reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mój od razu pozwalał. Według niego nie było przeciwskazań. Raz po plamiłam a więc zrobiliśmy przerwe na ok 3tyg. Gdy powiedziałam o plamieniu lekarz też stwierdził, że to normalne bo wszystko bardziej ukrwione. Także mój lekarz był z tych wyluzowanych haha
@Agnieś191 @dżoasia dzięki dziewczęta za odp. będę musiała jeszcze raz go zapytać, może już da pozwolenie :)

reklama
Cześć kochane powiedzcie mi jak to jest pracuję w sklepie będę mieć wykonywaną histeroskopię jak to jest później czy można wrócić na drugi dzień do pracy???
Zależy co ci tam bedą robili. Mnie usunęli jednego polipa i czułam się dobrze a koleżanka miała więcej do usuwania i chodziła dłużej połamana.

Tak mnie serce boli,klatka piersiowa ściśnięta ze oddychać ciężko.
Ja chyba nie jestem w stanie przejsc tyle co wy. Wczesniej sie chyba wykończe niz doczekam spełnienia marzeń
Dasz radę kochana pamiętaj że walczymy aż osiągniemy cel. Później zapomnisz jak było ciężko. In vitro to też statystyka, trzeba próbować. Trzymaj się.

@Czarnula34 ja miałam usuwanego polipa, na drugi.dzien byłam w.pracy, czułam się.dobrze.
Wiem kochana ze te koncentracja u meza jeat kiepska i zadne leki już tego nie poprawia, mi nawet nie chodzi o naturals tylko przerazilam sie tym czy nawet do ivf bedziemy cokolwiek mieli. Tym batfzoej ze przed lekami poziom fsh ieza bylbok a leki spowodowaly pogorszenie. Boze niech ten czas szybciej leci do wizyty
Spokojnie, coś znajdą. Mój na mojej 2 punkcji musiał 2 razy oddawać, bo z pierwszej próbki nic się nie nadawało... jak to usłyszałam po wyjściu z bloku zabiegowego to zaczęłam ryczeć i ryczałam cały czas, nawet jak zdziwiony lekarz przy wypisie informował.nas, że na 10.komórek.zapłodniło się 7... zawsze jeszcze biopsja zostaje, choć mój akurat się na to nie zgodzi...
Dziewczyny od czego jest zalezna ilosc zaplodnionych zarodkow?
Zgodnie z ustawą zapładniaja za 1 razem 6 komórek, to ile się zapłodni zależy od jakości.plemników,.komórek jajowych i laboratorium embriologicznego...
My cały czas z mężem się śmiejemy ze nasza córcia i jak patrzymy na rzeczy czy coś do pokoju to w kolorach babskich [emoji23]
Nawet imiona dla chłopców nam nie pasują choć jakby się trafił i chłopiec będziemy megaaa szczęśliwi
Najważniejsze by całe i zdrowe [emoji7]
My tak mieliśmy z chłopcem i teraz Antek fika w brzuchu ;)
Ja miałam 3.4, powiedzieli, że to bardzo dobre amh, nie za niskie i nie za wysokie (trochę obawiali się u mnie pcos, ale się nie potwierdziło). O tescie z krwi na jakość komórek jajowych też nie słyszałam, chętnie się.dowiem, napisz nam jak coś będziesz więcej wiedzieć.:)
Drogie, mam pytanko jak to jest z tym pozyciem małżeńskim po in vitro jak się udało, lekarz ciągle zakazuje seksu a już 9tc się zaczął. Od kiedy można, co u Was lekarz mówił? :)
Ja mam zakaz do konca ciązy... m.in ze wzgl.na polipa.

@Laurka2019 w moim przypadku pomagało wyparcie, żyłam normalnie, chodziłam do pracy, spotykałam się ze znajomymi i "budziłam się" na dzień przed betą... nie jest to.dobre rozwiązanie dla.każdego, ale mi pomogło.przetrwać.

Miłego dnia wszystkim, dziś nad ranem po.wycieczce.do toalety nie mogłam zasnąć i jak tak leżałam, to syn dał znać, że jest w srodku :) Poczułam.słabiutkie, ale.jednak.pukanie od środka.;). Każdej z Was życzę takich emocji.:)

Beta dzisiaj popołudniu 8dpt,wyniki do 7 dni.

