reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

:(:(:(:(

Przykro mi, tulę mocno :(

Lotta,
sama czujesz ze juz raczej nic z tego nie bedzie, masz doswiadczenie wystarczajace .Chyba na twoim miejscu zrobila bym Bete dzisiaj zeby miec juz czarno na bialym.to czekanie i robienie sobie nadzieji jest najgorsze. W najgorszym wypadku bedziesz miala czas sie jeszcze dzisiaj wyplakac i poukladac glowe przed poniedzialkiem. A moze bedzie cud?[emoji4]

Zrobię dziś dla spokoju ducha, zanim odstawię leki. Mam sporo progesteronu do brania, bez sensu marnować taką ilość leków, kłuć się, jak nie ma szans. Wypłakałam się już 6 dpt. Tego dnia zaczęłam już układać plan w głowie, napisałam tez do wujka Jarka:). Nie poddajemy się, ale musimy zamknąć kolejną porażkę, by ruszyć pełną parą.Dziękuję za odpowiedz

reklama
:(:(:(:(

Przykro mi, tulę mocno :(

Zrobię dziś dla spokoju ducha, zanim odstawię leki. Mam sporo progesteronu do brania, bez sensu marnować taką ilość leków, kłuć się, jak nie ma szans. Wypłakałam się już 6 dpt. Tego dnia zaczęłam już układać plan w głowie, napisałam tez do wujka Jarka:). Nie poddajemy się, ale musimy zamknąć kolejną porażkę, by ruszyć pełną parą.Dziękuję za odpowiedz

Tez bym tak zrobila[emoji106][emoji106][emoji106]widze ze ty juz psychicznie na prostej, gotowa do dzialania[emoji4]

Tez bym tak zrobila[emoji106][emoji106][emoji106]widze ze ty juz psychicznie na prostej, gotowa do dzialania[emoji4]

Kochana, po trzeciej stymulacji udało nam się uzyskać aż 6 zarodków, poprzednio z dwóch stymulacji mieliśmy 3 zarodki. Z tego biochemiczna, poronienie, i podobna sytuacja jak teraz. Podchodząc teraz do crio towarzyszyła mi pocieszająca myśl, że to nie ostatnia szansa, że mamy jeszcze zarodki i to chyba dzięki tej myśli potrafię iść naprzód.
Wczoraj podjeliśmy też cudowną decyzję, że weźmiemy dwa kropki:) Mam nadzieję, ze to zwiększy szanse, mam też nadzieję, że zostaną dwa.
Czytałam w necie i rózne opinie znajduje, jak to jest według Was, transfer dwóch zwìększa szanse? Jak dobierają zarodki? Muszą być podobnej klasy?

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️
LUTY to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2019-02-24 Laurka2019 transfer!!!!
2019-02-25 dżoasia badanie prenatalne ❤️ ❤️
2019-02-25 Nataliaa93 wizyta w klinice
2019-02-26 Tina35 transfer!!!!
2019-02-27 sunrisea termin porodu
2019-02-28 sssurykatka połówkowe ❤️
2019-03-04 ilmenau podglądanie maluszka ❤️
2019-03-07 delfin79 podglądanie maluszka ❤️
2019-03-08 Dgd podglądanie maluszka ❤️
2019-03-11 Biedroneczka83 połówkowe ❤️
2019-03-13 Kingul podglądanie maluszka ❤️
2019-03-13 dżoasia podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-03-14 annemarie podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-03-19 Ela86 usg III trymestru ❤️
2019-03-21 delfin79 badanie prenatalne ❤️
2019-03-27 Dgd połówkowe ❤️
2019-04-10 ilmenau termin porodu
2019-04-15 Mieciu85 termin porodu
2019-04-16 lafantynka termin porodu
2019-05-03 Sol termin porodu
2019-05-28 Megi1985@ termin porodu
2019-05-28 Ela86 termin porodu
2019-05-31 annemarie termin porodu
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza?
Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Dzień dobry babeczki!

