reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Marzycielka7 tak mi przykro bo ja też zostałam z niczym. Pomyśl może o zmianie lekarza lub kliniki. Nowe spojrzenie nowe pomysły. Ja tak zrobiłam i mimo że się nie udało o wiele więcej skorzystałam. A jeżeli nie masz już siły i jesteście gotowi na adopcję nie czekajcie. Macie dużo miłości w sobie i każde dane Wam dziecko będzie kochane.
Ja koronę poprawiłam. Na pewno porządek z endomendą robię, wakacje a potem się zobaczy. Może też ruszymy z adopcją.
@Kurcia Kochana mocno tulę całym sercem z Tobą [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Dziekuje Ci [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Musimy ochłonąć , pojechać do lekarza porozmawiać i ułożyć wszystko sobie w naszych głowach ... i pomyśleć co dalej...
Tez mysle by odpocząć przede wszystkim psychicznie
Może skupić się po prostu na codzienności , wspólnych chwilach z mężem
A później nabierzemy sił i ruszymy
Ty tez pomysl na spokojnie nad dalszym planem
Ściskam mocno i Ciebie i @Kurcia też[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Dziewczyny musimy dać radę [emoji8][emoji173]️

reklama
Czyli jedno byloby starsze?...

Mogloby byc starsze to z ivf bo ono jest z 6 doby rozwoju. Pełna blastocysta.

A do zaplodnienia naturalnego gdyby doszlo to on w sobote mialby 5 dzien rozwoju.
A ja w sobote mialam podany zarodek w 6 dobie rozwoju.
Ale mamy rozkminke:) nad cudami swiata Jedna doba roznicy miedzy kolegami moglaby zaistniec

Oj smuteczkowy ten dzień dzisiaj :(:( trzymajcie się dziewczyny, ściskam Was mocno Ja jutro zaczynam swoją pierwsza stymulację- jestem pełna obaw ale dam radę :) teraz mam pytanie do was, ile trwały wasze krótkie protokoły? I na który dzień od zaczęcia stymulację była punkcją a pózniej transfer ? I ile dni po transferze się betuje ? ( ja mam mieć podany 5-dniowy) Wiem, ze było to milion razy tutaj wertowanie ale jak nie byłam dokładniej w temacie, nie miałam pojęcia o czym piszecie ;))

Ja akurat miałam 2 x krótki protokół
Jeden nie wyszedł bo był tylko jeden pęcherzyk
W kolejnym było lepiej bo było 8 pęcherzyków choć z ivf nic się nie udało [emoji27]
Ja zaczynałam stymulację od 2 dnia cyklu , jest to zależne od parametrów - w tym czasie masz monitoring i jeździsz na usg
Po stymulacji lek (zastrzyk) na pęknięcie pęcherzyka i czekasz 36 godzin i punkcja
Później w zależności ile będzie komórek ile uda się zapłodni i jakiej będą jakości następuje transfer w 2,3 lub 5 dobie
A później po 14 dniach zazwyczaj lekarz zaleca sprawdzenie poziomu bthcg
To tak pokrótce [emoji6]

:happy2:

Dostalam jakies plukanki do nosa na zatoki i bardziej mnie po tym rozłożyło ale moze przejdzie, pskikam tymi lekami do gardla tabletki do ssania. Mam nadzieje ze jak jutro sie obudze to lepiej juz bedzie bo boilje sie ze znowu trzeba bedzie odwolac transfer. Goraczk nie mam niby dzis stan taki 37 ale to nie wiem czy z tego czy z tym lekow innych. Wierze w to ze przejdzie niby.

Przysiegam pedz do apteki
Lyzeczka soli bochenskiej na litr wody cieplej nie goracej. Do miski. Recznik na łeb [emoji3] wdychaj nosem 20 min i tak 3 razy dziennie... sprawdz a sie przekonasz... tez przed transferem to mialam i lykaj ibuprom zatoki 3x 2 na dobe

Bardzo mi przykro dziewczyny, dzisiaj jest dla Was ciezki dzień, ale zbierajcie siły, pieniążki i walczcie, bo warto :*

My po wizycie w klinice, dostaliśmy zielone światło na stymulacje, wszystkie wyniki są ok, ale zaczynamy dopiero w połowie maja, doktor teraz nie chciał zaczynać bo jego nie będzie na początku maja w pracy. Dostałam tabletki anty, po 12 dniach brania mam odstawic i jak tylko przyjdzie @ to zaczynamy :)

reklama
Do góry