Lekki ból krzyża od czasu do czasu i klucie jajnikow mi towarzyszy, piersi juz praktycznie nie bolą.
Boże spraw,zeby to byly moje oznaki ciąży!❤️

Beta dzisiaj popołudniu 8dpt,wyniki do 7 dni.

Lekki ból krzyża od czasu do czasu i klucie jajnikow mi towarzyszy, piersi juz praktycznie nie bolą.
Boże spraw,zeby to byly moje oznaki ciąży![emoji173]️

Laurka,
mnie nigdy nic przez 6-7 dpt nie bolalo, potem moglam w lazience mieszkac bo mialam wszystkie objawy jak na @. Brzuch do 10 tyg czulam.

Tu nie ma nic bialo i nic czarno.[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

@Czarnula34 ja miałam usuwanego polipa, na drugi.dzien byłam w.pracy, czułam się.dobrze.

Spokojnie, coś znajdą. Mój na mojej 2 punkcji musiał 2 razy oddawać, bo z pierwszej próbki nic się nie nadawało... jak to usłyszałam po wyjściu z bloku zabiegowego to zaczęłam ryczeć i ryczałam cały czas, nawet jak zdziwiony lekarz przy wypisie informował.nas, że na 10.komórek.zapłodniło się 7... zawsze jeszcze biopsja zostaje, choć mój akurat się na to nie zgodzi...

Zgodnie z ustawą zapładniaja za 1 razem 6 komórek, to ile się zapłodni zależy od jakości.plemników,.komórek jajowych i laboratorium embriologicznego...

My tak mieliśmy z chłopcem i teraz Antek fika w brzuchu ;)

Ja miałam 3.4, powiedzieli, że to bardzo dobre amh, nie za niskie i nie za wysokie (trochę obawiali się u mnie pcos, ale się nie potwierdziło). O tescie z krwi na jakość komórek jajowych też nie słyszałam, chętnie się.dowiem, napisz nam jak coś będziesz więcej wiedzieć.:)

Ja mam zakaz do konca ciązy... m.in ze wzgl.na polipa.

@Laurka2019 w moim przypadku pomagało wyparcie, żyłam normalnie, chodziłam do pracy, spotykałam się ze znajomymi i "budziłam się" na dzień przed betą... nie jest to.dobre rozwiązanie dla.każdego, ale mi pomogło.przetrwać.

Miłego dnia wszystkim, dziś nad ranem po.wycieczce.do toalety nie mogłam zasnąć i jak tak leżałam, to syn dał znać, że jest w srodku :) Poczułam.słabiutkie, ale.jednak.pukanie od środka.;). Każdej z Was życzę takich emocji.:)
Dzięki zabotuche. Kochana przy pierwszej punkcji mialas zaplodnionych 6 komorek a w drugiej dopiero 10? I powodem bylo slabe nasinie? Czy przy pierwszej punkcji mozna juz zaplodnic np 10 komorek?

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️
MARZEC to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2019-03-04 nadzieja xxx beta!!!!
2019-03-04 ilmenau podglądanie maluszka ❤️
2019-03-05 Vinszka wizyta przed transferem
2019-03-06 Sili86 transfer!!!!
2019-03-07 delfin79 podglądanie maluszka ❤️
2019-03-08 Elessi beta!!!!
2019-03-08 Tina35 beta!!!!
2019-03-08 Dgd podglądanie maluszka ❤️
2019-03-09 Babeczki beta!!!!
2019-03-11 Biedroneczka83 połówkowe ❤️
2019-03-11 Kingul podglądanie maluszka ❤️
2019-03-12 sandra777.12 transfer!!!!
2019-03-13 dżoasia podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-03-13 Vinszka transfer!!!!
2019-03-14 annemarie podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-03-16 Agonia777 wizyta przed transferem
2019-03-18 Marzycielka7 wizyta u lekarza prowadzącego
2019-03-19 Ela86 usg III trymestru ❤️
2019-03-21 delfin79 badanie prenatalne ❤️
2019-03-27 Dgd połówkowe ❤️
2019-04-10 ilmenau termin porodu
2019-04-15 Mieciu85 termin porodu
2019-04-16 lafantynka termin porodu
2019-04-23 dżoasia II prenatalne ❤️ ❤️
2019-05-03 Sol termin porodu
2019-05-28 Megi1985@ termin porodu
2019-05-28 Ela86 termin porodu
2019-05-31 annemarie termin porodu
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu
2019-08-29 Kingul termin porodu
2019-08-31 dżoasia termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza?
Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

reklama
Do góry