Dzisiaj trzymamy mocne kciuki za @Laurka2019 i jej transfer - Laurka daj znać czy transfer się odbył mimo skaczącego tsh - jak tak to nasze forum przesyła wam mnóstwo pozytywnych fluidów, żeby to był TEN szczęśliwy transfer!

@Lotta84 - jeśli zdecydujesz się dzisiaj na betę to niech cię pozytywnie zaskoczy :)

@Karolina1201 - dla pewności zrób jeszcze betę, miałyśmy tu przypadki sikańców oszukańców i mam nadzieję, że ty też będziesz takim przypadkiem. Sciskam mocno!

Kochana, po trzeciej stymulacji udało nam się uzyskać aż 6 zarodków, poprzednio z dwóch stymulacji mieliśmy 3 zarodki. Z tego biochemiczna, poronienie, i podobna sytuacja jak teraz. Podchodząc teraz do crio towarzyszyła mi pocieszająca myśl, że to nie ostatnia szansa, że mamy jeszcze zarodki i to chyba dzięki tej myśli potrafię iść naprzód.
Wczoraj podjeliśmy też cudowną decyzję, że weźmiemy dwa kropki:) Mam nadzieję, ze to zwiększy szanse, mam też nadzieję, że zostaną dwa.
Czytałam w necie i rózne opinie znajduje, jak to jest według Was, transfer dwóch zwìększa szanse? Jak dobierają zarodki? Muszą być podobnej klasy?

W moim przypadku i ze wzgledu na wiek teoria z dwoma bardzo dobrze sie sprawdzila.To nawet nie o to chodzi ze teraz nosze[emoji173]️[emoji173]️.Poprzednie dwa transfery tez mialam dwie blastocysty podane i za kazdym razem jeden sie implantowal. Czy byloby tak gdybym wziela tylko jeden? Tego nikt nie wie. Mozliwe ze bym wcale w ciazy nie byla.Szanse to zwieksza o 10% na ciaze pojedyncza. Dla jednych to duzo , dla drugich malo.Lotta, ty masz juz tyle transferow i stymulacji za soba , ze dla mnie to juz bylby powod do brania 2 .Odnosnie klasy...? Nie wiem czy to ma az takie znaczenie, bo na koncu te slabeusze zaskakiwaly a piekne blastki padaly. To co widzimy to 50%, to tylko morfologia, a reszty nikt nie przewidzi.

Dzisiaj trzymamy mocne kciuki za @Laurka2019 i jej transfer - Laurka daj znać czy transfer się odbył mimo skaczącego tsh - jak tak to nasze forum przesyła wam mnóstwo pozytywnych fluidów, żeby to był TEN szczęśliwy transfer!

Laurka trzymamy kciuki!!!

Nie lubię :no:

Kochane ponawiam wpis, ptoszę o radę:
Jestem po 4 transferze, poprzedzonym immunosupresją, obstawiona intralipidem, clexane, acardem, encortonem i wygląda na to, że po raz kolejny porażka. Leczę się w Invicta, więc 6dpt miałam weryfikację i beta 1,9. Nie mam nadziei, przy blastce powinno być wyżej. Poprzednio identyczna sytuacja. Z kliniki zalecają brać dalej leki i kolejna beta 10 dpt. Tak się zastanawiam , czy nie lepiej zrobić ją dziś 8 dpt, będzie widać czy coś ruszyło, czy nie i jak coś to odstawię leki. Jak myślicie?
Ja szczęśliwe podejście miałam w Invikcie i dobrze ich wspominam. Też miałam 3 weryfkacje. Pierwsza beta była niska i też myślałam, że nic z tego. Na 2 weryfikacji było już 307 także ja bym nie odstawiała tylko czekała.

reklama
Juz zaczelas ? Mi lekarz kazal wziac gonal między godz.16-22. Nie wiem jak Ciebie ale mnie ten zastrzyk przeraza. Wolalabym aby to bylo w formie tabletek..
Dziś zaczynam od lametta od jutra dołączam gonal i menopur mam brać mdz. 6-10 rano 150 oba na raz. A ty jaka dawka?

Do góry