reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny, zaczynam przygotowania do drugiego transferu i tak się zastanawiam nad embryoglue. Przy pierwszym transferze go miałam przy świeżej blastocyście nooo i nic z tego nie wyszło. Jakie są Wasze zdania na ten temat ? Bo nie wiem czy jest sens brać/płacić ponownie :)
A ja mialam 3 transfery bez i sie nie udało , a 4 z i udało .. kto to wie..

reklama
Jak sytuacja ?Co lekarze mówią?

Jagoda jakie masz AMH?

@annemarie @dżoasia co sądzicie o AH(assisting hatching) i Embrio Glue?
Jest sens?

Odnosnie Embrioglue... moje ex klinika w DE tez byla zadania ze to wyciaganie kasy( zreszta u nich wszystko tak sie nazywalo) klinka w Pradze, prowadzi swoje wlasne „ studia „ na ten temat i na przelomie lat zaobserwowali ze kobiety ktore mialy transfer z EG zachodzily w ciaze o 7-10% czesciej niz te bez. Ja osobiscie dalabym sie za to pochlastac, 3 razy bralam i 3 razy w ciazy. Czy to bylo wlasnie tym co pomoglo? Tego niestety sie nie dowiem.

Odnosnie AH nigdy nie mialam, Praga sciencza laserem otoczke embrionu zeby mogl sie latwiej wydostac, natomiast nie nacina. Uwazaja ze jest to zbyt inwazyjne dzialanie, nie zawsze dobrze sie konczace. Takze tu nie mam zadnego doswiadczenia.

15509916201312043184988091389590.jpg

Kochane ponawiam wpis, ptoszę o radę:
Jestem po 4 transferze, poprzedzonym immunosupresją, obstawiona intralipidem, clexane, acardem, encortonem i wygląda na to, że po raz kolejny porażka. Leczę się w Invicta, więc 6dpt miałam weryfikację i beta 1,9. Nie mam nadziei, przy blastce powinno być wyżej. Poprzednio identyczna sytuacja. Z kliniki zalecają brać dalej leki i kolejna beta 10 dpt. Tak się zastanawiam , czy nie lepiej zrobić ją dziś 8 dpt, będzie widać czy coś ruszyło, czy nie i jak coś to odstawię leki. Jak myślicie?

Jestem po 4 transferze, poprzedzonym immunosupresją, obstawiona intralipidem, clexane, acardem, encortonem i wygląda na to, że po raz kolejny porażka. Leczę się w Invicta, więc 6dpt miałam weryfikację i beta 1,9. Nie mam nadziei, przy blastce powinno być wyżej. Poprzednio identyczna sytuacja. Z kliniki zalecają brać dalej leki i kolejna beta 10 dpt. Tak się zastanawiam , czy nie lepiej zrobić ją dziś 8 dpt, będzie widać czy coś ruszyło, czy nie i jak coś to odstawię leki. Jak myślicie?

Lotta,
sama czujesz ze juz raczej nic z tego nie bedzie, masz doswiadczenie wystarczajace .Chyba na twoim miejscu zrobila bym Bete dzisiaj zeby miec juz czarno na bialym.to czekanie i robienie sobie nadzieji jest najgorsze. W najgorszym wypadku bedziesz miala czas sie jeszcze dzisiaj wyplakac i poukladac glowe przed poniedzialkiem. A moze bedzie cud?[emoji4]

Lotta - to mało kosztuje a jak o tym myślisz to zrób dla siebie.

reklama
Do góry