reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U nas wczorajsza wizyta i usg na sluzbe zdrowia w uk troche smiechu warte. Konsultantka ogolnie spoko i ugodowa ale powiedziala, ze jej usg w gabinecie nie pokaze wagi (w tym samym gabinecie inny konsultant mi okreslil wage kilka tygodni temu wiec nie wiem czy strzelal i wczorajsza konsultantka byla bardziej szczera ze mna). Powiedziala, ze ma w gabinecie najstarsze usg w szpitalu i nawet plci by mi wg niego nie okreslila (fakt usg wyglada przedpotopowo ale wczesniej konsultant tez widzial plec i pytal czy chce poznac) wiec ogolnie to jakas parodia. Powiedzialam im, ze mialam usg w klinice w Polsce i o wysokiej wadze dzidziusia (3 tygodnie do przodu) pokazalam wyniki krzywej cukrowej, ze sa dobre i powiedzialam, ze bylam bardziej nastawiona na porod naturalny ale w swietle wagi dziecka zaczynam ta decyzje kwestionowac i chcialabym zeby monitorowali wage dziecka. Dla nich lepiej zeby nie musieli placic za cesarke wiec zaoferowali mi dokladne usg w 36 tygodniu i wtedy zadecydujemy. Warunkiem tego usg mialo byc wykonanie u nich krzywej cukrowej ale sie nie zgodzilam bo po co mam sie faszerowac znowu tym ulepem
emoji31.png
jak badanie bylo kilka dni temu, wiec zgodizli sie zaakceptowac wyniki z Polski ( zrobia wsyztsko byle nie musieli robic cesarki... tak dla mnie to troche wyglada). Wiec czekamy 4 tygodnie i zobaczymy jakich rozmiarow bedzie moj slonik ;)

To bedziesz miec podwójną niespodzianke przy porodzie - płeć i waga ;-)

reklama
Mam już brak koncepcji i jedna blastke z 2 stymulacji, mam co prawda jescze 6 komórek zamrozonych ale nie wiadomo co z nich po rozmrozeniu będzie
... Pasnik dał teraz inne zalecenia jak ostatnio bo nie dał immunopresji i wychodzi na to że to właśnie immunopresja dała efekt, teraz miałam acoffil, intralipid i Encorton. Mam dość...

Dokladnie byloby nudno [emoji23] cala ta wizyta to jedna wielka parodia

A masz obwod glowy i brzucha? Ja bylam dzisiaj u diabetologa, posprawdzal to wszystko na siatkach centylowych i mlody jest za duzy[emoji85]a mloda wchodzi idealnie, jak na ten tydzien. Moze to by cie uspokoilo?

Mam już brak koncepcji i jedna blastke z 2 stymulacji, mam co prawda jescze 6 komórek zamrozonych ale nie wiadomo co z nich po rozmrozeniu będzie
... Pasnik dał teraz inne zalecenia jak ostatnio bo nie dał immunopresji i wychodzi na to że to właśnie immunopresja dała efekt, teraz miałam acoffil, intralipid i Encorton. Mam dość...

A co mialas dodatkowo ostatnio?

A co mialas dodatkowo ostatnio?
Wtedy kiedy się udało miałam cykl przed transferem immupresje, intralipid, wlew acoffil, Encorton i heparynę. Teraz nie miałam immunopresji, miałam jeden więcej intralipid (cykl przed transferem, dwa tyg przed i dzień przed) Accofil domaciczny choć kiry wyszły ok, Encorton i heparynę. Doktor kazał powtórzyć betę bo za wcześnie...

Wtedy kiedy się udało miałam cykl przed transferem immupresje, intralipid, wlew acoffil, Encorton i heparynę. Teraz nie miałam immunopresji, miałam jeden więcej intralipid (cykl przed transferem, dwa tyg przed i dzień przed) Accofil domaciczny choć kiry wyszły ok, Encorton i heparynę. Doktor kazał powtórzyć betę bo za wcześnie...

Jesli dobrze to rozumiem to poprzednio wczesniej zaczelas , bo zestaw lekow masz ten sam.

Dziewczyny , powtórzyłam dzisiaj progesteron i jest niższy niż był...
2 dpt 9.4
6 dot 9.1 (dzisiaj )
Czy to nie za mało ?
Powinnam coś dołożyć ?
Biorę już i tak dużo...
3x200 mg luteine dopochwowo
I duphaston 3x2 tabletki ...
Martwię się...

Dziewczyny , powtórzyłam dzisiaj progesteron i jest niższy niż był...
2 dpt 9.4
6 dot 9.1 (dzisiaj )
Czy to nie za mało ?
Powinnam coś dołożyć ?
Biorę już i tak dużo...
3x200 mg luteine dopochwowo
I duphaston 3x2 tabletki ...
Martwię się...
A bety przypadkiem nie robiłaś? ;) Dołożyłabym prolutex

reklama
Do góry