reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochana właśnie pisalysmy jakiś czas temu. My też mamy słabe nasienie hba niskie choć po kuracji podskoczylo, test mar pozytywny 95%, do tego morfologia 2/3 % więc ratuje nas to że jest tych zolnierzykow dość sporo.. Ostatnio była klapa po całości nic nie zostało po 3 dobie, transfer był w 3 dobie jednego zarodka. Teraz zdecydowalismy, że ryzykujemy. Lekarz dał nam do wyboru. Nawet gdy dali mi kroplówkę na skurcze to nie wiedziałam do końca czy w ogóle coś przetrwało bo nie chcieli zaglądać. Wzięliśmy 2 zarodki ale teraz swiruje po prostu nic nie czuje a ten czas tak wolno leci..

Czy ktoś tak miał, że nie miał objawów i sie udało?
No wlasnie kojarzę ze pisalas mi o tych wynikach i pamiętam ze pytalas tez o chodowle i mrozenie zarodkow w 3 dobie. Dlatego pytam czy wlasnie nie balas sie ze slabym nasieniem ze zostaniecie z niczym do 5 doby. Ale ciesze sie ze udalo sie 3 zachowac i ze jeden ci jeszcze zostal. My nie mamy zadnych info odnosnie morfologii i test mar u nas byl nie do wykonania bo koncentracja jest ponizej 1mln dlatego tez sie boje jak to u nas bedzie. Trzymam kochana mocne kciuki i za kilka dni rob bete.

reklama
Nam ze słabym nasieniem kazali czekać do 5 doby, bo 3 doba jest chyba najtrudniejsza, kulminacyjna.
No wlasnie @sssurykatka mi oposywala jak to jest ze ze slabym nasieniem bywa tak ze po 3 dobie degeneruja sie i jest ryzyko ze nie dotrwaja do 5 doby. Wiec jest wtedy szansa ze jesli poda sie w 3 dobie to w organizmie moze sie przyjac. I sama nie wiem.

U was czekali do 5 doby? U was lekarz tak radzil?

No wlasnie @sssurykatka mi oposywala jak to jest ze ze slabym nasieniem bywa tak ze po 3 dobie degeneruja sie i jest ryzyko ze nie dotrwaja do 5 doby. Wiec jest wtedy szansa ze jesli poda sie w 3 dobie to w organizmie moze sie przyjac. I sama nie wiem.

U was czekali do 5 doby? U was lekarz tak radzil?
U nas nie było mowy o krótszym czasie. Chyba invicta podaje tylko blastki.

Widzisz, my z sześciu zapłodnionych zostaliśmy z pięcioma. Jeden śpi, drugi (mam nadzieję) w brzuchu się zadomawia [emoji3590] no i trojeczka czeka.

Zostać na forum mam zamiar dluuugo [emoji23]

DZIEWCZYNY WIELKA PROSBA!!!
PISZCIE MI O SWOICH WIZYTACH, BADANIACH itp.
GRUPOWE KCIUKI SA MOCNIEJSZE, A WSPARCIE POTRZEBNE.
czekam na daty i opisy bo kalendarz sie kurczy :):):):ninja2:

reklama
U nas nie było mowy o krótszym czasie. Chyba invicta podaje tylko blastki.

Widzisz, my z sześciu zapłodnionych zostaliśmy z pięcioma. Jeden śpi, drugi (mam nadzieję) w brzuchu się zadomawia [emoji3590] no i trojeczka czeka.

Zostać na forum mam zamiar dluuugo [emoji23]
Kurcze boje sie ale pewnie wszytko sie okaze przy punkcji jak bedzie, ile bedzie komórek i jakoe nasienie. Dzieki za opinie.
Kochana no ja myślę ze nas nie zostawisz w sensie powrotu w przyszlosci po kolejne kropki :)

Do góry