reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

KINGA mi lekarz nawet nie sprawdzał w dniu transferu ostatnio to w ostatnim dniu stymulacji biorę 3x dziennie duphoston i tyle więc tak naprawdę to nawet nie wiem jaki jest jego poziom. Z progesteronem nie miałam żadnych problemów tak w sam raz, mam nadzieję że lekarz wie co robi więc chyba sprawdzać nie będę.

reklama
Kinga ja też niestety się nie znam - trzymam kciuki jak zawsze &&&&& będzie dobrze, zobaczysz, betka też jakaś jest, teraz to niech tylko w góre idzie, skoro ona tak szybko przyrasta to z pewnością ok. 12 dnia będzie wysoka :tak:

Domi, Różyczka dzięki za odpowiedź. Już prawię na 100% jestem przekonana do dwóch zarodków. Otacza mnie tyle wspaniałych ludzi którzy zawsze są chętni do pomocy, że nie martwię się, że nie damy sobie rady. Wiem, że to spore obciążenie dla organizmu itd. ale my chyba wiemy najlepiej, że dla dzieci możemy robić wszystko.

Na TVN Player jest program "Na kłopoty Zawadzka" i jeden odcinek jest poświęcony młodej lasce, która urodziła bliźniaki, one są takie słodkie, że oglądałam ten odcinek już kilka razy, właśnie zapuściłam go sobie po raz kolejny:)

Gotadora - wydaje mi się że nie będzie problemu z tym podpisem. Byle podpis został złożony przed punkcją. W takim razie szykuje Ci się punkcja w okolicy świąt pewnie? Powodzenia Wam życzę :-)

dziękuje :-)

wizyta przebiegła planowo i o czasie, pani dr po mnie wyszła nawet przed wyznaczoną godziną, była przygotowana -tzn wiedziała kto ja jestem i co mnie do niej sprowadza i co mi zleciła i czy podjęliśmy decyzje ... dostałam receptę na ovulastan i kwas foliowy 5 mg, mam brać od 2 dc - chyba to będzie od jutra, bo jeszcze nie jestem pewna ... kolejną wizytę mam 18 grudnia i mam przyjechać z walizką pieniędzy ;-), podpisać zgodę - i tu mam kłopot - okazało się,że mój eM nie da rady być wcześniej i dopiero wyjedzie ok 20go, więc czy nie będzie kłopotu że on to później podpisze? jak myślicie? także wygląda na to,że zaczne zastrzyki przed świętami, oby tylko @ była, bo na wczorajszym usg to tak wyglądało jakbym była tuż po owulacji, a wczoraj to był 33 dzień cyklu, zawsze jakieś niespodzianki, a co...

Jaką zgodę masz na myśli? Nie pamiętam tak ogólnie wszystkich papierów. Jeśli zgodę na ivf to mogą coś marudzić, jak nie będzie zgody lubego. Musisz się pielęgniarek spytać. Taka blondynka Agnieszka jest bardzo kumata.

Asiex - ja też widziałam ten odcinek - też mnie podbudował :) I dobrze mówisz - jest tyle osób dookoła chętnych do pomocy...My też mamy i rodziców i rodzeństwo i przyjaciół - każdy nam kibicuje, cieszy się i trzyma kciuki. Myślę że warto spróbować. Każda z nas wie ile nas kosztuje walka o dziecko... Poza tym nie ma rzeczy niemożliwych :-)

KINGA mi lekarz nawet nie sprawdzał w dniu transferu ostatnio to w ostatnim dniu stymulacji biorę 3x dziennie duphoston i tyle więc tak naprawdę to nawet nie wiem jaki jest jego poziom. Z progesteronem nie miałam żadnych problemów tak w sam raz, mam nadzieję że lekarz wie co robi więc chyba sprawdzać nie będę.

Domi123 - ja niby też miałam progesteron ok - tzn. w trakcie owulacji coś około 8 z tego co pamiętam. Mimo to lekarz mi zalecił sprawdzić, żeby jakby coś dostosować leki. Taka procedura jest u mnie po prostu. A co klinika to inny zwyczaj. Jak się czujesz tak w ogóle? A propo 8 dnia moim zdaniem sikanego testu nie ma sensu robić jak już to zrób sobie betę jeżeli koniecznie chcesz. Ja zrobiłam tylko, żeby zobaczyć czy jakąś mam we krwi. Wiem, że to jeszcze o niczym nie mówi mój wynik ( w 6 dniu - 2,32 miałam).

Gotadora - jeżeli masz kontakt mailowy z m. to może wyślij mu mailem do podpisania zgodę czy też umowę i on odeśle ci to sobie wydrukujesz na kolorowo. Lub jeżeli nie masz kontaktu mailowego to przecież jeszcze jest poczta. Jakbyś wysłała priorytetem do niego i on odesłał tak też to będziesz miała przed terminem papiery wszystkie. Poczta szybko działa z Polski do Niemiec - priorytet szedł do 2-3 dni maksymalnie.

reklama
Gotadora - wydaje mi się że nie będzie problemu z tym podpisem. Byle podpis został złożony przed punkcją. W takim razie szykuje Ci się punkcja w okolicy świąt pewnie? Powodzenia Wam życzę :-)

nie tak szybko :-) dopiero w Nowym Roku :-) myślę że po połowie stycznia - i teraz już mam pewność - nastał 1 DC :-) uffffff

Do góry