reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czyli jedziesz do Lublina? ;) Jeśli tak, to pamiętaj, że pan doktor jest specyficzny, mi zrobił wykład na temat wieku i starań, ogólnie wyszło, że raczej już wszystko za mną... nie przejęłam się, bo przecież wiem, jak jest, no ale na pewno nie dodało mi to otuchy. Ale za to jest bardzo dokładny.
My byliśmy na wizycie w zesżłym tygodniu, akurat byłam tuż po owulacji i nasza pani doktor stwierdziła, że moze teraz. Nie zdecydowaliśmy się, bo mam strasznie dużo roboty i tak będzie do początku marca. Potem spokojniej, wiec podejdziemy w marcu.
Z dietą się staram, ale aż tak rygorystycznie nie przestrzegam. Jakoś naturalnie przestaliśmy jeść chleb, a mięso incydentalnie. A właśnie, dziewczyny, jak to jest, czy biorąc metforminę można sobie pozwalać na nieprzestrzeganie diety?
Kochana to ja może dodam Ci troszkę otuchy jak napiszę że moja siostra zaszła w ciążę naturalną po 45[emoji6]
Nigdy nie wiadomo co nas czeka...

Tak jadę do Lublina na wizyte.
A najbardziej się cieszę że udało mi się do Paśnika na jutro zapisać dzięki jednej dobrej duszyczce z naszego forum[emoji4]
Więc w tym tyg chociaż coś się bedzie działo.

@tina35 cały czas kciuki zacisniete za Twoje komoreczki. Tak to jest że dobre wiadomości przeplataja się z gorszymi ale glowa do góry ważny efekt końcowy. Życzę żeby to był Twój czas...
@Dgd dziękuję w tym tyg. wizyta u endokrynologa. A ta norma insuliny do 25 to nie na czczo?

Ja też tego nigdy nie łączyłam i nie wiem jaki to ma wpływ na implementację zarodków. Ja miałam zdiagnozowane hashimoto w początkowej fazie, więc jakoś nie brałam tego pod uwagę. Mój mąż ma dość zaawansowane bielactwo, więc braliśmy pod uwagę że to może mieć wpływ. My też mieliśmy mało zarodków - z 17 pobranych komórek mieliśmy tylko 5 zarodków.
Podczas badań immunologii wyszło nam, że mój mąż mimo zaawansowanego bielactwa ma jednak mało agresywny organizm a ja mimo początkowej fazy hashimo mam bardziej agresywny organizm.
Kochana ale mimo to udało wam się zajść w ciążę? Niestety nie znam twojej historii. A macie też problem z nasieniem? a jak się nazywają takie badania?

Dr Taszycka dr Lewandowski a jak jesteś trudniejszym klientem to dr Zamora
Powiem Wam tak....nie wiem co myślec ...do dr Lewandowskiego chodzę od pół roku..wybrałam go jako jedyna i ostatnia deska ratunku...a teraz, kiedy zadzwoniłam chcąc się umowic na rozpoczęcie stymulacji, powiedział że nie ma nic wolnego w grafiku i że mam iść do kogoś z jego asystentów:( zamurowało mnie, ja chciałam u niego i tak to sobie wyobrażałam...wyboru akurat na dzień kiedy musiałam się umówić nie było dużego, a że nie znam innych lekarzy i nie brałam pod uwagę takiej sytuacji zapisano mnie do dr Lewickiej....nie wiem już zupełnie ci robić:(

Powiem Wam tak....nie wiem co myślec ...do dr Lewandowskiego chodzę od pół roku..wybrałam go jako jedyna i ostatnia deska ratunku...a teraz, kiedy zadzwoniłam chcąc się umowic na rozpoczęcie stymulacji, powiedział że nie ma nic wolnego w grafiku i że mam iść do kogoś z jego asystentów:( zamurowało mnie, ja chciałam u niego i tak to sobie wyobrażałam...wyboru akurat na dzień kiedy musiałam się umówić nie było dużego, a że nie znam innych lekarzy i nie brałam pod uwagę takiej sytuacji zapisano mnie do dr Lewickiej....nie wiem już zupełnie ci robić:(
To ja bym sie też nieźle wkurzyla na Twoim miejscu. Teraz jak najważniejszy etap leczenia to Cię odsyła do innych.
Nie wiem jaki u Ciebie problem ale jesli wybralas dr L jako ostatnia deske ratunku to pewnie nie jest lekko.
Polecaja dziewczyny Zamore ale tez pownie trzeba do niego czekac.
U dr Lewickiej mialam punkcje i nie zdążyłam zdania sobie wyrobić za bardzo.

reklama
Do góry