reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tez tak myślałam by pójść jutro albo pojutrze a mąż przecież lekarz chce w piatek
Ja na to ze wolałabym być spokojniejsza w razie czego
I myśle ze rano pojde zobaczę chociaż czy przyrasta bo jak zacznie spadać to nie będzie zapewne warunków odpowiednich dla maleństwa ...
Dokładnie idz i sprawdź bo jesli doszło do zapłodnienia to jutro twoj zarodek dotrze na miejsce wiec sprawdź czy progesteron jest w porządku, podejrzewam ze tak ale nie bedziesz sie stresować. Jesli bedzie poniżej 20 to zadzwon do swojego lekarza i go zapytaj czy nie powinnaś jeszcze czegos wsiąść, zeby miec 100% pewności ze zrobilas wszystko zeby sie udało. Szkoda by było zaprzepaścić taka szanse na naturasa

reklama
Tak, przy pierwszej miałam 6, bo tak mówi ustawa. Z tego były 2 zarodki, ale tylko 1 transfer nieudany, bo do drugiego nie doszło - zarodek obumarł po rozmrożeniu, przestał się dzielić. Z tego powodu, że przy 1 stymulacji był tylko 1 transfer plus kiepskie nasienie za drugim razem lekarz zdecydowal o zapłodnieniu wszystkich komórek - musiał jakieś uzasadnienia pisać czy coś.
Za drugim razem z 10 komórek było 7 zarodków, ale też bez szału, bo z tego 1 poronienie 6 tc, ciąża pozamaciczna, beta 0, jeden przestał się dzielić po rozmrożeniu, ciąża bliźniacza (jeden zarodek to Antek w brzuchu, a drugiemu niestety w 9 tc przestało bić serduszko) no i jest jeszcze jeden na zimowisku... więc nie za fajnie, bo.spodziewałam się, że zarodziaków wystarczy co.najmniej na dwójkę dzieci i nie będę musiała stymulować się 3 raz... No ale my swoje a życie swoje. Na razie uczę się cieszyć.z.synka ;)

Duzo przeszłaś teraz czas myśleć pozytywnie [emoji10][emoji110]
Antek to będzie silny chłopak [emoji2][emoji847]

@ilmenau gratuluję pięknych widoków:)

@Estta - hiperka może być po punkcji, ale już wcześniej po wynikach i obrazie jajników widać, jak duże jest zagrożenie. Ja poszlam do pracy na drugi dzień, ale są dziewczyny,.ktore mówiły, że bolał.je brzuch i źle.się czuły.

Dokładnie idz i sprawdź bo jesli doszło do zapłodnienia to jutro twoj zarodek dotrze na miejsce wiec sprawdź czy progesteron jest w porządku, podejrzewam ze tak ale nie bedziesz sie stresować. Jesli bedzie poniżej 20 to zadzwon do swojego lekarza i go zapytaj czy nie powinnaś jeszcze czegos wsiąść, zeby miec 100% pewności ze zrobilas wszystko zeby sie udało. Szkoda by było zaprzepaścić taka szanse na naturasa

A jakie wartości powinny być żeby było ok?
Bo troche juz biore 3x dziennie dupka i luteinę
Nie wiem co jeszcze by dał w razie w

@sssurykatka niby lekarz mowi ze nie bedzie hiperki bo jest 8 pecherzykow a ze mam duzy estradiol (wynik 9 tys, a jedn.tradycyjna ponad 2.4 tys) to dlatego ze sa duze. Jakos mnie nie przekonal...

Laseczki jakby któraś chciala się zamienić na wizyte do Pasnika to dajcie znać. Ja mam termin pod koniec marca a zależy mi na wcześniejszym. Do crio juz teraz nie podejde, badania porobione i czas wracać do uk tylko ten termin daleki...

Witajcie, ja mam stresa i to nie małego. Dziś teoretycznie 5 t 5 dc beta 8614 .Byłam na wizycie i Pani dr mówi ze jest pecherzyk jest cialko żółte i malutki zarodek 2 mm ale nie ma serduszka. Wizytę kolejna mam w sobotę - nie kazała się martwić ale wyraźnie zainsynuowala ze jeśli nie zobaczy serduszka w sb to nie będzie dobrze. Mam jeszcze zrobić przyrost w środę .Teraz się boję bardzo .Przyrosty bety były dobre.

Malgos , serducho wali od 4 tyg juz, tylko jeszcze nie wymyslili maszyny ktora by to tak szybko zarejestrowala.Pali tej pani dok. niech cie nie stresuje.Nie masz powodow zeby czarne scenariusz ukladac.Wszystko jest ok to dlaczego w sobote ma byc inaczej. Ach ta empatia lekarska...[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️trzymam

Olka , ja nie mialam ale temat mam przestudiowany doglebnie.Bylam krotko przed podjeciem decyzji zeby go zrobic.Moge ci jakos pomoc w temacie?
@annemarie chodzi mi o to jaką skuteczność ma ten test ? Czy daje on jakąś gwarancję ? Ilu kobietą się udało trafić w okno implantacyjne po nim ? Też dużo czytałam na ten temat i zdania są bardzo podzielone

@sssurykatka niby lekarz mowi ze nie bedzie hiperki bo jest 8 pecherzykow a ze mam duzy estradiol (wynik 9 tys, a jedn.tradycyjna ponad 2.4 tys) to dlatego ze sa duze. Jakos mnie nie przekonal...

Sorry ze sie mieszam[emoji23]Estta, dopiero po punkcji bedzie w lewo czy w prawo. Na razie wartosc mowi o 8 ladnych , dojrzalych pecherzykach, pewno jeszcze za rogiem cos sie jeszcze chowa.Estradiol ma prawidlowy jak na ten moment.wcale nie za duzy.Nie stresuj sie , przyjdzie na to czas[emoji23]

reklama
Do góry