reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Vinszka dzisiaj mam mieć telefon w celu umówienia się na badanie, zapytam się w takim razie:) a jak u Ciebie z transferem? Będzie planowany po badaniu?
O super, super [emoji2] zapytaj, bo ja co wizytę bardziej zszokowana albo załamana jestem.
Niby nie miało być u mnie problemów, blastki czekają na mnie a tu ... Eh ... no nic nie zrobię.
Daj znać kiedy będziesz miała termin na badanie.

U mnie w planach transfer na 13.03 tak w przybliżeniu, ale jak wyjdzie to dziadostwo to nie wiem. Zależy jaki wynik.

Melduje się :)

Zarodki zamrożone w 5 dobie - 4 szt.
Zarodki czekające do jutra 6 doba i może jeszcze uda się coś zamrozić - 3 szt.
Zarodek podany - 1 szt.:) ładna blastka
Wracamy do domku :)
Trzymajcie kciuki - żeby był rodzeństwem dla synka :)
Dziękuję za wszystkie ciepłe myśli :)) uwielbiam Was

O super, super [emoji2] zapytaj, bo ja co wizytę bardziej zszokowana albo załamana jestem.
Niby nie miało być u mnie problemów, blastki czekają na mnie a tu ... Eh ... no nic nie zrobię.
Daj znać kiedy będziesz miała termin na badanie.

U mnie w planach transfer na 13.03 tak w przybliżeniu, ale jak wyjdzie to dziadostwo to nie wiem. Zależy jaki wynik.

@Vinszka w takim razie mamy ten sam problem, też miało być praktycznie bez problemu. W której klinice się leczysz? Dużo blastek na Ciebie czeka?
Tak się zastanawiam czy na kolejny miesiąc nie przełożyć tego badania i dać sobie chwilę na odpoczynek...

@Cytrynka122 nie wiem, ale chyba niedługo. Zapytam jak już będę po. Chyba, że Ty masz wizytę na czasie i możesz zapytać.

@Marzycielka7 to badanie aby upewnić się że nie ma się wysokiego NK w Endometrium, co powoduje odrzucenie zarodków.

Nie kochana, badanie receptywnosci endometrium to tzw. Era test. Jest to badanie 238 genow ktore wskazuja kiedy otwiera sie „ okno implantacyjne” i macica jest najlepiej przygotowana do implantacji.Wykonuje sie to poprzez zadrapanie endometrium w okreslonych dniach cyklu( jesli sie nie myle) pomiedzy 19-21 dc, nastepnie probka jest wysylana do Hiszpanii i tam badana. Po okolo 5 tyg dostaje sie wyniki , kiedy najlepiej dokonac transferu.

To tak w olbrzymim skrocie , wiecej pod Era Test u wujka Googla.

To o czym mowisz, to biopsja sluzowki macicy z ktorej mozna wywnioskowac ile NK sie w niej znajduje.
Obydwa badania maja taki sam przebieg i robi sie je w podobnym czasie , tyle ze co innego sie bada[emoji6]

Melduje się :)

Zarodki zamrożone w 5 dobie - 4 szt.
Zarodki czekające do jutra 6 doba i może jeszcze uda się coś zamrozić - 3 szt.
Zarodek podany - 1 szt.:) ładna blastka
Wracamy do domku :)
Trzymajcie kciuki - żeby był rodzeństwem dla synka :)
Dziękuję za wszystkie ciepłe myśli :)) uwielbiam Was
Ale pieknie [emoji7] ileż dzieci będziesz miała [emoji110][emoji110][emoji110] kciuki za walczącego kropka

@Vinszka w takim razie mamy ten sam problem, też miało być praktycznie bez problemu. W której klinice się leczysz? Dużo blastek na Ciebie czeka?
Tak się zastanawiam czy na kolejny miesiąc nie przełożyć tego badania i dać sobie chwilę na odpoczynek...

U mnie właściwie było bez problemu. Pierwszy transfer udany i mam małego łobuza, który się na mnie teraz wspina i próbuje wyrwać telefon. [emoji85]
Jedynie poród bardzo traumatyczny i w tym pies pogrzebany. Kto by przypuszczał?

Ja w invicta. Mam jeszcze 4 blastki z piękną morfologia [emoji3590]

reklama
Tak to zostało mi przedstawione. Być może jest tak jak mówisz i nazwa się nie zgadza, ale ja mam nawet na karcie w zaleceniach tak właśnie napisane.[emoji848]
Zwłaszcza, że jak mam mieć wynik to raczej nie byłoby mowy o transferze w marcu...

Nie kochana, badanie receptywnosci endometrium to tzw. Era test. Jest to badanie 238 genow ktore wskazuja kiedy otwiera sie „ okno implantacyjne” i macica jest najlepiej przygotowana do implantacji.Wykonuje sie to poprzez zadrapanie endometrium w okreslonych dniach cyklu( jesli sie nie myle) pomiedzy 19-21 dc, nastepnie probka jest wysylana do Hiszpanii i tam badana. Po okolo 5 tyg dostaje sie wyniki , kiedy najlepiej dokonac transferu.

To tak w olbrzymim skrocie , wiecej pod Era Test u wujka Googla.

To o czym mowisz, to biopsja sluzowki macicy z ktorej mozna wywnioskowac ile NK sie w niej znajduje.
Obydwa badania maja taki sam przebieg i robi sie je w podobnym czasie , tyle ze co innego sie bada[emoji6]

Do góry