reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

KINGA- no proszę czytam dobre wieści betka drgnęła to juz coś teraz trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze. U mnie dziś 8dt ale czuję się mega okresowo tak się boję co dalej pewnie jutro spróbuje zrobić sikańca to może już coś wyjdzie. ASIEX ja miałam podane wczesniej 2 zarodki i tym razem też 2 taką mają zasadę w klinice, lekarz twierdzi że to niby ma zwiększyć szansę, przyznam szczerze że nawet nie myślałam o jednym tylko o dwóch jeżeli ma się udać to będziemy bardzo szczęśliwi podwójnie, lekarz być może coś wam podpowie ile przyjąć zarodeczków to przecież sprawa indywidualna powodzenia trzymam kcuki i miluśkiego dzionka.

reklama
Cześć wszystkim :)

Asiex - i co? zdecydowaliście? MY 2 razy do ivf podchodziliśmy i za każdym razem 2 zarodki nam podawano. Wyszliśmy z założenia - że po pierwsze są większe szanse że któryś się przyjmie (za pierwszym razem żadnemu się nie udało :no:) a za drugim na szczęście oba :-)
Nadal mamy ciut mieszane uczucia - oczywiście strasznie się cieszymy że się udało ale też myślimy jak to będzie, czy sobie poradzimy, jak ogarniemy 2 maluszki naraz - ale wyjścia nie ma - oczywiście że damy radę. A dwa szczęscia na raz - jest wiele plusów tego że od razu będziemy mieli dwójkę maluszków...
Ale to indywidualna sprawa...wszystko od nastawienia zależy w końcu. 3mam kciuki za Was :-)
Domi - trzymam kciuki za test - a może lepiej zrób z krwi - sikaniec może jeszcze nie wyjść....

Witam wszystkich porannie. Mam do Was dziewczyny pytanie, mój progesteron to 11,90 ng/ml. Czy biorąc pod uwagę, że jestem 6 dzień po transferze to jest ok?

Bo totalnie się nie znam, a wiem, że dziewczyny miały tutaj dużo wyższe wyniki progesteronu. Niepokoi mnie to, oby tylko wstrętna @ nie przyszła i nie zepsuła wszystkiego.

Kinga - też taki miałam. Dzwoń do gina - podniesie Ci dawke. Mi tłumaczył, ze mam się nie przejmować, bo to moja produkcja, a dzięki lekom on jest dużo wyższy, ale niewykrywalny. A mój gin. jest tez endokrynologiem - więc pewnie wie, co mówi.

Misia1974 - dzięki serdeczne za informację. Już poczytałam na necie ( oczywiście nie na polskiej, ale na angielskiej stronie, bo tam jest więcej informacji), że mieszczę się w normie 1 trymestru, bo niby normy są takie: 1 trymestr 11,20 - 90,00 ng/mL, 2 trymestr - 25,6 - 89,4 ng/ml, 3 tymestr - 48,4 - 422,5 ng/mL. Biorąc pod uwagę, że to dopiero 6 dzień po transferze był to chyba nie jest źle.
A do lekarza już i tak napisałam, bo on tak kazał mi zrobić, tzn. wynik i wysłać do niego, a on ma mi dać znać do dalej.

reklama
Gotadora a jak tam wizyta?

dziękuje :-)

wizyta przebiegła planowo i o czasie, pani dr po mnie wyszła nawet przed wyznaczoną godziną, była przygotowana -tzn wiedziała kto ja jestem i co mnie do niej sprowadza i co mi zleciła i czy podjęliśmy decyzje ... dostałam receptę na ovulastan i kwas foliowy 5 mg, mam brać od 2 dc - chyba to będzie od jutra, bo jeszcze nie jestem pewna ... kolejną wizytę mam 18 grudnia i mam przyjechać z walizką pieniędzy ;-), podpisać zgodę - i tu mam kłopot - okazało się,że mój eM nie da rady być wcześniej i dopiero wyjedzie ok 20go, więc czy nie będzie kłopotu że on to później podpisze? jak myślicie? także wygląda na to,że zaczne zastrzyki przed świętami, oby tylko @ była, bo na wczorajszym usg to tak wyglądało jakbym była tuż po owulacji, a wczoraj to był 33 dzień cyklu, zawsze jakieś niespodzianki, a co...

Do góry