reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No no! to do startu - gotowi - START!
Działajcie[emoji1320][emoji1320][emoji1320] Bedziemy kibicowac.
U nas tez raz byly wyniki nasienia ok a raz masakryczne, i teoretycznie mozna bylo w to isc ale my od razu w ivf.
@Dzoannna u nas nigdy nie byly dobre wyniki nasienia, plemniki pojedyncze w parametrach. Koncentracja ponizej 1mln leki byly po to by sprawdzic czy cos sie ruszy choć delikatnie ale jak widac nici z tego, aczkolwiek nie zbadano nam morfologii nasienia bo się nie da u meza wiec moze sa lepszej jakosci te kilka.
Nie ma na co czekać bo za chwile moze nie byc ich wogole.

reklama
Myslam dziś o Tobie i @redferrari pamiętam Was z początku mojej bytności tutaj i stęskniłam się za Wami (.... lukier.. :) ). Co u Was słychać?
Miło widzieć takie słowa... U mnie cóż... Zajmuje się moim największym szczęściem... Malutka rośnie jak na drożdżach... Jest najpiękniejsza na świecie! Gada sobie "agu", uśmiecha się do nas, przewraca się z plecaków na brzuszek... Każda nowa umiejętność cieszy... Kocham ją... Macierzyństwo jest piękne... Każdej tego życzę! A co u Ciebie?

@dżoasia @sssurykatka @Kurcia. A takze pozostale dziewczyny wiem temat walkowany tutaj tyle razy ze... Co moge robic zeby endometrium uroslo dzis 10/11 dzien sztuczny cykl i ma 7 uda sie do poniedzialku mam czas wizyta decydujaca wtedy wiem 2 dni a ja chce cudu....

Kamaaa doczytalam, sorki, ale przez te „zajebiste” dyskusje nie moglam znalezc Twojego postu. Jak w sobote mialas 7, to jest szansa ze w PN bedzie okolo 9, a to juz jest spoko raczej... a jesli jeszcze ze 1-2 dni bedzie transfer to powinno byc ok... nie mniej jedz super foody na endo.

Ale moze mnie ktos poprawi... z bardziej doswiadczonych

Dziewczyny, odniosę się jeszcze do całej sytuacji na forum, bo wczoraj musiałam trochę ochlonac. Wiem, że post Skarbulenki nie był złośliwy, nie był wymierzony we mnie, trochę zabolało ale głównie dlatego, że to ja ciągle do końca nie oswoilam się z tą sytuacją. I nie, nie gniewam się na nikogo, ot zwykle przeoczenie. O tym, że ta sytuacja odbiła się mocno na mojej psychice wiedzą dziewczyny, które są tutaj dłużej - jak Dżoasia czy chlopkers i stąd ich wypowiedzi i wymiana zdań. Każdy inaczej radzi sobie ze stratą i proszę szanujmy to. Ja zawsze marzyłam blizniakach, głównie dlatego że sama mam siostrę blizniaczkę i to jest najpiękniejsza relacja z rodzeństwem jaka można mieć w życiu i o takiej marzyłam dla swoich dzieci. Niestety, mimo pierwszej radości życie przywalilo mi kijem po głowie, ale i tak wiem że jestem wielka szczesciara, bo jeden dzidziuś z nami został i tak mu się podoba w moim brzuszku, iż mimo że jest już 4 dni po terminie ani myśli wychodzić.
To forum jest wielkim wsparciem dla mnie i dla wielu dziewczyn, ja cały czas uważam że dzięki poradom dziewczyn dot. zbadania immunologii jestem w ciąży. Nie obrazajmy się, nie zrzucajmy na siebie żadnych negatywnych emocji, bo każda z nas tutaj ma że sobą bagaż doświadczeń i nie potrzebuje po raz kolejny oberwac od nikogo. Starajmy się zakładać, że każda z nas ma dobre intencje i z takim podejściem piszemy, czy to wtedy kiedy ktoś zwróci nam uwagę lub przeoczy jakiś post.
Miłej niedzieli wszystkim!!!
Kochana pieknie to odpisałaś a szczegolnie koncowke. Trzymam za Ciebie i malutka mocne kciuki bys juz za chwilke mogla przytulić córeczkę. @ilmenau mowia cos lekarze ile jeszcze musisz czekac jesli samo sie nie zacznie?

