reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie, ja mam stresa i to nie małego. Dziś teoretycznie 5 t 5 dc beta 8614 .Byłam na wizycie i Pani dr mówi ze jest pecherzyk jest cialko żółte i malutki zarodek 2 mm ale nie ma serduszka. Wizytę kolejna mam w sobotę - nie kazała się martwić ale wyraźnie zainsynuowala ze jeśli nie zobaczy serduszka w sb to nie będzie dobrze. Mam jeszcze zrobić przyrost w środę .Teraz się boję bardzo .Przyrosty bety były dobre.

Malgos, masz czas do 7 tygodnia na serduszko więc nie wiem czemu cie straszą... Czytałam o przypadkach, że serduszko pojawiło się w 8 tyg (bardziej w sensie że chyba taka była czułość aparatu, że dopiero w 8 tyg wylapalo serduszko).

@ilmenau mozesz mnie wpisac na 06.03 - punkcja.

Czy po punkcji da rade isc na drugi dzien do pracy? Wtedy moze byc hiperka czy po transferze?

Dodane.
Ja co prawda nie miałam hiperki ale następnego dnia po punkcji czułam się źle, brzuch mnie bolał i spędziłam większą część dnia w łóżku. 2 dzień już był ok i czułam się normalnie więc jak masz możliwość to weź ten dzień po punkcji wolny. Każdy organizm różnie reaguje, możesz następnego dnia czuć się świetnie a możesz potrzebować odpoczynku.

reklama
@sssurykatka niby lekarz mowi ze nie bedzie hiperki bo jest 8 pecherzykow a ze mam duzy estradiol (wynik 9 tys, a jedn.tradycyjna ponad 2.4 tys) to dlatego ze sa duze. Jakos mnie nie przekonal...
Nie pamiętam wartości estradioli,.ale ja miałam 20.pęcherzyków, więc od razu mi powiedzieli, że jest zagrożenie hiper i że transferu na swieżo nie zrobią. Ale po punkcji piłam dużo wody, brałam.grzecznie leki i było ok ;)
Ja wogóle nie byłam przygotowana na taki scenariusz ze usłyszę ze powinno być serduszko, byłam pewna że jadę oglądać piękny pecherzyk ciążowy , a ona do mnie o serduszku, ehhh aż mnie głowa rozbolala. ..do którego tygodnia się czeka za serduszkiem ??
W których tygodniach mialyscie bijące serduszka ??
W 7 tc :) Spokojnie, jest jeszcze sporo czasu, nie wiem co ta lekarka miała na myśli...

No ale ja czytałam ze strasznie długo się czeka na wyniki tego testu więc jak od razu w kolejnym cyklu od pobrania materiału ?
Mam 5 nie udanych transferow, beta zawsze zero

Olka,
tutaj w DE lejarze trzymaja sie wyniku do 4 miesiecy. Potem kaza od nowa robic. Sa tacy ktorzy faktycznie zaczynaja przygotowania do transferu nie majac jeszcze wynikow w rece. Trwalo to normalnie zawsze 3-5 tyg , wyniki ida mailem i faxem, wiec mozna probowac. Inaczej czekasz cykl i dzialasz[emoji4]

Ja to ciagle o tobie mysle ze ci sie uda 8-) ja w środę postaram sie skoczyć na betę moze cos juz wyjdzie a jak nie to 8.03

A ja o Tobie [emoji4] i staram się wierzyć ze się uda a Twoja beta będzie pozytywna [emoji7]
I niech moja w razie czego będzie druga pozytywna po Twojej [emoji16][emoji173]️

reklama
Do góry