ilmenau
Fanka BB :)
U nas wczorajsza wizyta i usg na sluzbe zdrowia w uk troche smiechu warte. Konsultantka ogolnie spoko i ugodowa ale powiedziala, ze jej usg w gabinecie nie pokaze wagi (w tym samym gabinecie inny konsultant mi okreslil wage kilka tygodni temu wiec nie wiem czy strzelal i wczorajsza konsultantka byla bardziej szczera ze mna). Powiedziala, ze ma w gabinecie najstarsze usg w szpitalu i nawet plci by mi wg niego nie okreslila (fakt usg wyglada przedpotopowo ale wczesniej konsultant tez widzial plec i pytal czy chce poznac) wiec ogolnie to jakas parodia. Powiedzialam im, ze mialam usg w klinice w Polsce i o wysokiej wadze dzidziusia (3 tygodnie do przodu) pokazalam wyniki krzywej cukrowej, ze sa dobre i powiedzialam, ze bylam bardziej nastawiona na porod naturalny ale w swietle wagi dziecka zaczynam ta decyzje kwestionowac i chcialabym zeby monitorowali wage dziecka. Dla nich lepiej zeby nie musieli placic za cesarke wiec zaoferowali mi dokladne usg w 36 tygodniu i wtedy zadecydujemy. Warunkiem tego usg mialo byc wykonanie u nich krzywej cukrowej ale sie nie zgodzilam bo po co mam sie faszerowac znowu tym ulepemjak badanie bylo kilka dni temu, wiec zgodizli sie zaakceptowac wyniki z Polski ( zrobia wsyztsko byle nie musieli robic cesarki... tak dla mnie to troche wyglada). Wiec czekamy 4 tygodnie i zobaczymy jakich rozmiarow bedzie moj slonik
To bedziesz miec podwójną niespodzianke przy porodzie - płeć i waga ;-)