Nic sie nie dzieje. Ja jestem po punkcji w listopadzie 2018 pierwszy transfer 3 dniowego nie udal sie. Beta jak zawsze 1.2 juz mam dosc jak widze taka bete.
Teraz mamy dwa ostatnie mrozaczki i blastki ktore biore ze soba a raczej chce wreszcie po nie wrocic. Wiec tranafer byl by w sobote przed swietami jesli jutro bedzie zielone swiatlo w tym tunelu.
Kamaaa doczytalam, sorki, ale przez te „zajebiste” dyskusje nie moglam znalezc Twojego postu. Jak w sobote mialas 7, to jest szansa ze w PN bedzie okolo 9, a to juz jest spoko raczej... a jesli jeszcze ze 1-2 dni bedzie transfer to powinno byc ok... nie mniej jedz super foody na endo.

Ale moze mnie ktos poprawi... z bardziej doswiadczonych

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]️
KWIECIEŃ to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)

Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

2019-04-11 Kokoszka33 II prenatalne [emoji173]️
2019-04-12 Skarbulenka beta II [emoji110][emoji110]
2019-04-13 Dzoannna transfer!![emoji110][emoji110]
2019-04-13 Vinszka podglądanie fasolki
2019-04-15 sksk beta I [emoji110][emoji110]
2019-04-15 Mitotaj wizyta serduszkowa [emoji173]️
2019-04-15 Mieciu85 termin porodu
2019-04-16 Kurcia beta I [emoji110][emoji110]
2019-04-16 Nataliaa93 wizyta w klinice na zielone światło do stymulacji[emoji110]
2019-04-16 Cytrynka122 wizyta z lekarzem, przygotowanie do transferu
2019-04-19 Marzycielka7 beta I [emoji110][emoji110]
2019-04-19 Justyska13 wizyta z lekarzem, kolejne badania przed stymulacją
2019-04-23 Beata 4 III prenatalne [emoji173]️ [emoji173]️
2019-04-23 dżoasia II prenatalne [emoji173]️ [emoji173]️
2019-04-26 Elizabeth68 wizyta serduszkowa [emoji173]️
2019-05-02 Dgd podglądanie maluszka [emoji173]️
2019-05-07 Beata 4 podglądanie maluszków [emoji173]️ [emoji173]️
2019-05-10 annemarie termin porodu (cc)
2019-05-28 Megi1985@ termin porodu
2019-05-28 Ela86 termin porodu
2019-06-12 Beata 4 termin porodu
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu
2019-08-28 Kokoszka33 termin porodu
2019-08-29 Kingul termin porodu
2019-08-31 dżoasia termin porodu
2019-11-17 Babeczki termin porodu

Ja poproszę 20.04 testowanie[emoji8]

Dziewczyny czy któraś może mi wytłumaczyć jak to jest z transferem z mroczków....cykl maturalny chodzi mi o to czy jakieś leki,zastrzyki będę brała
Ja jestem w tym zielona a pierwszy raz transfer będę miała
Dziękuję za odpowiedź ☺️☺️☺️

reklama
Bardzo, bardzo mi przykro :( przepraszam, że pytam, ale czy czułaś, że coś jest nie tak? Czy miałaś jakieś konkretne objawy?
Nie nic, czułam sie super, byłam mega szczesliwa ze tak dobrze sie czuje jak jechałam na pierwsza wizytę to byłam taka szczesliwa ze w koncu zobacze moja dzidzie. ale dr był mega smutny i widziałam ze cos jest nie tak i mi powiedział ze jest mały a serce słabe i ze za tydzien ma to sprawdzić, na kolejna wizytę poszłam pełna nadzieji ze wszyszystko jest ok i ze twardziel napewno dał rade wogole nie miałam złych przeczuć ale jak zobaczyłam ekran to odrazu wiedziałam bo nic sie nie zmieniło aniołek był malutki jak wczesniej babeczka długo sprawdzała wszystko chyba nie wiedziała jak mi to powiedziec wiec ja w koncu sama zapytałam co sie stało i powiedziała ze serca juz nie ma. Nie wiem dokładnie co wtedy mowila cos ze moze mi wypisać skierowanie do szpitala ale myslalam tylko zeby sie ubrać wyszłam nawet sie z nia nie żegnałam poprostu było mi słabo i chciałam jak najszybciej byc sama. Jak doszłam do siebie to napisałam do mojego dr i on szybko do mnie oddzwonił i mi wszystko na spokojnie wyjaśnił co mam dalej robic, rozmowa z nim dała mi duzo siły ale i tak musiałam swoje wypłakać.

Do góry