reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie robiłam , to nie na moje nerwy jeszcze za wcześnie :) nie mam prolutex , w domu mam jeszcze tylko luteine 100 i crione
ja po crinonie też miałam słabiutki progesteron, tylko prolutex fajnie mi podbił, może przedzwoń do kliniki po receptę? albo jak masz jakiegoś gina na miejscu? tylko na razie sie nie stresuj, ja zaczynałam podbijać od poziomu 4,8, 9dpt miałam ok 5,3, jak widac ciąży to nie zaszkodziło. Jakies tam receptory na pewno masz wysycone - tak mi dr tłumaczył, tylko że mi ten poziom we krwi psuł nerwy więc dokładałam zastrzykami, a doktorek bez zastrzeżeń pisał recepty :)

reklama
Kochana, jak nie jesteś zadowolona, to zmień lekarza, serio, to twoje zdrowie, twój zarodek, lekarze często jadą na autopilocie, z moją lekarką jest podobnie, ale jej plus jest taki, że zgadza się na wszystkie moje sugestie. No i jest super pozytywna i nam bardzo życzliwa, choć przyznam, ze też mnie to wkurza, że sama muszę myśleć i kombinować za nią...
Na razie umówiłam się na wizytę na poniedziałek by przedyskutować moje wątpliwości i omówić co dalej przed drugim tranaferem Zdążyłam zapytać przez tel czy klinika oferuje nacięcie otoczki lub embrioglue to powiedział że tak. O zmianie lekarza na razie nie myśle. Ale dzięki za odp :)

U nas wczorajsza wizyta i usg na sluzbe zdrowia w uk troche smiechu warte. Konsultantka ogolnie spoko i ugodowa ale powiedziala, ze jej usg w gabinecie nie pokaze wagi (w tym samym gabinecie inny konsultant mi okreslil wage kilka tygodni temu wiec nie wiem czy strzelal i wczorajsza konsultantka byla bardziej szczera ze mna). Powiedziala, ze ma w gabinecie najstarsze usg w szpitalu i nawet plci by mi wg niego nie okreslila (fakt usg wyglada przedpotopowo ale wczesniej konsultant tez widzial plec i pytal czy chce poznac) wiec ogolnie to jakas parodia. Powiedzialam im, ze mialam usg w klinice w Polsce i o wysokiej wadze dzidziusia (3 tygodnie do przodu) pokazalam wyniki krzywej cukrowej, ze sa dobre i powiedzialam, ze bylam bardziej nastawiona na porod naturalny ale w swietle wagi dziecka zaczynam ta decyzje kwestionowac i chcialabym zeby monitorowali wage dziecka. Dla nich lepiej zeby nie musieli placic za cesarke wiec zaoferowali mi dokladne usg w 36 tygodniu i wtedy zadecydujemy. Warunkiem tego usg mialo byc wykonanie u nich krzywej cukrowej ale sie nie zgodzilam bo po co mam sie faszerowac znowu tym ulepem[emoji31] jak badanie bylo kilka dni temu, wiec zgodizli sie zaakceptowac wyniki z Polski ( zrobia wsyztsko byle nie musieli robic cesarki... tak dla mnie to troche wyglada). Wiec czekamy 4 tygodnie i zobaczymy jakich rozmiarow bedzie moj slonik ;)
Rzeczywiście jaja... łaskę robią z tym usg? Jak dziecko 5 kg ma to też kobitom kazą rodzić naturalnie? Jednak te nasze standardy nie takie złe...
Dziewczyny , powtórzyłam dzisiaj progesteron i jest niższy niż był...
2 dpt 9.4
6 dot 9.1 (dzisiaj )
Czy to nie za mało ?
Powinnam coś dołożyć ?
Biorę już i tak dużo...
3x200 mg luteine dopochwowo
I duphaston 3x2 tabletki ...
Martwię się...
Duphaston we krwi nie wychodzi, moze na luteinę podjęzykową się przerzuć?
Mi jak było za mało dokładali jak Asia mówi prolutex. Miejsce po zastrzyku boli, nie zdziw się. A kiedy beta? :)

Rzeczywiście jaja... łaskę robią z tym usg? Jak dziecko 5 kg ma to też kobitom kazą rodzić naturalnie? Jednak te nasze standardy nie takie złe...

Duphaston we krwi nie wychodzi, moze na luteinę podjęzykową się przerzuć?
Mi jak było za mało dokładali jak Asia mówi prolutex. Miejsce po zastrzyku boli, nie zdziw się. A kiedy beta? :)
Beta w sobotę :) oczywiście pierwsza weryfikacja ;)

reklama
Wczoraj jak pisałam miałam krwotok i w szpitalu wykryto u mnie krwiak. Krwawienie miałam tylko raz przy wymiotach a tak to cały czas czarna lub ciemnobrazowa wydzielina wycieka cały czas. Słyszałam że krwiak się oczyszcza i to normalne ale denerwuje mnie to i już sama nie wiem czy tak powinno być. Biorę luteine dopochwowo więc ta wydzielina to pewnie też od tego.

Do góry