reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

no właśnie wg ustawy mogą 6 ale lekarze robią wyjątki, ale to zależy od konkretnej przyczyny niepłodności więc myślę że u was mogą wszytkie zapłodnić bo AMH masz niskie i dobre komórki są na wagę złota

Może rzeczywiście tak zrobią
Zobaczymy .... choć przyznam ze ten czas oczekiwania jest straszny
Niby człowiek robi coś a jednak myśli
Najlepiej by było zapaść w sen i obudzić się na wiadomości [emoji16]

reklama
@annemarie poradź mi coś, mam wątpliwości co do mojego transferu. Moja blastka jest sześciodniowa, ovitrelle miałam w poniedziałek wieczorem, a transfer mam zaplanowany na kolejny poniedziałek. Wydłużyli bo niedziela wypadła, prawda? Myślisz, że ma to sens?
Ja nie annemarie ale wg mnie chyba ok, bo to wyglada tak, że owu dzisiaj, czyli to dzień jakby punkcji, jutro 1 doba, w pn 5. ;)

@annemarie poradź mi coś, mam wątpliwości co do mojego transferu. Moja blastka jest sześciodniowa, ovitrelle miałam w poniedziałek wieczorem, a transfer mam zaplanowany na kolejny poniedziałek. Wydłużyli bo niedziela wypadła, prawda? Myślisz, że ma to sens?

Mi tez tak wyliczyli
W poniedziałek wieczorem wzięłam Ovitrelle i gonapeptyl
Dziś punkcja i transfer jak wszystko będzie ok to na 99% w poniedziałek

Ja nie annemarie ale wg mnie chyba ok, bo to wyglada tak, że owu dzisiaj, czyli to dzień jakby punkcji, jutro 1 doba, w pn 5. ;)

Ja nie @dzoasia[emoji4]ale moge sie tylko podpiac pod ta wypowiedz.Pecherzyk peka po 36 h i wtedy jest punkcja,a dostalas Ovitrelle wczoraj takze powinno pasowac.liczac od jutra poniedzialek to bedzie 6 dzien tak jak twoja blastka. [emoji4]

Ja jestem 21 dpt dzisiaj Wczoraj miałam usg lekarz nie widział struktur zarodka więc kazał mi robć bete dzisiaj i w piątek. Dzisiaj mi powiedzial ze beta nie jest idealna.
Ja jestem 23 dpt i mam zakaz przychodzenia na pierwsze USG wcześniej niż 25 dpt ;) Dosyć wcześnie miałaś to usg, być może za wcześnie na struktury zarodka.

Dzięki Kochana, chyba mój lekarz jest w gorącej wodzie kąpany , zobaczymy w piatek czy beta rośnie i będzie wszystko bardziej jasne.Być może jeszcze się nie wykształciły struktury zarodkowe b jest za wcześnie , pęcherzyk wczoraj miał 8.2 mm:-)
Zdaniem mojego lekarza i w praktyce kliniki w której ja miałam transfer pierwsze usg robi się w 25-26 dpt na pęcherzyk, a kolejne w 35 dpt na zarodek i serduszko :)

Mnie kazał robić nie wiem po co na piątek ale nie będę już robiła. Moim zadaniem niema sensu. Zrobię tylko estradiol i progesteron

Dziewczyny a jakie dawki macie luteiny pod język i dowcipnie? Mnie ostatnio spadło i mam tego od groma. Ta luteina pod język już mi bokiem wychodzi.
Ja mialam 3x1 lutinus i 2x1 prolutex
Pozniej lutinusa mam zmienionego na crinone 1 raz wieczorem, i zastrzyk prolutex 1 rano ( podobno mogę zejść juz z zastrzykow calkiem, ale sie boje [emoji28][emoji85])

@ilmenau @sksk @dżoasia @dzoanna i reszta cudownych dziewczyn [emoji4]
Punkcję przeżyłam choć czuję się osłabiona i jakbym nie spała 3 dni
Z moich 8 pęcherzyków udało się pobrać 7 komórek[emoji847]
Teraz kwestia czekania dwóch dni na informację ile udało się zapłodnić
Liczę na to ze chociaż 2-3 zostaną i będą silne
Dostałam kolejną reklamówkę leków
Od jutra będę miała czym się zajadać [emoji16]

Cudnie!![emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Niech sie pieknie rozwijaja i dadza Wam gromadke dzieci[emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Czekamy jutro na info !!

@dżoasia , @Marzycielka7 , @annemarie dziękuję bardzo za odpowiedź. Wiecie najtrudniej podejść racjonalnie do swoich spraw. Ciągle doszukuje się przeszkód w mojej głowie i ostro wmawiam sobie, że to się nie uda i to był jeden z powodów, to teraz sobie mówię, że za szybko to też się nie uda....

reklama
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️
KWIECIEŃ to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)

Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

2019-04-04 Megi1985@ podglądanie maluszka ❤
2019-04-05 Mitotaj pierwsze usg kropeczka
2019-04-05 Pala beta kontrolna
2019-04-05 Vinszka wizyta serduszkowa ❤️
2019-04-08 Kurcia transfer !! ✊✊
2019-04-08 sksk transfer!! ✊✊
2019-04-08 Dzoannna monitoring cyklu przed transferem
2019-04-09 Beata 4 podglądanie maluszków ❤️❤️
2019-04-09 Dgd podglądanie maluszka ❤️
2019-04-10 ilmenau termin porodu
2019-04-10 Kingul II prenatalne ❤️
2019-04-10 dżoasia podglądanie maluszków❤️
2019-04-11 Kokoszka33 II prenatalne ❤️
2019-04-12 Elizabeth68 wizyta pęcherzykowa!
2019-04-15 Mieciu85 termin porodu
2019-04-16 Tina35 podglądanie fasolki
2019-04-19 Justyska13 wizyta z lekarzem, kolejne badania przed stymulacją
2019-04-23 dżoasia II prenatalne ❤️ ❤️
2019-04-26 Elizabeth68 wizyta serduszkowa ❤️
2019-05-28 Megi1985@ termin porodu
2019-05-28 Ela86 termin porodu
2019-05-29 goffa13 wizyta z lekarzem prowadzącym przed criotransferem
2019-05-31 annemarie termin porodu
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-07-03 Beata 4 termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu