reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jak miałam np transfer w poniedziałek rano, to proga włączałam w czwartek rano. Jeśli w poniedziałek po południu to włączałam w czwartek wieczorem.
Ty masz cykle naturalne więc to też może być trochę inaczej, masz je uzależnione od owulacji. U mnie zawsze sztuczne, transfery miałam zawsze 17, 18 albo 19dc.

Ok fakt ja na naturalnym to w zasadzie ma znaczenie dzien transferu vs owulcja po progesteron mam ok...

reklama
Ja na endometrium w bialymstoku dostalam viagre dopochwowa, tabletki sildenafil, nigdy jakiegos ladnego nie mialam, a po tym profesor chwalil ze bardzo ladnie uroslo

Wlasnie wykopałam te dokumenty i jestem zdziwiona bo jak dzwonili do mnie z lab to powiedzieli ze jest 5 ładnych blastek a tu na dokumentach ze 3.1.1 3.1.2 3.1.3 4.2.2. I wczesna blastka. Wiec wcale to nie sa jakies super zarodki.

A mi nie powiedzieli jakiej klasy , dopiero zobaczę na wypisie embriologa
Wizytę umówiłam na 22 maja
Wracam do gry i nie poddam się tak łatwo
Boże Narodzenie będzie w trójkę choćbym miała na głowie stanąć! [emoji173]️

Czy moglabys napisac cos wiecej o tych sztuczkach?
Za mna 5 transferow. 4 razy beta nawet nie drgnela a raz puste jajo.
Same cykle do kriotransferu już są inne: sztuczny, indukowany, naturalny. Sa kobiety które w ogóle nie zachodzą z kriotransferu. Nasze „naturalne” cykle to nie tylko org i e2.Dodatkowe leki : jak brak implantacji a zarodki podejrzewa się ze zdrowe to kurczliwość macicy eliminuje relanium i wysokie dawki progesteronu( atosiban faza testowa). Jak imunilogia to podają steryd, clexane, acard.

A mi nie powiedzieli jakiej klasy , dopiero zobaczę na wypisie embriologa
Wizytę umówiłam na 22 maja
Wracam do gry i nie poddam się tak łatwo
Boże Narodzenie będzie w trójkę choćbym miała na głowie stanąć! [emoji173]️
Piękny plan! Ja bardzo chciałam w te święta rodzić i wyjdzie, że spędzimy je z maleńswtem.

Blastki i 3dniowce trochę inaczej się oznacza z tego co mi wiadomo. W mojej klinice powiedzieli mi, że podają tylko blastki, bo ponoć większe szanse na ciążę. U nas dwa transfery z 5.1.1.

reklama
Same cykle do kriotransferu już są inne: sztuczny, indukowany, naturalny. Sa kobiety które w ogóle nie zachodzą z kriotransferu. Nasze „naturalne” cykle to nie tylko org i e2.Dodatkowe leki : jak brak implantacji a zarodki podejrzewa się ze zdrowe to kurczliwość macicy eliminuje relanium i wysokie dawki progesteronu( atosiban faza testowa). Jak imunilogia to podają steryd, clexane, acard.
Immunologie mam przebadana od.stop do glow. Niby wszystko jest ok, ale na wszelki wypadek mam encorton i heparyne.
Relanium, atosiban, spasmolina, intralipid.
Wszystko juz wyprobowane.

Chyba bede teraz sie upierac przy naturalnym cyklu.

Do góry