reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Aha. I powiedz mi od reki zrobili wam te badania ze w dwa dni mialas wyniki czy jak to wygladalo?
Tak, przyjechaliśmy w piatek ale wczesniej dzwoniłam do dr co mi konsultował tam wcześniejsze wyniki i mu powiedziałam ze sie u mnie w klinice pomylili i nie te badanie zlecili co trzeba a mamy juz zarodki i powiedział ze mamy przyjechac i od ręki zrobia wiec przyjechaliśmy w piatek pobrali krew i w poniedziałek juz z rana dzwonili zeby przyjechac ze sa wyniki bo nam mega zależało na czasie bo we wtorek mieliśmy miec zamrażane zarodki i musieliśmy wiedzieć czy wczesniej zrobic im badania genetyczne czy nie wiec u nas czas był mega ważny bo potem trzebaby było je rozmrażać zeby zbadać i jeszcze raz zamrażać. Bo u mnie była stwierdzona mutacja i zamiast zbadać ta mutacje u meza to zbadali inne pod katem męskiej niepłodności baba na recepcji poleciała z automatu pakietem dla faceta a tłumaczyłam jej ze chce ten sam co ja miałam ale ona sie nie znała wiec wyszło jak wyszło bo jak pojechałam do tej genetycznej kliniki to tam odrazu wiedzieli o co chodzi i jakie badanie trzeba zrobic ale w koncu tym sie tam zajmują.

reklama
Lekarz tez był zdziwiony ale zadowolony
Tak jak wcześniej nie było pęcherzyków w jednym jajniku tak teraz w jednym są dwa a w drugim cztery wiec myśle ze druga stymulacja się juz powiedzie i będzie z czego zawalczyć
Super! Życzę Ci by się teraz udało, byś naprodukowała piękne jajeczka :) A ja mojej siostrze muszę powiedzieć o DHEA, bo u niej amh 0,2. Dzięki :*

Tak, przyjechaliśmy w piatek ale wczesniej dzwoniłam do dr co mi konsultował tam wcześniejsze wyniki i mu powiedziałam ze sie u mnie w klinice pomylili i nie te badanie zlecili co trzeba a mamy juz zarodki i powiedział ze mamy przyjechac i od ręki zrobia wiec przyjechaliśmy w piatek pobrali krew i w poniedziałek juz z rana dzwonili zeby przyjechac ze sa wyniki bo nam mega zależało na czasie bo we wtorek mieliśmy miec zamrażane zarodki i musieliśmy wiedzieć czy wczesniej zrobic im badania genetyczne czy nie wiec u nas czas był mega ważny bo potem trzebaby było je rozmrażać zeby zbadać i jeszcze raz zamrażać. Bo u mnie była stwierdzona mutacja i zamiast zbadać ta mutacje u meza to zbadali inne pod katem męskiej niepłodności baba na recepcji poleciała z automatu pakietem dla faceta a tłumaczyłam jej ze chce ten sam co ja miałam ale ona sie nie znała wiec wyszło jak wyszło bo jak pojechałam do tej genetycznej kliniki to tam odrazu wiedzieli o co chodzi i jakie badanie trzeba zrobic ale w koncu tym sie tam zajmują.
Dzielna jesteś... Ja bym chyba z tego ciśnienia eksplodowala na ta Panią w recepcji. Tak sobie myślę, że jesli chodzi tak na prawdę o życie, to nie może być tak że się nie zna :(

Lekarz tez był zdziwiony ale zadowolony
Tak jak wcześniej nie było pęcherzyków w jednym jajniku tak teraz w jednym są dwa a w drugim cztery wiec myśle ze druga stymulacja się juz powiedzie i będzie z czego zawalczyć

A jak brałaś dhea ? Przez całe 2 miesiące czy robiłaś jakieś przerwy w cyklu? I jaki konkretnie brałaś? Ten eljot? U mnie jest problem z kiepskimi komórkami więc muszę im jakoś pomóc.

Dzielna jesteś... Ja bym chyba z tego ciśnienia eksplodowala na ta Panią w recepcji. Tak sobie myślę, że jesli chodzi tak na prawdę o życie, to nie może być tak że się nie zna :(
No kilka razy jej tłumaczyłam o co chodzi i o jakie badanie i o która mutacje ale co tam 500zl skasowała i to tylko ma sie zgadzać i powiem ci ze nawet przy pobieraniu pytałam czy to napewno to bo cos czułam ze ona jakaś niekumata i ta co pobierała tez mnie upewniła ze tak ze to to i wyszlo jajco ale na szczescie wszystko wyszło dobrze i maz nie jest nosicielem wiec nie musieliśmy badać zarodków.

A jak brałaś dhea ? Przez całe 2 miesiące czy robiłaś jakieś przerwy w cyklu? I jaki konkretnie brałaś? Ten eljot? U mnie jest problem z kiepskimi komórkami więc muszę im jakoś pomóc.

Brałam całe dwa miesiące bez przerwy po 3x dziennie to był dhea Eljot
Przed stymulacja zastrzykami odstawiłam

Aha. Dzieki

reklama
Do góry