reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

#annemarie dziękuję, że utwierdziłaś mnie w moich założeniach. Raczej jestem zdecydowana na AH (choć ciężko mi pojąć po co mają tą usługę w cenniku, skoro ją odradzają), Embryogel i transfer dwóch zarodków. Mam nadzieję, że moje prosby będą spełnione.

Ja sie zastanawiam czy to jego negatywne nastawienie nie ma nic wspolnego z tym ze to program z dofinansowaniem?Czy pod tym sie nie kryje ze po najmniejszej linii oporu maja jechac.
Fakt inny, ze co lekarz to inne zdanie i dobrze tez miec swoje zdanie, czasem postawic na swoim.

A zapytaj go o nadzor labolatorium jak pomylili zarodki i zrobili transfer z nimi obcej kobiecie[emoji23][emoji23][emoji23]pamietacie te afere? Jasny , ciasny go trafi

reklama
Ja sie zastanawiam czy to jego negatywne nastawienie nie ma nic wspolnego z tym ze to program z dofinansowaniem?Czy pod tym sie nie kryje ze po najmniejszej linii oporu maja jechac.
Fakt inny, ze co lekarz to inne zdanie i dobrze tez miec swoje zdanie, czasem postawic na swoim.

A zapytaj go o nadzor labolatorium jak pomylili zarodki i zrobili transfer z nimi obcej kobiecie[emoji23][emoji23][emoji23]pamietacie te afere? Jasny , ciasny go trafi
Tak i kobieta urodziła nie swoje dziecko i do tego z wadami genetycznymi , było bodjaze kilka miesięcy temu reportaż też o tym, ale to było w szpitalu w Policach koło Szczecina , Szok dla matki,i afera była dość gruba jak wyszło że podali zarodek nie ten co trzeba .Fakt bylo to kilka lat temu chyba jak się nie mylę , więc teraz już bardzo nadzorują i nie pamiętam dokładnie kto tam sprawował nad tym rękę .Tu link Link do: Ostrzeżenie o przekierowaniu

Ostatnia edycja:

Oooooo kurcze serio? Pomylili zarodki?

Poprzednia klinika mnie po prostu olala A w novum Pani doktor jakoś dziwnie do nas podeszła

To może spróbuj innego lekarza, bardziej doświadczonego w trudnych przypadkach. Dziewczyny na forum chodzą do Zamo.ry lub Lewandow.skiego, nie jestem pacjentka novum ale dziewczyny na pewno coś ci tu podpowiedzą.

Oooooo kurcze serio? Pomylili zarodki?
No nie zarodki tylko komorki nasienie meza z komórka innej kobiety i urodziło sie chore dziecko okazało sie ze to wada genetyczna i tylko dlatego doszli do tego ze to nie było dziecko tej kobiety masakra gdyby nie choroba nigdy by sie nie dowiedzieli. To mnie wlasnie przeraża zeby przy tak poważnej sprawie nie sprawdzić 100 razy tylko działać rutynowo

Tak wogole sobie mysle ze chyba zdecyduje sie na naturalny cykl, dr zdecydował sie na sztuczny bo mam kawał drogi zeby dojeżdżać ale wczoraj gadaliśmy z mężem ze skoro ja normalnie mam owulacje i wszystko u mnie jest ok to czemu nie spróbować naturalnie wezme sobie hotel w Szczecinie na tydzien i tyle co o tym myślicie?
Ja jestem za. U mnie 3 crio na sztucznym się nie udały a na naturalnym zaskoczyłam :)
Powodzenia!

No nie zarodki tylko komorki nasienie meza z komórka innej kobiety i urodziło sie chore dziecko okazało sie ze to wada genetyczna i tylko dlatego doszli do tego ze to nie było dziecko tej kobiety masakra gdyby nie choroba nigdy by sie nie dowiedzieli. To mnie wlasnie przeraża zeby przy tak poważnej sprawie nie sprawdzić 100 razy tylko działać rutynowo
Cos mi zaczyna switac ze bylo o tym w tv a później to małżeństwo miało zdrowe dziecko naturalnie poczete.

Haha, no nieźle, jak się to skończyło? Ciąża uzyskana z obcym zarodkiem? Niestety my nie korzystamy z programu, wszystko robimy prywatnie. Jesteśmy na liście rezerwowej w Invicta Wrocław, ale raczej marne szanse, więc działamy na własną rękę.

reklama
Hmmmm, ciesze sie ze tyle energii w ciebie wstapilo, niestety nie zgodze sie z tym co ci naopowiadal.
Blastocysta jest otoczona otoczka tzw. trofoblastem ktory sklada sie z rzedu komorek. Otoczka jest w pewnych miejscach ciensza lub grubsza, jesli jest b. gruba , embrioblast nie przebije sie przez ta warstwe i obumrze. Sytuacja ulega pogorszeniu jesli do transferu uzyte sa blastki rozmrozone. Bardzo czesto warstwa trofoblastu robi sie w wyniku zamrozenia jeszcze grubsza i twardsza i wtedy jedyna opcja wydostania sie z otoczki jest jej naciecie czyli AH. Moja klinika prowadzila swoje wewn badania wskazujace, ze przez AH udane transfery wzrosly o 8 % .Temat podania dwoch zarodkow jest podobny.Szanse na ciaze wzrastaja z takiego transferu o jakies 10 % , moze to nie jest duzo.Zawsze jest opcja ze zaimplantuje sie jeden z dwoch szybciej niz dwa i szybciej niz zaden. Jesli zarodek jest morfologicznie zly to nie zaimplantuje sie ani w tym cyklu , ani w kolejnym. To samo tyczy sie zle przygotowanego endometrium.Zeby doszlo do implantacji potrzeba wielu procesow , ktore musza ze soba sie zgrac.
W Intralipid wierze osobiscie bardzo, na forum mamy dosyc przykladow , ze zadzialal i ze serio pomaga.
Nie znam tego pana doktora, chociaz nazwisko obilo sie nie raz o uszy.
Przemysl sobie to wszystko na spokojnie. Nie zniechęcam cie natomiast chciałam troche oczy i uszy otworzyć . Wiem jak to jest jak czlowiek nakaduje sie taka dobra energia, a potem dostaje obuchem w glowe bo sie okazuje ze to wszystko nie do konca jak pan doktor opowiada.[emoji846]
Mój doktor mówił to samo. My zdecydowaliśmy się na 2 zarodki i jeden został w brzuszku. AH doktor zdradził z uwagi na podanie 2 blasyocysta i obawy że pi nacięcia mogą się jeszcze podzielić.

Do góry