reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Robiłam wyniki po owulacji ale za szybko bo nie wytrzymałam
Po 3 dniach od zastrzyku było 10,20 progesteronu a mam zrobić w piatek tak kazał lekarz
Skoro widac ze owulacja była to czemu cały czas boli mnie jajnik i czasem podbrzusze tak delikatnie
Biore cały czas luteinę i duphaston
Pewnie jak progesteron wypadnie niski w piatek to będę miała odstawić i czekać na @
Dobrze rozumuje ?

reklama
Robiłam wyniki po owulacji ale za szybko bo nie wytrzymałam
Po 3 dniach od zastrzyku było 10,20 progesteronu a mam zrobić w piatek tak kazał lekarz
Skoro widac ze owulacja była to czemu cały czas boli mnie jajnik i czasem podbrzusze tak delikatnie
Biore cały czas luteinę i duphaston
Pewnie jak progesteron wypadnie niski w piatek to będę miała odstawić i czekać na @
Dobrze rozumuje ?
Ty powinnaś jutro zbadać ten progesteron zeby zobaczyć czy masz wystarczająca ilość dla zarodka. Idz jutro rano zbadaj progesteron!

Imiona wszystkie ładne. Zazdroszczę tych 10 kg, mnie póki co bliżej wyglądem do słonicy choć sam poród i 11 kg mniej. Gratuluje 2,2kg szczęścia.

Dziękuję! Jeszcze kilka tygodni i będziemy wreszcie we trójkę!
Ja cały czas mówię mojemu, że mi nie zależy na wyglądzie po ciąży - czy będą rozstępy, czy będą faldki lub obwisle piersi - wszystko mi jedno, ważne że wreszcie będziemy rodzicami. A mój tez nie z tych co maja kaloryfer na brzuchu, więc będziemy do siebie pasować ;)

Może jeszcze nadgoni wagą a może po prostu będzie szczupła laską [emoji16]
Co do imion mi się bardzo podoba Iga i tez myśleliśmy w razie czego o takim imieniu [emoji6]

Tylko jak tu męża przekonać do Igi? ;)
Coś mi się zdaje, że decyzje podejmiemy dopiero na sali porodowej...

Dziękuję! Jeszcze kilka tygodni i będziemy wreszcie we trójkę!
Ja cały czas mówię mojemu, że mi nie zależy na wyglądzie po ciąży - czy będą rozstępy, czy będą faldki lub obwisle piersi - wszystko mi jedno, ważne że wreszcie będziemy rodzicami. A mój tez nie z tych co maja kaloryfer na brzuchu, więc będziemy do siebie pasować ;)

Tylko jak tu męża przekonać do Igi? ;)
Coś mi się zdaje, że decyzje podejmiemy dopiero na sali porodowej...

Może niech będzie Iga a na drugie niech on wybierze [emoji16]i tym sposobem córcia dostanie dwa imiona [emoji2][emoji847]

Ty powinnaś jutro zbadać ten progesteron zeby zobaczyć czy masz wystarczająca ilość dla zarodka. Idz jutro rano zbadaj progesteron!

Tez tak myślałam by pójść jutro albo pojutrze a mąż przecież lekarz chce w piatek
Ja na to ze wolałabym być spokojniejsza w razie czego
I myśle ze rano pojde zobaczę chociaż czy przyrasta bo jak zacznie spadać to nie będzie zapewne warunków odpowiednich dla maleństwa ...

Witajcie, ja mam stresa i to nie małego. Dziś teoretycznie 5 t 5 dc beta 8614 .Byłam na wizycie i Pani dr mówi ze jest pecherzyk jest cialko żółte i malutki zarodek 2 mm ale nie ma serduszka. Wizytę kolejna mam w sobotę - nie kazała się martwić ale wyraźnie zainsynuowala ze jeśli nie zobaczy serduszka w sb to nie będzie dobrze. Mam jeszcze zrobić przyrost w środę .Teraz się boję bardzo .Przyrosty bety były dobre.

Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z tym progesteronem?? W poprzedniej klinice po transferze aż do bety nie badałam progesteronu...a tu czytam że wy bądźcie. Nie wiecie jak to jest w Novum? Zlecają?co ile dni wy badslysvie i jaki powinien być prawidłowy poziom?

Dzięki zabotuche. Kochana przy pierwszej punkcji mialas zaplodnionych 6 komorek a w drugiej dopiero 10? I powodem bylo slabe nasinie? Czy przy pierwszej punkcji mozna juz zaplodnic np 10 komorek?
Tak, przy pierwszej miałam 6, bo tak mówi ustawa. Z tego były 2 zarodki, ale tylko 1 transfer nieudany, bo do drugiego nie doszło - zarodek obumarł po rozmrożeniu, przestał się dzielić. Z tego powodu, że przy 1 stymulacji był tylko 1 transfer plus kiepskie nasienie za drugim razem lekarz zdecydowal o zapłodnieniu wszystkich komórek - musiał jakieś uzasadnienia pisać czy coś.
Za drugim razem z 10 komórek było 7 zarodków, ale też bez szału, bo z tego 1 poronienie 6 tc, ciąża pozamaciczna, beta 0, jeden przestał się dzielić po rozmrożeniu, ciąża bliźniacza (jeden zarodek to Antek w brzuchu, a drugiemu niestety w 9 tc przestało bić serduszko) no i jest jeszcze jeden na zimowisku... więc nie za fajnie, bo.spodziewałam się, że zarodziaków wystarczy co.najmniej na dwójkę dzieci i nie będę musiała stymulować się 3 raz... No ale my swoje a życie swoje. Na razie uczę się cieszyć.z.synka ;)

reklama
Witajcie, ja mam stresa i to nie małego. Dziś teoretycznie 5 t 5 dc beta 8614 .Byłam na wizycie i Pani dr mówi ze jest pecherzyk jest cialko żółte i malutki zarodek 2 mm ale nie ma serduszka. Wizytę kolejna mam w sobotę - nie kazała się martwić ale wyraźnie zainsynuowala ze jeśli nie zobaczy serduszka w sb to nie będzie dobrze. Mam jeszcze zrobić przyrost w środę .Teraz się boję bardzo .Przyrosty bety były dobre.
Ja myślę, że to wcześnie na serduszko, właśnie za ok tydzień powinien być na nie czas.
Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z tym progesteronem?? W poprzedniej klinice po transferze aż do bety nie badałam progesteronu...a tu czytam że wy bądźcie. Nie wiecie jak to jest w Novum? Zlecają?co ile dni wy badslysvie i jaki powinien być prawidłowy poziom?
W N.ovum progesteron każą zbadać razem z drugą betą. Ja zawsze tak robiłam, wcześniej zarodek.nie jest dobrze umoszczony, poza tym i tak bierzemy sztuczny, więc ja nie wiem, czy to wczesne sprawdzanie ma jakieś znaczenie.

Do góry