reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Juhu :DBrawo [emoji122] [emoji4] W mojej klinice transferuja w 5 dobie, chyba ze zaplodni sie ponizej 3 komorek, czyli powstaje 1 lub 2 zarodki, to nie czekają na wszelki wypadek do 5 doby żeby nie okazalo sie, ze nie doczeka tego zaden zarodek.

Moze u Ciebie jest podobnie? Ale pamietaj ze 3 dniowe zarodki to dalej super zarodki i na pewno się uda [emoji3526][emoji3526][emoji3526][emoji8]

No wlasnie komórek pobrali 7 a ile się zapłodnilo nie wiem
Dostałam tylko tel ze na jutro transfer
Zadzwonię później do labo i się dowiem bo ta pani nie wiedziała

reklama
dzisiaj 23 dpt, czy jest ok ?

Na serduszko może być za wcześnie (dużo zależy od sprzętu jakim dysponuje lekarz), więc żeby się nie stresować to lepiej poczekaj. Pod koniec przyszłego tygodnia już powinno być widoczne serduszko.
Dzisiaj jak pójdziesz, to powinnas zobaczyc ciałko żółte.
Naprawdę nie wiem czemu tak cię straszą, bo wg mnie nie wyglądasz na nietypowy przypadek...

Hej dziewczyny po tym jak Cudu nie było i beta nie wystrzeliła w kosmos Po drugiej nie udanej procedurze umówiłam się do immunologa pasnika. Czy są jakies badania które dr zleca zawsze które mogłabym zrobić albo nie są mega drogie i mogą coś wnies do naszej diagnostyki? To forum to skarbnica wiedzy także mam nadzieję że coś podpowiecie. Dodam, że oboje mamy choroby autoimmunologiczne mąż słabe nasienie fragmentacja, hba i morfologia 2%. Mieliśmy tylko badania wymagane do ivf. W pierwszej procedurze beta zero transfer jednego 3niowego zarodka. Reszta nie rozwinęła się do blastocysty. Przy 2 ivf transfer 2 blastek beta 1.6 w 7dpt.
Mamy jednego mrozaczka.
Nie wiem co robić więc postanowiłam ruszyć ta immunologie. Wizyta w czerwcu czy któras ma do oddania wcześniejszy termin? Wiem wiem wierzę w cuda

Pozdrawiam wszystkie staraczki
Jak Ci zalezy na wczesniejszej wizycie to dzwoń codziennie bo czasem sie zwalniają terminy. Mi obie wizyty na ktorych bylam udalo sie wczesniej umówić.
Z badan ja mialam:
Subpopulacje limfocytow okolo 200zl w APC w 18-22dc
Cytokiny 350zl
Badanie Kir w Warszawie 500zl
HLA C partnera 200zl
Pakiet na trombofilie przez test dna 330zl
ANA, helikobacter, przeciwciala przeciwplemnikowe, antykoagulant tocznia, przeciwciala antykardiolipinowe, krzywa glukozowo- insulinowa.
Jak Ci zależny na czasie to robilabym te wszystkie badania. Wiem ze Pasnik zaleca indywidualnie badania ale większość chyba te robi.

Na serduszko może być za wcześnie (dużo zależy od sprzętu jakim dysponuje lekarz), więc żeby się nie stresować to lepiej poczekaj. Pod koniec przyszłego tygodnia już powinno być widoczne serduszko.
Naprawdę nie wiem czemu tak cię straszą, bo wg mnie nie wyglądasz na nietypowy przypadek...
No wlasnie sama nie wiem, ostatnio mi tak powiedziano a to bylo 21 dpt ze nie ma struktur zarodka. Wiec sie nakrecilam jak cos takiego uslyszalam ale jak pisze z Wami czuje sie spokojniejsza

reklama

Ty mnie nie strasz, bo ja aktualnie mam 23 dpt, jak będę miała na serduszko czekać kolejny tydzień to zwariuje.

Do góry