Ja brałam wszystkie witaminy B, czyli B2, B6, B9 (to kwas foliowy), B12 - to wszystko miałam w jednej kapsułce, tzw B Complex. Oprócz tego witaminę D. I to wszystko. Innych nie brałam, choć jak mi się przypomniało to też magnez, ale generalnie magnez drogą pokarmową słabo się wchłania, nawet brany z witaminą B6. Najlepiej wchłania się przez skórę. Taki jego urok.Dziewczyny jeśli możecie doradzcie mi... jakie suplementy brać przed stymulacja? Za 7 tygodni dostaniemy wynik badań genetycznych i dopiero wtedy zaczniemy cały proces in vitro. Narazie od około miesiąca biorę pregna plus i magnez. Czy polecacie coś jeszcze żeby "uzbroić" swój organizm w potrzebne składniki?
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam cieplutko
reklama
annemarie
Fanka BB :)
Ja brałam wszystkie witaminy B, czyli B2, B6, B9 (to kwas foliowy), B12 - to wszystko miałam w jednej kapsułce, tzw B Complex. Oprócz tego witaminę D. I to wszystko. Innych nie brałam, choć jak mi się przypomniało to też magnez, ale generalnie magnez drogą pokarmową słabo się wchłania, nawet brany z witaminą B6. Najlepiej wchłania się przez skórę. Taki jego urok.
Czy to prawda, że... magnez wchłania się przez skórę?
Niedobór magnezu to dość często spotykana przypadłość. Sprzyja jej między innymi życie w ciągłym stresie, zła dieta, picie dużych ilości kawy, nadużywanie alkoholu i stosowanie niektórych leków. Ostatnio wiele mówi się o zjawisku przyswajania magnezu przez skórę. Furorę robią sole magnezowe do...
kobieta.onet.pl
Nie tak do konca, polecam porzadne suplementy[emoji4][emoji4][emoji4]
ilmenau
Dzisiaj trochę "nielegalnie" posprzątałam taras (teoretycznie mam nie sprzątać i w ogóle nic mi nie wolno), może jutro wyciągnę starego, żeby jakichś kwiatków kupić i posadzić, to przynajmniej oko nacieszę. Na jakieś dalsze spacery raczej też nie wychodze, bo coś się do mnie zus doczepił i nie wiem czy jakiejś kontroli nie będę mieć... Także tego... więzienie...
A co do pracy to pierwsze 2 miesiące nic nie robienia tez mi się nawet podobało. Ty długo pracowałaś, więc tereaz nic tylko odpoczywać i cieszyć się ostatnimi dniami wolności
To dziwne, że się ciebie czepiaja, masz ciągłość zatrudnienia u jednego pracodawcy. Mojej koleżanki się czepiali, że niby 3 miesiące przed macierzyńskim dostała podwyżkę to pewnie po to by wyłudzić wyższy zasiłek a to były roczne podwyżki w korpo, tylko że z zasady one są wypłacane w kwietniu a nie na początku roku.
Załatw sobie dostęp do PUE w zusie, żeby sobie sprawdzać zwolnienia elektroniczne. Ja teraz miałam fakap, bo na rozpisce z przychodni miałam pomyłkę i okazało się, że przez tydzień nie miałam L4 a nie było mnie w pracy. Więc straciłam 5 dni urlopu, który chciałam wykorzystać przed powrotem do pracy. Jakbym sobie wcześniej załatwiła ten dostęp to bym sobie sama kontrolowała a nie polegała na informacji z przychodni, człowiek uczy się na błędach
Sie szykowalam jak najbardziej , ale dzieci sa tak ulozone ze na dzien dzisiejszy nie ma takiej opcji niestety. Zobaczymy moze przemysla i sie przekreca[emoji4]
Hehe, małe lobuziaki
A bardzo fikaja w brzuchu?
annemarie
To dziwne, że się ciebie czepiaja, masz ciągłość zatrudnienia u jednego pracodawcy. Mojej koleżanki się czepiali, że niby 3 miesiące przed macierzyńskim dostała podwyżkę to pewnie po to by wyłudzić wyższy zasiłek a to były roczne podwyżki w korpo, tylko że z zasady one są wypłacane w kwietniu a nie na początku roku.
