

Staffiki. Wszyscy je myla z amstaffami ale sa sporo mniejsze (12-15kg suka, nieco wiecej pies).
Ten o ktorym piszesz to Alusia (rodowodowo Alice).
Zobacz załącznik 973638Zobacz załącznik 973640Zobacz załącznik 973642
O jeju ale słodziak!!! i ten rozbrajający usmiech haahahha!

Ja już po transferze, to teraz pozostaje czekanie i wiara w to, że to może w końcu TEN zarodek :)
Trzymamy kciuki!!!

@annemarie dziś wszystkie myślami z Tobą!

Do góry