reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dzieki dziewczyny za pamiec. Wizyta byla pooozno wiec juz mi sie nie chcialo pisac. U nas poki co ok, chociaz szyjka chyba zaczyna sie powoli skracac, ewentualbie moglo to byc wynikiem tego, ze byl juz wieczor, a mialam w sumie dosc aktywny dzien. Mamy jeszcze wiecej lezec. Dziewczyny byly mierzone 2 tyg temu wiec wczoraj nie bylo sensu.

reklama
Dzwoniłam do mojego lekarza jakieś 30 min temu, ale odrzucił, pewnie oddzwoni później i może coś poradzi

Kurcze ja bym walczyła i nie odpuściła a nóż widelec się rozkręci
Ja teraz byłam na monitoringu owulacji i wypadła ona w 17 dc a cykle mam 26-28 dni
Z racji ze endo ładne to włączyłam progesteron
Lekarz kazał wziąć duphaston 3x1 i jutro zrobić progesteron

Na Twoim miejscu bym poczekała na tel od lekarza prowadzącego a nawet napisała mu smsa w związku z cała sytuacja
Napewno coś poradzi i idź na usg do innego gabinetu [emoji8]

Kurcze ja bym walczyła i nie odpuściła a nóż widelec się rozkręci
Ja teraz byłam na monitoringu owulacji i wypadła ona w 17 dc a cykle mam 26-28 dni
Z racji ze endo ładne to włączyłam progesteron
Lekarz kazał wziąć duphaston 3x1 i jutro zrobić progesteron

Na Twoim miejscu bym poczekała na tel od lekarza prowadzącego a nawet napisała mu smsa w związku z cała sytuacja
Napewno coś poradzi i idź na usg do innego gabinetu [emoji8]
Oczywiście już się zapisałam jakiegoś lekarza, ale poszukam jeszcze jakiś informacji o nim, a raczej o sprzęcie USG jaki ma

Dzieki dziewczyny za pamiec. Wizyta byla pooozno wiec juz mi sie nie chcialo pisac. U nas poki co ok, chociaz szyjka chyba zaczyna sie powoli skracac, ewentualbie moglo to byc wynikiem tego, ze byl juz wieczor, a mialam w sumie dosc aktywny dzien. Mamy jeszcze wiecej lezec. Dziewczyny byly mierzone 2 tyg temu wiec wczoraj nie bylo sensu.

To książki i filmy są Twoje [emoji16]odpoczywajcie [emoji7]
Mi lekarz kazał wziąć duphaston 3x1 i jutro sprawdzić progesteron
Mam nadzieje ze będzie chociaż 15 i włączę progesteron dodatkowo , może zdarzy się cud [emoji16]

Oczywiście już się zapisałam jakiegoś lekarza, ale poszukam jeszcze jakiś informacji o nim, a raczej o sprzęcie USG jaki ma

Życzę Ci z całego serducha by się okazało ze to maleńki cud zamieszkał pod serduszkiem u Ciebie [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji110][emoji110][emoji110]

reklama
Czyli @Dgd @Vinszka @dżoasia jak będę mieć poniżej 20 to wcinać progesteron ?
Pomyślałam ze zacznę brać od jutra dupka bo jego mam akurat duzo i w niedziele zobaczę jaki jest jego wynik by w razie czego brać coś jeszcze a zapewne będę musiała bo mój progesteron nigdy nie był powalający
Ja bym proponowała w pierwszej kolejności luteinę/lutinus (jeśli masz).
To są właśnie wg mnie najlepsze miejsca na robienie zastrzyków, tam nigdy nie mam siniakow i ładnie zastrzyk wchodzi :)
A ja mam takie pytanie ad. zastrzyków z neoparinu. Jak je robiłaś? Kurczę, te igły wydają się takie długie, że mam odczucie, że przebiję malucha i dlatego nie wypijam do konca. Nie wiem czy dobrze robię.
Dziewczyny nie wiem co myśleć, beta 215, progesteron 10, lekarz na swoim sprzęcie nic nie widzi, chociaż coś przy tym sprzęcie na prawym jajniku wspomniała....
Nie wygląda to na pozamaciczną. Ja bym za 2 dni powtórzyła betę i wtedy będzie wiadomo co się dzieje. Jeśli to naturals, to chyba nawet na dobrym sprzęcie nie będzie jeszcze nic widać. Możesz spróbować jeszcze gdzieś się zmonitorować, żeby ostatecznie wykluczyć pozamaciczną. Tymczasem dołóż sobie proga i acard profilaktycznie - narazie to wystarczy. Na więcej nie masz wpływu. No coś się tu ewidentnie święci :yes: Oby ta wersja, na którą wszystkie czekamy. Kciuki zaciśnięte!

Do góry