Załatw sobie dostęp do PUE w zusie, żeby sobie sprawdzać zwolnienia elektroniczne. Ja teraz miałam fakap, bo na rozpisce z przychodni miałam pomyłkę i okazało się, że przez tydzień nie miałam L4 a nie było mnie w pracy. Więc straciłam 5 dni urlopu, który chciałam wykorzystać przed powrotem do pracy. Jakbym sobie wcześniej załatwiła ten dostęp to bym sobie sama kontrolowała a nie polegała na informacji z przychodni, człowiek uczy się na błędach
Hehe, małe lobuziaki
A bardzo fikaja w brzuchu?
Obydwa hiperaktywne...zaliczaja zebra, nerwy i pchaja girki tam gdzie nie powinny[emoji23]
Nie wiem kto i w jakim celu napisał ten artykuł o magnezie, ale ja otrzymałam od lekarza ok 1 roku temu przepisany magnez w kroplach o wysokim stężeniu do stosowania miejscowego, bo miałam dokuczliwe bóle karku z twardnieniem mięśni i bardzo dobrze zadziałały. Ból zniknął, a był moment, że musiałam przeciwbólowe brać, takie miałam skurcze karku.Czy to prawda, że... magnez wchłania się przez skórę?
Niedobór magnezu to dość często spotykana przypadłość. Sprzyja jej między innymi życie w ciągłym stresie, zła dieta, picie dużych ilości kawy, nadużywanie alkoholu i stosowanie niektórych leków. Ostatnio wiele mówi się o zjawisku przyswajania magnezu przez skórę. Furorę robią sole magnezowe do...kobieta.onet.pl
Nie tak do konca, polecam porzadne suplementy[emoji4][emoji4][emoji4]
Hm a może znajdz cos do nauki? Np język obcy?
Ja tej luteiny podjęzykowej nie mogłam znieść, potrzymałam trochę (z 15-20min) pod językiem i wtedy starałam się nie ruszać językiem, żeby mi sie to nie rozpływało po całej gębie i potem popijałam wodą i połykałam. Zeszłam z tego na własną rękę dużo szybciej niż lekarz kazał. Gorszego gówienka nie "jadłam" ;P powinni tego zabronić [emoji14]
Mam jeszcze 4 mroziołki, trzeba będzie po nie kiedyś wrócić Ogólnie bardzo dobrze przechodzę ciążę, na początku tylko te krwawienia, przeboje z szyjką itp nie dawały spać, potem przez ok 3-4tyg mdłości "poranne", które u mnie były popołudniowymi A teraz mam mały kryzys psychiczny w związku z brakiem zajęcia i nakazem zamiany siebie w inkubator. Naodpoczywałam się za wszystkie czasy, poczytałam trochę, śpię po pół dnia i nudzę się jak mops. Może to głupie powody i wiem, że jak byłam staraczką, a ktoś tak pieprzył od rzeczy to miałam ochotę trzepnąć go w czambo, ale to jednak nie jest fajne. Depresji idzie się nabawić, zwłaszcza, że ja z tych pracoholików, co w pracy po 12-16h na dobę
tamiza
Cudownie KochanaMelduję się po wizycie. Mamy pierścionek z brylantem [emoji7] i jedno pikajace serduszko. Bobo ma 0,5 cm [emoji33] jestem szczęśliwa![emoji3526][emoji3526]
Gratuluję z całego serca
Mocne za nudna ciążę!
Justyska13
O Boziuuu!!!♥♥♥♥♥ kochana gratulacje cudownosci. Ciesze sie ze juz pewnie jestes spokojna jednym serduszkiemMelduję się po wizycie. Mamy pierścionek z brylantem [emoji7] i jedno pikajace serduszko. Bobo ma 0,5 cm [emoji33] jestem szczęśliwa![emoji3526][emoji3526]
reklama
Justyska13
Kochana to teraz jedz juz i nie chudnij tylko przybieraj na wadze ♥♥♥Melduję się po wizycie. Mamy pierścionek z brylantem [emoji7] i jedno pikajace serduszko. Bobo ma 0,5 cm [emoji33] jestem szczęśliwa![emoji3526][emoji3526]
Podziel się: