reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Vinszka dzisiaj mam mieć telefon w celu umówienia się na badanie, zapytam się w takim razie:) a jak u Ciebie z transferem? Będzie planowany po badaniu?
O super, super [emoji2] zapytaj, bo ja co wizytę bardziej zszokowana albo załamana jestem.
Niby nie miało być u mnie problemów, blastki czekają na mnie a tu ... Eh ... no nic nie zrobię.
Daj znać kiedy będziesz miała termin na badanie.

U mnie w planach transfer na 13.03 tak w przybliżeniu, ale jak wyjdzie to dziadostwo to nie wiem. Zależy jaki wynik.

Melduje się :)

Zarodki zamrożone w 5 dobie - 4 szt.
Zarodki czekające do jutra 6 doba i może jeszcze uda się coś zamrozić - 3 szt.
Zarodek podany - 1 szt.:) ładna blastka
Wracamy do domku :)
Trzymajcie kciuki - żeby był rodzeństwem dla synka :)
Dziękuję za wszystkie ciepłe myśli :)) uwielbiam Was

O super, super [emoji2] zapytaj, bo ja co wizytę bardziej zszokowana albo załamana jestem.
Niby nie miało być u mnie problemów, blastki czekają na mnie a tu ... Eh ... no nic nie zrobię.
Daj znać kiedy będziesz miała termin na badanie.

U mnie w planach transfer na 13.03 tak w przybliżeniu, ale jak wyjdzie to dziadostwo to nie wiem. Zależy jaki wynik.

@Vinszka w takim razie mamy ten sam problem, też miało być praktycznie bez problemu. W której klinice się leczysz? Dużo blastek na Ciebie czeka?
Tak się zastanawiam czy na kolejny miesiąc nie przełożyć tego badania i dać sobie chwilę na odpoczynek...

@Cytrynka122 nie wiem, ale chyba niedługo. Zapytam jak już będę po. Chyba, że Ty masz wizytę na czasie i możesz zapytać.

@Marzycielka7 to badanie aby upewnić się że nie ma się wysokiego NK w Endometrium, co powoduje odrzucenie zarodków.

Nie kochana, badanie receptywnosci endometrium to tzw. Era test. Jest to badanie 238 genow ktore wskazuja kiedy otwiera sie „ okno implantacyjne” i macica jest najlepiej przygotowana do implantacji.Wykonuje sie to poprzez zadrapanie endometrium w okreslonych dniach cyklu( jesli sie nie myle) pomiedzy 19-21 dc, nastepnie probka jest wysylana do Hiszpanii i tam badana. Po okolo 5 tyg dostaje sie wyniki , kiedy najlepiej dokonac transferu.

To tak w olbrzymim skrocie , wiecej pod Era Test u wujka Googla.

To o czym mowisz, to biopsja sluzowki macicy z ktorej mozna wywnioskowac ile NK sie w niej znajduje.
Obydwa badania maja taki sam przebieg i robi sie je w podobnym czasie , tyle ze co innego sie bada[emoji6]

Melduje się :)

Zarodki zamrożone w 5 dobie - 4 szt.
Zarodki czekające do jutra 6 doba i może jeszcze uda się coś zamrozić - 3 szt.
Zarodek podany - 1 szt.:) ładna blastka
Wracamy do domku :)
Trzymajcie kciuki - żeby był rodzeństwem dla synka :)
Dziękuję za wszystkie ciepłe myśli :)) uwielbiam Was
Ale pieknie [emoji7] ileż dzieci będziesz miała [emoji110][emoji110][emoji110] kciuki za walczącego kropka

@Vinszka w takim razie mamy ten sam problem, też miało być praktycznie bez problemu. W której klinice się leczysz? Dużo blastek na Ciebie czeka?
Tak się zastanawiam czy na kolejny miesiąc nie przełożyć tego badania i dać sobie chwilę na odpoczynek...

U mnie właściwie było bez problemu. Pierwszy transfer udany i mam małego łobuza, który się na mnie teraz wspina i próbuje wyrwać telefon. [emoji85]
Jedynie poród bardzo traumatyczny i w tym pies pogrzebany. Kto by przypuszczał?

Ja w invicta. Mam jeszcze 4 blastki z piękną morfologia [emoji3590]

reklama
Tak to zostało mi przedstawione. Być może jest tak jak mówisz i nazwa się nie zgadza, ale ja mam nawet na karcie w zaleceniach tak właśnie napisane.[emoji848]
Zwłaszcza, że jak mam mieć wynik to raczej nie byłoby mowy o transferze w marcu...

Nie kochana, badanie receptywnosci endometrium to tzw. Era test. Jest to badanie 238 genow ktore wskazuja kiedy otwiera sie „ okno implantacyjne” i macica jest najlepiej przygotowana do implantacji.Wykonuje sie to poprzez zadrapanie endometrium w okreslonych dniach cyklu( jesli sie nie myle) pomiedzy 19-21 dc, nastepnie probka jest wysylana do Hiszpanii i tam badana. Po okolo 5 tyg dostaje sie wyniki , kiedy najlepiej dokonac transferu.

To tak w olbrzymim skrocie , wiecej pod Era Test u wujka Googla.

To o czym mowisz, to biopsja sluzowki macicy z ktorej mozna wywnioskowac ile NK sie w niej znajduje.
Obydwa badania maja taki sam przebieg i robi sie je w podobnym czasie , tyle ze co innego sie bada[emoji6]

Do góry