sssurykatka
Fanka BB :)
Z tego co pamiętam, protokół.zaczynasz ok 2c, potem od 5-6 dc co 2gi dzień wizyta na monitoringu i punkcja, jak jajka podrosną- u mnie koło 13-15 dc. Po punkcji miałam zawsze odwolywane transfery na swiezo, bo bylo ryzyko hiperstymulacji - może być tak, nastaw się ewentualnie, bo dla.mnie za 1 razem to był szok i czułam duży zal. Ale zarodki szly do mrożenia i po miesiący robiliśmy kriotransfery, wiec to nie tragedia, ale człowiek nie myśli racjonalnie na tych hormonach. Jeśli uda się na swiezo, to transfer po 5-6 dniach, jeśli ma być blastka. Beta orzy blastce spokojnie koło 10 dnia po transferze, choć są dziewczyny, które betują wcześniej .Oj smuteczkowy ten dzień dzisiaj trzymajcie się dziewczyny, ściskam Was mocno <3 .
Ja jutro zaczynam swoją pierwsza stymulację- jestem pełna obaw ale dam radę teraz mam pytanie do was, ile trwały wasze krótkie protokoły? I na który dzień od zaczęcia stymulację była punkcją a pózniej transfer ? I ile dni po transferze się betuje ? ( ja mam mieć podany 5-dniowy) Wiem, ze było to milion razy tutaj wertowanie ale jak nie byłam dokładniej w temacie, nie miałam pojęcia o czym piszecie )
Jak dżoasia pisze, bez sensu na SOR, taka wczesna ciąża to ciąża tylko dla nas. Nic Ci nie zrobią, bo na usg nie będzie nic widać przy takiej becie, a oczekasz się i nadenerwujesz. Popieram.dżoasię - rozkurczowe, progesteron i leż. Jeśli boli Cię z jednej strony i masz plamienia - radziłabym iść na usg pęcherzykowe wcześniej, jak beta osiągnie 1500 (w Twoim przypadku powinno to być za 2-3 dni), żeby sprawdzić, czy pęcherzyk jest w macicy i wykluczyć pozamaciczną. Ja nie jezdziłam do kliniki tylko umawiałam się prywatnie na miejscu.Dzwoniłam do niego dzisiaj z 10 razy i cisza nie oddzwonil i nie odebrał:-(
Jechać na sor????
@Marzycielka7 ja dostawałam okres na lekach, więc to jest możliwe. Bierz je dalej, chyba, że krwawienie się rozkręci, wtedy zadzwoń do.lekarza, powiedz o becie i pewnie sam każe Ci odstawić. Przykro mi.